MENU

Chronicle (2012)

mijn stem
3,15
1682 stemmen

Verenigde Staten
Sciencefiction / Thriller
84 minuten

geregisseerd door Josh Trank
met Dane DeHaan, Alex Russell en Michael B. Jordan

Drie doodnormale middelbare scholieren doen een ongelooflijke ontdekking. Ze vinden in het bos een mysterieuze substantie waar ze aan bloot gesteld worden en waardoor ze superkrachten ontwikkelen. Als ze leren om de superkrachten onder controle te houden en ze te gebruiken in hun voordeel, beginnen hun levens uit de hand te lopen en hun duistere kanten naar boven te komen.

TRAILER

 
avatar van scorsese
3,5
geplaatst op 17 juli 2014, 14:22 uur, permalink
Goeie film waarin drie vrienden een vreemde ontdekking doen waardoor ze telekinetische krachten krijgen. Een originele draai aan de superheldenfilms wat goed uitpakt hier. Vooral ook omdat alles zo realistisch mogelijk wordt neergezet dmv cameragebruik, geen muziek en goeie special effects. Vooral ook vermakelijk om te zien hoe de drie vrienden hun nieuwe krachten gebruiken op het begin.

5,0
geplaatst op 17 september 2014, 19:59 uur, permalink
Stem verhoogd naar 5 volle sterren. Dit omdat het grootste deel van de 'mensen met bovennatuurlijke krachten"-films na deze film verschenen. Deze film blijft uniek en origineel. Goed geacteerd en het cameragebruik voelt lekker aan. Daranaast vind ik, vooral kijkende naar het onderwerp superpowers, de film bijzonder goed opgebouwd. Ik kijk deze film vaker..... en geniet...

avatar van jippie2010
3,5
geplaatst op 3 oktober 2014, 17:05 uur, permalink
Het is makkelijk om deze film met andere films te vergelijken.
Maar als je dat niet doet, en je kijkt naar de personages,
dan is deze film zeker grotendeels een drama-film,
alleen dan in een ander jasje. Het jasje stond em wel... *3,5

avatar van hijman1946
3,0
geplaatst op 10 oktober 2014, 21:15 uur, permalink
Kon me niet boeien deze film,ondanks dat ik n grote sf fan ben,wat overdreven geacteerd,schreewerig(vliegscene)gemiddelde film.