134.917 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.980 berichten | 4.931.469 stemmen

locatie: Films » L'Assaut (2010) » Info

Thriller
95 minuten

geregisseerd door Julien Leclercq
met Vincent Elbaz, Grégori Derangère en Mélanie Bernier

L’Assaut vertelt het waargebeurde verhaal van vlucht 8969 uit Algerije. Op kerstavond 1994 kapen vier gewapende mannen van de islamitische terreurgroep GIA het toestel van Air France in Algerije. Kort na de landing in Marseille besluit een Franse elite-eenheid het vliegtuig te bestormen. Kunnen zij de vier terroristen doden zonder meer slachtoffers te maken?

gebruiker
bericht

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 14:20 uur
Die poster is op zich best wel cool, maar ook erg artificieel, net zoals de look van de film. Vind zoiets eerder bij een game of een ander type film passen dan bij iets dat zich voorstelt als de verfilming van een gebeurtenis als deze.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 22:35 uur
Ik moest wel lachen om het eerste verhaal van @aSMoDeuS want hij heeft best wel gelijk natuurlijk en ik kan daar best inkomen,haha, maar waar het mij om ging in deze film is de sfeergetrouwe nabootsing van dat tijds beeld en daar zijn ze gewoon uitstekend in geslaagd.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Assault (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Assault (€ 14,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Assault (€ 15,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 16:23 uur
Filmkriebel schreef:
Heel goed. Reconstructie van een vliegtuiggijzeling in 1994 door radicale Algerijnse moslims. De tussenkomst van de GIGN (de Franse "special forces") wordt speciaal in de verf gezet omwille van de moed waarmee ze hun levens op het spel zetten. Maar het is ook een uiteenzetting van de hele gebeurtenis. Hard, spannend en met gevoel voor detail. Wie het verhaal kent zal erkennen dat dit een weergave is van harde realiteit. De makers gebruikten verschillende nieuwsflashes en politieke interviews van destijds. Aanrader!

Ben het helemaal eens met "Filmkriebel"....

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 13:25 uur
mixmaster schreef:
yep , de Fransen hebben het weer geflikt.
opnieuw een klasse film en van begin tot eind boeiend.
zeer realistisch gemaakt en met de grauwe beelden maakt alles nog echter.

ik ben echt een liefhebber geworden van Franse actie en horror films.

Ik ook, heb echt al een aantal uitstekende Franse films gezien de laatste jaren. Dit is er weer eentje van. Boeiend van begin tot eind.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 februari 2012, 15:28 uur
Wat een ongelooflijke goeie film, sterke cast, geloofwaardig verhaal, veel spanning. Fransen kunnen best films maken, dat bewijzen ze weer met deze film.

Topper!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2012, 22:30 uur
Goede film, met schokkende beelden, kan dus alleen maar gebaseerd zijn op ware feiten.
Prima vertolkingen ook.
Alleen vraag ik me wel af waarom de film in zo'n rare kleurstelling is opgenomen, is geen zwart-wit, maar ook geen kleurenfilm.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 maart 2012, 0:43 uur