134.913 gebruikers | 85.736 films | 31.053 regisseurs | 3.508.798 berichten | 4.931.280 stemmen

L'Ordre et la Morale (2011)

Alternatieve titel: Rebellion

Ordre et la Morale, L' (2011)
er is nog niet gestemd
mijn stem:
Frankrijk
Drama / Actie
135 minuten

geregisseerd door Mathieu Kassovitz
met Mathieu Kassovitz, Iabe Lapakas en Malik Zidi

April 1988. Het eiland Ouéva, Nieuw-Caledonië. Een groep onafhankelijkheidsstrijders bestaande uit de lokale bewoners, de Kanaken, valt het politiekantoor van Fayaoué aan, doodt vier agenten en ontvoert er 30 die gegijzeld worden in een afgelegen grot op het kleine eiland. De Franse staat stuurt een leger van 300 soldaten en een waar wapenarsenaal om de orde te herstellen. Tussen de eerste en de tweede ronde van de presidentsverkiezingen, die François Mitterand tegenover zijn eerste minister Jacques Chirac plaatst, zal kapitein Philippe Legorjus van de GIGN (Groupe d'Intervention de la Gendarmerie Nationale, de anti-terrorisme-eenheid van de Franse Gendarmerie) gedurende 10 dagen onderhandelen met alle protagonisten van dit drama, zonder evenwel te verhinderen dat bij de uiteindelijke bestorming 19 Kanaken en twee militairen de dood vinden.

gebruiker
bericht

kappeuter
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juli 2011, 13:45 uur

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2011, 15:47 uur
Bedankt !

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2011, 17:42 uur
Een stijlbreuk met alles wat Kassovitz hiervoor heeft gedaan ?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 september 2011, 14:14 uur
Volgens de legendarische cineast Costa-Gavras is L'ordre et la morale (2011) een waar meesterwerk . Deze woorden heeft hij o.a. gebruikt : " C'est un film magnifique . "

YouTube - Costa-Gavras

kappeuter
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 november 2011, 10:17 uur

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 november 2011, 14:18 uur
xgogax schreef:
Een stijlbreuk met alles wat Kassovitz hiervoor heeft gedaan ?

Gezien zijn werk als producer totaal in lijn met zijn voorgaande projecten, hier gaat hij alleen zelf aan de slag als regisseur (en acteur). Ben benieuwd door die uitspraak van Gavras want de trailer oogt vrij standaard en rechtlijnig.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 maart 2012, 1:46 uur
Hopelijk wordt dit een betere film dan zijn vorige producties. Vooral Babylon A.D. vond ik slecht. La Haine blijft zijn beste film. Heb de trailer gezien en hij ziet er niet slecht uit. Vind het wel zot dat hij meedoet in de film.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 maart 2012, 14:36 uur
Is deze al ondertiteld te krijgen?