134.906 gebruikers | 85.725 films | 31.049 regisseurs | 3.508.606 berichten | 4.930.880 stemmen

locatie: Films » Doc Hollywood (1991) » Info

Komedie / Romantiek
104 minuten

geregisseerd door Michael Caton-Jones
met Michael J. Fox, Julie Warner en Barnard Hughes

Dr. Benjamin Stone is een jonge dokter die op weg is naar L.A. om plastisch chirurg te worden in Beverly Hills. Om uit de file te blijven verlaat hij de snelweg, maar hij raakt de weg kwijt en ramt met zijn auto tegen een hek in het dorpje Grady. Hij krijgt een taakstraf in het lokale ziekenhuis, en hij wil zo snel mogelijk uit het dorp, weg van de hillbillies. Maar de inwoners mogen hem graag, en willen dat hij hun huisarts wordt. En hijzelf wordt verliefd op de mooie Lou.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2002, 14:09 uur
Ik heb dit altijd een alleraardigst filmpje gevonden. Gewoon aardig, met een traga voortkabbelend verhaal... en het meisje is ook zeker mooi!
Een aardig filmpje dus.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2002, 19:53 uur
helemaal mee eens, gimli.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 oktober 2003, 20:13 uur
één van de minste films van Michael J. Fox.
erg traag en helmaal niet boeiend. 2*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2004, 19:51 uur
Met deze Doc Hollywood vervolgt Michael J. Fox het succes dat hij scoorde met The Hard Way. In deze beide films staan mensen centraal en niet de speciale effecten zoals in de Back To The Future-prenten. Maar niet alleen Fox zet zijn beste komische beentje voor. De bijrollen van Julie Warner en Woody Harrelson komen ook best uit de verf...

Chainsaw
(moderator)
avatar van Chainsaw
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2004, 22:58 uur
Een aardige, redelijk leuke film. Michael J. Fox doet het zoals gewoonlijk weer goed, maar ook Woody Harrelson, Barnard Hughes en Julie Warner doen het leuk. Verder is de film uiteraard niet echt bijzonder, maar drie sterren zeker waard ...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juli 2005, 19:15 uur
Leuke film, tikkeltje aan de zoete kant maar toch 3* sterren waard :D

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 juli 2005, 22:57 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Wat is Michael J. Fox toch een klein mannetje met een geweldig acteertalent. Ook Woody Harrelson vervult zíjn wat kleinere rol uitstekend. Waarom werken lachende mensen zo op je lachspieren?

Leuke scene: dat Julie Warner en later ook Michael J. Fox samen een bos onder pissen. Iedere keer weer die broek naar beneden. En dat varkentje is ook zo schattig :)

hinie
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2006, 20:24 uur
Heb deze film al meerdere malen gezien en ik blijf hem mooi vinden.
Michael J. Fox vind ik een hele leuke acteur, die zijn rol ook hier weer prima neerzet!
Heerlijke scene op de dansvloer met het nummer " crazy "
op de achtergrond....

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 oktober 2008, 17:24 uur
ik zoek al zo lang naar de dvd versie van deze film. jeugdsentiment zeg maar! Anybody any idea?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 september 2009, 11:55 uur
Mwah.. Het grootste minpunt aan de film is meteen al een belangrijke. Ik heb eigenlijk maar heel zelden moeten lachen. Michael J. Fox en Woody Harrelson zaten wel goed in hun rol, en het varkentje was zeker wel leuk :). Ik heb me er wel mee vermaakt, dus ik vond het zeker aardig voor een keertje gezien te hebben.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2010, 16:55 uur
wat een lieve film dit...jeugdsentiment

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2010, 22:47 uur
Idd echt jeugd sentiment en al is dit geen hoogstaand verhaal...het kijkt gewoon lekker weg! Ik mis deze films wel eens en charmante Julie Warners....:-)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juli 2010, 12:11 uur
Leuke weekend film.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2011, 21:04 uur
Doc Hollywood. Klonk niet helemaal als mijn soort film, maar mijn vriend wou hem graag samen met me kijken omdat hij hem erg leuk vindt. Het varken was voor mij het hoogtepunt van de film, al acteerde Fox ook prima. Ik bleef me maar verbazen over hoe klein die man toch is, als ik naast hem zou staan zou hij tot aan mijn navel komen. Harrelson hoeft niet onder te doen voor Fox, hij zorgde ook voor vermakelijke momenten.

Op zich is de film best aardig, ik heb wel een paar keer een lach op mijn gezicht gekregen. Toch is het net niet leuk genoeg. Misschien ooit nog maar eens herzien wanneer ik mijn aandacht er beter bij heb.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 december 2011, 17:00 uur
Alweer twintig jaar oud, deze film. Voor mij heeft het nogal wat te maken met jeugdsentiment ondertussen, en als ik het geheel nu bekijk valt het verhaal als een warme deken over me heen. Dat is ook het sterke punt van de film, echt een mooie zoete feelgoodmovie.

Julie Warner draagt daar nogal wat aan bij, ze zal wel geselecteerd zijn omdat ze even klein is als Michael J, maar ze past wel heel goed in deze rol. En dat doet het hele dorp met z'n hillbillies en yokels ook. Mooi in contrast met de ledigheid van de grote stad, en de nepperigheid van de plastische chirurgie.

En toch ook wel wat echt aardige grappen die af en toe heel verrassend tussendoor komen. Zoals de vraag "is that a star", waarop Woody Harrelson zegt "no, it's Ted Danson".