Bu Neng Shuo De. Mi Mi (2007)
Alternatieve titel: Secret

geregisseerd door
Jay Choumet
Jay Chou,
Guey Lun-Mei en
Anthony Wong Chau-SangJay (Jay Chou) bezoekt een universiteit, waarbij hij zich op zijn pianostudies kan verdiepen. Het is zijn eerste dag en Sky (Alice Tzeng) vertelt hem op de campus wat hij allemaal moet weten en kennen. Kort daarna ontmoet hij Rain (Guey Lun-Mei) en het is liefde op het eerste gezicht. Echter, hij komt er al snel achter dat zijn nieuwe meisje vol van geheimen zit. En Jay vraagt zich af waarom zij zo mysterieus is, maar tegelijkertijd krijgt hij ook te maken met een andere situatie. Het was voor Sky, net als Jay, namelijk ook liefde op het eerste gezicht.
4,5
[permalink] geplaatst op 8 december 2007, 20:02 uurik vond het een hele mooie film
alleen ik snapte er soms niet veel van
een echte aanrader

4,5
[permalink] geplaatst op 19 januari 2008, 16:37 uurHet is een prachtige film.
Ik vind de piano stukjes echt fantastisch!
een 4.5!
3,5
[permalink] geplaatst op 31 januari 2008, 14:13 uurJay Chou ziet er nog steeds erg jong uit, hij is ondertussen toch al 28 jaar.
Hij doet het goed met zijn eerste film, hoewel er enkele dingen gewoon niet klopte volgens mij: ik verwijs graag naar
hier.
Ik vind Jay echt een Uomo Universalis om het zo te zeggen. Hij kan alles

. Bij deze film was hij: regisseur, acteur, singer/songwriter en pianist. Dat verdient een klein applaus.
De film zelf begint prachtig, lekker romantisch, mysterieus. Iets over de helft begint het melodrama, en dat was minder. Het einde klopte niet, en ben er niet tevreden van.
Leuk ook dat Jay Anthony Wong ook hier als vader laat spelen.
3,5
[permalink] geplaatst op 13 juni 2008, 7:13 uurSuperster Jay Chou kan alles, en daar hoort ook een film maken bij. Het plot uitleggen is de clou weggeven, ldus aten we het houden op een Taiwanese variant van een M Night Shyamalan film. Iets teveel overbodige scenes, maar het blijft erg onderhoudend, ook dankzij de mooie soundtrack. Gui Lun Mei, uit Blue Gate Crossing steelt de show. Leuk voor een keertje.
4,0
[permalink] geplaatst op 23 juli 2008, 12:33 uurFijne film.
Kende Chou verder niet zo, behalve dan uit enkele rolletjes in kleinere films. Hier laat hij toch zien dat hij veel meer in z'n mars heeft.
Eerste deel van de film is een aardig romantisch filmpje, pas in het tweede deel bloeit het echt helemaal open. Erg mooie draai wordt aan het verhaal gegeven, bollocks als er zaken niet "zouden kloppen". Heb de link van belchinees er even bijgenomen maar zie daar weinig interessante zaken staan eerlijk gezegd.
Overtuigt op alle vlakken, al is het geheel misschien net iets te licht. Verder mooie bijrol van Anthony Wong, altijd een plezier om bezig te zien.
4* en een
uitgebreidere review
[permalink] geplaatst op 23 juli 2008, 13:37 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenChou heeft nog maar 3 grote rollen gespeeld, en dit is ook zijn beste prestatie.
Ik blijf er bij dat er dingen niet kloppen aan de film, maar dat kan ik zo nu niet meer opnoemen. Misschien maakt het allemaal niet uit en moet je gewoon naar de film kijken zonder teveel te denken bij heel het
tijdreis-gebeuren.
Mooie review op je site trouwens

[permalink] geplaatst op 23 juli 2008, 13:43 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenTja, men spreekt niet voor niks van de tijdreis paradox. Voor zover ik op de hoogte ben kan het ook niet kloppen, wat je er ook van maakt.
Maar het is toch vooral wat je zegt, het is niet echt iets waar de film om draait, eerder een wat aparte catalysator om de film een mooie nieuwe wending te geven.
Ik was dan ook niet echt bezig met het verhaaltje erachter, eerder met de personages die de hoofdrol speelden.
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2008, 2:32 uurWat is de speelduur eigenlijk?
3,5
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2008, 16:33 uur101 min.
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2008, 18:59 uurDank.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 april 2009, 12:39 uurwaar zou ik deze kunnen bestellen? Hij lijkt me echt geweldig
4,0
[permalink] geplaatst op 1 mei 2009, 9:52 uurTopfilm! De muziek erin is zo ontzettend mooi, de acteerprestaties goed en het verhaal is ook weinig mis mee:)
moet je kijken dus
[permalink] geplaatst op 13 april 2010, 20:47 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIk bekeek deze film in de hoop 'n mooie soundtrack te ontdekken. Mijn hoop was terecht en er kwam nog wat extra bij. Even dacht ik dat het zo'n gespleten persoonlijkheid-verhaal zou worden maar door het tijdreis-gedoe werd het toch nog iets anders. Aangenaam verrast en het is wel eens leuk om onze Aziatische medemens op 't scherm te zien i.p.v. Brad Pitt en co.