134.911 gebruikers | 85.732 films | 31.052 regisseurs | 3.508.745 berichten | 4.931.028 stemmen

locatie: Films » Tao Jie (2011) » Info

Drama
117 minuten

geregisseerd door Ann Hui
met Andy Lau, Deannie Yip en Fuli Wang

Sinds haar tienerjaren heeft Ah Tao als dienster gewerkt voor de familie Leung. Nu, na zestig jaar dienst, is Roger het enige familielid dat nog in Hong Kong is gebleven en voor wie ze altijd heeft gezorgd. Op een dag komt Roger thuis van zijn werk en blijkt dat Ah Tao een beroerte heeft gehad. Ze geeft aan haar werk op te willen geven en wordt in een bejaardentehuis geplaatst. Rogers moeder komt op bezoek vanuit Californië en Roger vertelt haar hoezeer hij aan Ah Tao gehecht is geraakt. Zijn moeder stelt voor Ah Tao een eigen appartement te geven, maar intussen gaat de gezondheid van Ah Tao sterk achteruit.

Vanaf 16 augustus in de bioscoop
» alle verwachte bioscoopfilms

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 september 2011, 18:37 uur
Won in Venetië de prijs voor beste actrice (Deanie Ip). Aangekocht door Cinemien en te zien op het IFFR (2012). Dit lijkt me een uitstekend begin om met het oeuvre van Ann Hui te beginnen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 20:05 uur
Vanmiddag gezien... een mooie en eerlijke film met soms een lach en soms ontroering, net zoals het echte leven.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 1:44 uur
Zoals gezegd, perfecte balans tussen humor en ontroering. Het oude vrouwtje was ontzettend aandoenlijk wat het onvermijdelijke einde des te pijnlijk maakt. Hele mooie film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2012, 11:19 uur
Mooie film hoor.

Mooi geschoten met veel spiegeling in de shots en blurry voor- en achtergronden. Het verhaaltje is simpel maar soms best ontroerend en de aceurs zijn erg goed bezig. Het is alweer een tijdje geleden dat ik Andy Lau heb zien spelen, maar dat is altijd een garantie voor topprestaties.

Ingetogen Aziatisch drama in zijn puurste vorm. dikke 3.5*

starbright boy
(moderator)
avatar van starbright boy
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2012, 18:47 uur
A Simple Life is bijna, je hoeft de toon maar een beetje anders te leggen, een enorme sentimentele draak. Maar het is zo heerlijk klein, oprecht en bescheiden verfilmd en ontwijkt echt alle valkuilen waardoor er juist een heel mooie, warme feelgoodfilm overblijft Niets wordt te dik aangezet of dramatisch uitgemolken. De grapjes zijn teder en lief en nergens geforceerd. Schitterende hoofdrollen van Lau en Yip maken het af. Kan met de juiste promotie en word of mouth een filmhuishit worden, want is voor een groot publiek.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 februari 2012, 12:10 uur
Wel bijzonder om dagelijks te werken met mensen die een beroerte doormaken, en daar onverwacht in de eerste IFFR-film van dit jaar ook weer op te stuiten. Maar dan wel in een andere cultuur en vanuit een ander perspectief. Mooi, ingetogen drama, dat misschien net wat teveel voortkabbelt om echt veel indruk te maken. 3*