134.914 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.897 berichten | 4.931.524 stemmen

One of Our Aircraft Is Missing (1942)

One of Our Aircraft Is Missing (1942)
16 stemmen | gemiddelde 3,34
mijn stem:
Verenigd Koninkrijk
Drama / Oorlog
102 minuten

geregisseerd door Michael Powell en Emeric Pressburger
met Godfrey Tearle, Eric Portman en Hugh Williams

De titel verwijst naar het veel gehoorde bericht op de radio, dat het Britse volk te horen kreeg na een uitgevoerd bombardement op het vaste land. De film verhaalt over één van de betreffende bommenwerpers die werd neergehaald boven bezet Nederland. De bemanning tracht terug te komen naar Engeland, daarbij geholpen door heldhaftige Nederlanders.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2003, 15:58 uur
Betrekkelijk simpel verhaal, maar goed uitgevoerd. Het is alleen wat jammer dat je als Nederlander het beeld dat van Nederland geschetst wordt maar moeilijk serieus kan nemen, wat de spanning ondermijnt. Voor enkele (heel) kleine bijrollen wordt nog wél gebruik gemaakt van echte Nederlandse acteurs (en dat is al heel wat), maar de belangrijkere Nederlandse personages struikelen al over de Nederlandse plaatsnamen. 3 *

neo
(moderator)
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2003, 22:47 uur
Had ik al eens eerder gezien. Voor Pressburger een relatief kleine oorlogsfilm. Erg goed begin waarna het verloop ook best interessant is. Af en toe erg lachwekkend hoe Nederlands wordt gesproken en nogal logisch dat veel buitenlanders nog steeds het boerenklompen idee van ons hebben. Af toe erg spannend. Opvallend is dat bijna tegen het einde je weer terugkeert bij het fatale moment na die 15 uur en dan een tekst verschijnt iets van ''This is the story we wanted to tell'', waarna een gedeelte van de cast wordt getoond en wat technici. Hierna gaat de film nog even verder tot ie eindigt. Lean was de editor van de film. 3 sterren

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2010, 22:03 uur
Toch leuk dat ons kikkerlandje hier wordt genoemd

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2011, 20:37 uur
Redelijke oorlogsfilm met veel Nederlandse tekst wat erg leuk was in een Britste film alleen Peter Ustinov die ook geen Dutchmanr is valt door de mand als Nedelandse priester.