In Darkness (2011)

geregisseerd door
Agnieszka Hollandmet
Robert Wieckiewicz,
Benno Fürmann en
Agnieszka GrochowskaHet is 1943 wanneer de Poolse stad Lvov bezet is door de nazi's. Armoede heerst. Op een dag ontmoet de zelfzuchtige dief en inbreker Leopold Socha (Robert Wieckiewicz) een groep Joodse vluchtelingen en verbergt ze voor geld in het labyrint van de riolen van de stad. In eerste instantie is hij alleen geïnteresseerd in de lucratieve business, maar later vreet het meer en meer aan Socha's geweten. De Poolse kruimeldief komt tot inkeer en riskeert uiteindelijk zijn eigen leven voor de vluchtelingen.Vanaf 27 september in de bioscoop
» alle verwachte bioscoopfilms
[permalink] geplaatst op 12 december 2011, 23:43 uur
[permalink] geplaatst op 25 februari 2012, 23:56 uurWeinig nieuws of stemmen voor een oscarnominatie?
3,5
[permalink] geplaatst op 14 april 2012, 19:50 uurKomt deze nog in de bioscoop? of wanneer komt ie op dvd/blu-ray uit?
90% Fresh op
Rotten Tomatoes, dus wil hem zien.

[permalink] geplaatst op 16 april 2012, 14:17 uurIk kreeg deze vorige week als tip van familie in Polen per mail die hem in de Poolse bioscoop heeft gezien en was erg te spreken over deze film en vergelijkbaar met The Pianist, dus ik ben ook erg benieuwd geworden naar deze film!
[permalink] geplaatst op 24 april 2012, 14:45 uurJesper187 schreef:Komt deze nog in de bioscoop? of wanneer komt ie op dvd/blu-ray uit?
90% Fresh op
Rotten Tomatoes, dus wil hem zien.
Vanaf 27 september in de bioscoop! (
Wild Bunch)
3,5
[permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 3:11 uurBovengemiddeld sterk, en rauw Pools oorlogsdrama, over een man die Joden verstopt (en verzorgd) in de riolen van Lvov. In eerste instantie puur voor het geld, maar - naar mate de film vordert - er steeds verder in verzeild raakt, en steeds meer compassie begint te tonen. De film duurde wat aan de lange kant, maar bleek voldoende onderhoudend, mede door het degelijke acteerwerk, en de setting, kostuums en props die er allemaal goed uit zagen. De cinematografie was ook alleraardigst, maar daar had nog wel wat meer uitgehaald kunnen worden had ik het idee. Al bij al, gewoon een degelijke film, die tevens gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.
[permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 16:32 uur
3,5
[permalink] geplaatst op 13 mei 2012, 21:23 uurGoede film maar geen meesterwerk de binding tussen de joden met de kijker waren te afstandelijk verder prima film maar mist nogmaals het nodige drama en emotie.
1,5
[permalink] geplaatst op 15 mei 2012, 14:28 uurSloom aan alle kanten rammelend verwarrend scenario,en als het niet uit komt wordt er steeds weer in de zelfde tunnels wat rondgedarteld, acteren zeer zwak geen sfeer en spannend wordt het nergens
3,5
[permalink] geplaatst op 16 mei 2012, 7:16 uurVoor mij iets te langdradig ,van alles iets te veel of te weinig .
Door het kijken ontwikkelde ik een soort Mol syndroom want het meeste in het film zit je in een riool tussen de ratten en STANK die zelf kunt ruiken als je het film af hebt .
4,0
[permalink] geplaatst op 16 mei 2012, 18:59 uurDe regisseur heeft een sterke, intrigerende film (oscarnominatie 2012), geloofwaardig en zonder pretentie, gemaakt, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Alhoewel er al ontelbare films over de tweede wereldoorlog verschenen zijn, laat deze productie opnieuw op een indringende wijze zien hoe onverbiddelijk, verschrikkelijk, gruwelijk en beestachtig de holocaust geweest is. Een ontstellend contrast tussen twee werelden: ondergronds, waar joden in donkere en gore rioolbuizen (claustrofobisch), vol met ratten, 14 maanden in de val zaten en bovengronds, waar de christenen kerst vierden in hun kerk. De cast acteert sterk met een capabele, solide en schoorvoetende Robert Wieckiewicz in de hoofdrol. De stank van de riolen zat (zoals kurWA hiervoor al opmerkte) urenlang na afloop van de film nog in mijn neus.
3,5
[permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 9:57 uurAardig, al had er wat meer spanning in gemogen. Hierdoor zal het voor sommige te langzaam gaan.
[permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 17:03 uur
4.0
Zeer goede drama oorlog film ik heb hem net gezien
3,5
[permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 0:55 uurGeweldige film in zijn genre !
3,0
[permalink] geplaatst op 22 mei 2012, 17:23 uurRedelijke film, goed geacteerd. Maar niets speciaals. Een waargebeurd verhaal, maar dat maakt het niet gelijk heel goed. Ik hou het op 3 sterren omdat het soms allemaal wat traag gaat.
4,0
[permalink] geplaatst op 25 mei 2012, 8:02 uurolbo schreef:
Veertien maanden in een riool wonen met de nietsontziende vijand voortdurend in de buurt. Hoe spannend wil je het hebben?
Iedere keer weer ben ik bij films over de Holocaust verbijsterd door de onvoorstelbaar gruwelijke ellende, die mensen aangedaan kan worden door andere mensen. Met
In Darkness voegt Agnieszka Holland een beklijvende film toe aan een gestaag groeiende rij waargebeurde verhalen over de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is goed dat die films gemaakt worden, opdat we niet vergeten. Willen wij er ook wat van leren? Ik hoef ’s morgens de krant maar open te slaan of ’s avonds het 8 uur journaal aan te zetten om te zien dat dat helaas niet het geval is. Nog overal ter wereld wordt onderscheid gemaakt tussen mensen op basis van ideologie, waanideeën en/of vooroordelen.
Deze claustrofobische film over de deels geslaagde pogingen van
Leopold Socha om een aantal joodse gezinnen uit de klauwen van de nazi’s te houden, deed me denken aan het gelijkaardige televisiefilm
The Courageous Heart of Irena Sendler (2009) over het getto van Warschau. Ook die film wil ik van harte aanbevelen.
3,5
[permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 16:25 uur@BBarbie: ik had het over de film.