I Know What You Did Last Summer (1997)

1623 stemmen | gemiddelde 2,76

Horror /
Mystery100 minuten
geregisseerd door
Jim Gillespiemet
Jennifer Love Hewitt,
Sarah Michelle Gellar en
Ryan PhillippeTwee jongens en twee meisjes zijn net klaar met hun middelbare school. Ze hebben net gefeest en gaan nog even naar het strand. Op weg naar huis rijden de vier met de auto per ongeluk iemand aan. Ze dumpen het lijk en maken de afspraak het er nooit meer over te hebben. Een jaar later, terwijl iedereen is verder gegaan met zijn of haar leven, beginnen de jongeren één voor één berichten te krijgen van iemand die zegt te weten wat er zich de vorige zomer allemaal heeft afgespeeld. En dan beginnen er doden te vallen...
2,0
[permalink] geplaatst op 26 juli 2011, 18:20 uurVoorspelbaar slasherfilmpje met de nodige clichés. Gelukkig maakt Jennifer de film nog enigszins kijkbaar.
Matig.
5,0
[permalink] geplaatst op 29 juli 2011, 15:17 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenSnap niet wat iedreen zo bijzonder aan die Jennifer vindt. Het was echt wel Sarah Michelle Gellar die er bij mij voor zorgt dat ik de film waardeer. Vind haar ook wel een pak knapper dan Hewitt (en haar gil irriteert niet zoals die van jennifer). Dit is zeker een goede film, maar hij moet het in mijn ogen niet hebben van Hewitt. Gellar was stukken beter en haar hele achtervolgingsscène was spannender dan de rest van de hele film.
[permalink] geplaatst op 29 juli 2011, 16:09 uurPersoonlijke aanval verwijderd.
3,5
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2011, 13:06 uurNu bijna 15 jaar oud maar bij herziening nog best wel te pruimen. Paar sterke scenes en een briljant schrikeffect en een handvol jonge acteurs die hier de basis voor een carriere hebben gelegd. De minifilm op de bluray is trouwens cool.
3,0
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2011, 18:29 uurWas een leuke film,Inderdaad de meeste hebben nadien leuke carriere opgebouwd,en ja @pizza maniak, ik keek vooral de film omwille van Jennifer die ik al volgde sinds Party of Five, sarah michelle gellar alias buffy,jong haar neus,nog erger dan die van Julia Roberts !!
movie-edje
[permalink] geplaatst op 18 september 2011, 16:15 uurdeze film blijft zijn waarde houden.
vond het ook spannender als scream!
meer onderhoudend en ook een apart sfeertje erin.
bij scream wist ik de dader al in het midden van de film.
bij deze...............had geen idee!
[permalink] geplaatst op 22 oktober 2011, 15:53 uurMatige film, veel voorkomend scenario.
Wel wat goede schrikmomenten, maar al met al geen aanrader. 1,5 sterren.
4,0
[permalink] geplaatst op 30 december 2011, 20:24 uurNostalgische film en daarom van mij een 4*
2,5
[permalink] geplaatst op 9 april 2012, 11:46 uurDeze film is echt wel een bummer.
De film heeft een goede, maar trage opbouw en in de hele film gebeurt er niet zo veel. Er zijn minder moorden dan ik hoopte. De onthulling van de moordenaar zag ik dan wel niet aankomen. Sommige achtervolgingssènes duurden voor mij veel te lang. Het acteerwerk was ook niet bijster goed en sommige acties van de personages zijn echt dom. Een kleine 2,5*.
3,0
[permalink] geplaatst op 11 april 2012, 12:21 uurI Know What You Did Last Summer lifte mee op het succes van de Scream, maar dat wil niet automatisch zeggen dat het een slechte slasher is.
Het eerste gedeelte is behoorlijk traag, maar wel erg sfeervol. De setting van een vissersdorp aan het water geeft het net iets extra’s. De cast doet het redelijk en het psychologische lijden, wat zij ondergaan na het bericht van de killer, komt redelijk overtuigend over. Ook de suggestieve spanning is aanwezig en dat soort spanning werkt bij mij altijd het best.
Als de eerst moord eenmaal gepleegd is, gaat het ineens rap en lijkt de spanning snel naar de achtergrond te verdwijnen. Ook zijn de moorden niet heel origineel te noemen. Toch blijft de sfeer wel sterk en het sfeertje rondom de killer zelf blijft mysterieus, waardoor het tot het einde toe vermakelijk blijft.
Leuk filmpje dus, die in het slasher genre zeker geslaagd is te noemen.
2,5
[permalink] geplaatst op 7 mei 2012, 23:32 uurB-film die vooral z'n succes zal gekend hebben door de cast. Mooi volk bij elkaar dat uitgemoord wordt doet het blijkbaar goed. Acteren zit er niet echt in, dit is vrij cheesy moet ik zeggen. Gelukkig duurt het lang voor je weet wie er achter de moorden zit en dat helpt de film wel vooruit. Zeker geen topper, maar ondertussen al wel voldoende basis voor tal van parodieën.