The Other Boleyn Girl (2008)

649 stemmen | gemiddelde 3,37

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Drama /
Romantiek115 minuten
geregisseerd door
Justin Chadwickmet
Natalie Portman,
Scarlett Johansson en
Eric BanaDe zussen Boleyn denken beide de liefde van hun leven aan het kille hof van de Tudors gevonden te hebben. Maar niet alleen het hof blijkt onvriendelijk. De spanningen tussen beide zussen lopen hoog op, wanneer zij beiden vallen voor de charmes van Koning Henry VIII.
[permalink] geplaatst op 30 juni 2011, 22:57 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenPrachtige film waarin ook veel oog is voor detaill. Schitterend hoe alles is weergegeven. Prachtige kostuums en dergelijke. Het verhaal maakte veel indruk op me. Zowel Johansson als Portman waren heel sterk. Toch sprong Portman er net iets meer uit maar dat kwam natuurlijk ook door het soort rol. Zij speelde toch de wat dominantere, meer in het oog springende en brutale zus terwijl Johansson meer de brave zus speelde. Ik heb heel erg met de twee zussen meegeleefd en ik heb eerlijk gezegd wel een traantje weggepinkt bij het einde.
4,0
[permalink] geplaatst op 27 september 2011, 22:41 uurNa het boek herlezen te hebben en de (inferieure) verfilming uit 2003 te hebben herzien, vond ik dat ik deze film ook nog maar eens een keer moest bekijken.
Ik heb even gelezen wat ik er de vorige keer over had geschreven, en ik ben het er nog steeds mee eens. Toch wil ik nu de film een hogere beoordeling geven.
Ja, er is best wat veranderd ten opzichte van het boek. Er zitten helaas soms duidelijke gaten in het verhaal. Maar het belangrijkste is de sfeer van de film: de onophoudelijke intriges, de voortdurende rivaliteit tussen Mary en Anne, de gecompliceerde relatie tussen Anne, George en Mary, de willekeur van de koning, de waardige ondergang van koningin Katherine, de beklemmende angst tegen het einde. Het zit er allemaal in en weet zo toch de juiste toon te raken.
Er zijn dingen die ik jammer blijf vinden. Er is mijns inziens teveel geschrapt en veel dingen gaan te snel. Maar Natalie Portman is magistraal als Anne Boleyn, zowel wanneer haar ster rijzende is als wanneer deze onherroepelijk weer daalt. De rest van de acteurs zijn prima, en hoewel ze niet allemaal het niveau van Portman halen is het toch genoeg - zij moet immers de film dragen. Het verhaal op zich is heel dramatisch en grotendeels historisch, en valt bij mij sowieso in de smaak. Bovendien zijn de decors en kostuums prachtig, en de muziek van Paul Cantelon past er precies bij en is op de juiste momenten heel indrukwekkend aanwezig.
Deze film doet me toch wel wat. Het blijft een mooi verhaal om af en toe naar te kijken of over te lezen. Dit zal dan ook vast niet de laatste keer zijn dat ik deze film zag.
Ik verhoog mijn stem naar vier sterren.
4,0
[permalink] geplaatst op 12 januari 2012, 19:17 uurHij viel veel beter mee dan verwacht.
Dacht eerst dat het een saaie film ging zijn (de titel is ook niet bepaald swingend

), maar vond het verhaal heel interessant en 'k was er eigenlijk wel direct door geboeid.
'k vond het alvast een aanrader

Ben nog wat verder op zoek geweest en ontdekt dat Hendrik VIII 6 keer is getrouwd.
4,0
[permalink] geplaatst op 14 februari 2012, 23:44 uurPrachtige film waarin twee zusjes beiden het bed delen met de koning van Engeland. Een boeiend stukje geschiedenis verpakt in een mooi verhaal over liefde, macht, wraak en ambitie. Kostuums en decors zien er zeker goed uit, en zorgen voor een vrij sobere sfeer. Natalie Portman en Scarlett Johansson zijn uitstekend gecast als de zusjes.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 maart 2012, 14:45 uurMiddelmatig
4,0
[permalink] geplaatst op 2 april 2012, 20:52 uurlang gewacht dat deze film op tv kwam!
4,0
[permalink] geplaatst op 4 april 2012, 23:37 uur4.0 sterren! hoewel ik geen grote fan van natalie portman ben acteert zij hier goed, scarlett johansson was zoals altijd oke, henry wordt hier minder wreed afgebeeld dan hij werkelijk wa, maar dat is niet echt storend. Een goed verhaal over de Boleyn zusjes, wat altijd een boeiend verhaal oplevert!
1,5
[permalink] geplaatst op 4 april 2012, 23:41 uurWat een saaie film ondanks het acteren van Natalie Portman en Kristin Scott Thomas en dat cute Eddie Redmayne ook af en toe even opdoek. Na een half uur ging al op de klok kijken: hoe lang nog? Ik verlangde opeens terug naar The Tudors serie. Ook historisch niet correct: zo aantrekkelijk was Henry VIII bepaald niet bijvoorbeeld. Waar Jonathan Rhys Meyers in The Tudors zo sterk acteerde dat je vergat hij erg aantrekkelijk is (vind ik dus) werd Eric Bana meer en meer een knullige soap acteur naarmate de film vorderde. Scarlett Johansson is net iets beter dan b.v. Angelina Jolie maar beide dames zouden nergens zijn zonder hun uiterlijk.
Zelfs de kostuums konden me niet bekoren. Dit is ook al vaker en beter gedaan. Jammer. Ik had het kunnen weten natuurlijk want het boek is fictie. Maar Anne Boleyn's tragisch korte leven heeft me altijd gefascineerd. Vooral ook omdat ze de moeder is van een van de meest indrukwekkende vrouwen in de geschiedenis; Elizabeth I.
Afijn, ik weet nu waarom ik altijd al van deze film dacht "die komt ooit wel op tv". daar geef ik geen cent aan uit. En in deze ben ik niet teleurgesteld. Hollywood nonsens waar ik zo moe van ben.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 april 2012, 14:49 uurGemiddelde film, kon me wel blijven boeien. Ook de vaart in het verhaal blijkt lekker snel te gaan en dat is bij deze film wel een must.
4,0
[permalink] geplaatst op 12 april 2012, 16:52 uurIk ben dol op kostuumdrama's en ook deze vind ik een toppertje, ik heb hem al een aantal keer gezien.
Hij mag dan niet historisch correct zijn (Mary was de oudste, niet Anne, en beide dames hebben flink huis gehouden aan het Franse hof voordat ze aan het Engelse hof terecht kwamen. Er zat ook veel meer tijd tussen de affaires die beide zussen met de koning hadden).
De koning speelt in deze film niet meer dan een bijrol, en dat is geheel terecht. Het gaat hier om de zussen en het gekonkel van de Boleyn familie.
Dramatisch en meeslepend, mooie kostums. Echte aanrader!