Super 8 (2011)
Releasedatum: 11 augustus 2011
Bekijk via SkyShowtime
Plot Super 8
"It Arrives."
In de zomer van 1979 sluit de Amerikaanse Luchtmacht een sectie van Area 51. Alle materialen worden per trein vervoerd naar een opslagplaats in Ohio. De trein wordt echter aangereden door een truck en ontspoort. Een groepje kinderen, dat bezig is om hun eigen zombie-film te maken met hun 'Super 8' camera, stuit op de ravage. Al snel wordt vermoed dat het niet om een ongeluk gaat, als er plotseling verdwijningen plaatsvinden en onverklaarbare dingen gebeuren. Een lokale sheriff probeert het mysterie te ontrafelen, maar wil hij de angstaanjagende en onmenselijke waarheid wel weten?
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Super 8 (MusicMeter)
Louis Dainard
Martin Read
Cooper
N23
Deze film heeft me prima vermaakt, J.J. Abrams heeft hier een goed staaltje werk neergezet. De kinderen speelde zeer goed, de alien was dik in orde, hier en daar was technische vraagtekens maar ach.
+1 voor de zombie film achteraf.
stevebravo
wat een vreselijk matige film zeg.. jj abrams heeft het gewoon niet in zich..
Super 8 is zo'n typische film waarbij je de verkeerde verwachtingen kan kweken naar aanleiding van de teaser trailer. Dat gevoel heb ik dan ookt bij een aantal mensen hier.
Des je blijer ben ik met de coming of age aanpak, want ik heb een gigantisch zwak voor dat genre. Gemixt met SF elementen was Super 8 al een garantie voor succes.
Het is dan ook niet lastig om een link te leggen tussen Super 8, the Goonies en E.T. , eerdere werken van producer Spielberg.
J.J. Abrams combineert op een aanstekelijke manier de genres en maakt er ook een spectaculaire blockbuster van.
De aanstekelijke jonge cast komt fijn over en aan alles valt te merken dat zij veel lol hebben gehad op de set. Dit komt o.a. leuk terug in de aftiteling.
Het luchtige, maar tegelijk ook emotionele coming of age gedeelte wordt afgewisseld met het spannende en mysterieuze plot rondom de treinramp. Het geheim wordt erg lang verborgen gehouden, iets wat twee kanten heeft.
Het positieve is dat je lekker lang kan gissen en dat je met lekkere schrikmomenten wordt opgezadeld. Het mindere is dat het onthullen van het geheim kan tegenvallen en dat doet het hier ook lichtjes.
Ondanks de vette actie en de mooie CGI wordt Super 8 net even te zoetsappig en staat dit toch haaks op de spanningsopbouw die tot dan toe is gecreëerd.
Wat dat betreft slaagt Abrams meer bij het creëeren van het nostalgische sfeertje plus het lieve coming of age gedeelte dan het laatste half uur aan SF/actie spektakel dat je net teveelt aan Cloverfield doet denken.
Ruim 3,5*
Woody Woodpecker
Super 8 is een kinderfilm waar alles in goed komt... Treinongeluk was wel aardig, maar verder was het een " geritsel in de bosjes" film, waar je alles van kilometers ver zag aankomen.
vermakelijk, maar verder niet...
Volkomen mee eens.
puckb96
Gisteren in de bios gezien. Ik had eigenlijk bijna niks van de trailers gezien maar ik wist wel wat het precies voor verhaal was. Dat wist ik wel, maar van alles wat er ging gebeuren in de film had ik geen idee van. Ik ben blij om te zeggen dat ik het een erg goeie film vond.
We volgen deze groep kinderen die bezig zijn een zombiefilm te maken met hun Super 8 camera en op een nacht gaan ze stiekem uit huis om een scène te filmen. Tijdens het filmen, vind er een mega groot trein-ongeluk plaats. De kinderen overleven en gaan snel terug naar hun huis om er nooit meer over te praten. Dan beginnen er mysterieuze dingen te gebeuren...
Dit is eigenlijk een korte synopsis voor Super 8. Deze film moet een soort ode aan de klassieke Steven Spielberg films voorstellen zoals E.T. en Close Encounters Of The third Kind. Dat is ook wel echt te merken bij bepaalde scènes. Bij bijvoorbeeld de scène dat één van de kinderen met zijn fiets door de straat fietst kon ik duidelijk zeggen: dat is de woonwijk waar Elliot uit E.T. woonde. Het trein-ongeluk deed me denken aan Close Encounters Of The Third Kind, de hele film had de sfeer van War Of The Worlds naar mijn mening en dan het einde (ik zal het niet spoileren) deed me verdacht veel denken aan District 9. En de personages leken heel erg veel op die van The Goonies. Het is daarom ook wel leuk om te zien dat je heel veel Steven Spielberg films kunt herkennen.
Het beste aan deze film is zeker de sfeer en de prachtige visuelen. Je moet gewoon tijdens de buiten scènes eens naar de lucht kijken. In 1 woord: prachtig! Heel mooi. Nou mooi is makkelijk uitgedrukt, wat mij betreft: prachtig en gaf het wat mij betreft ook weer die typische sfeer van Steven Spielberg. Het acteerwerk; wat mij betreft was iedereen gewoon goed; de kinderen waren goed en af en toe hadden ze ook best wel humor. De sheriff was goed, iedereen was gewoon goed. Het acteerwerk was gewoon prima. Regie; tja ik vond het eerlijk gezegd wel goed hoewel ik alles en iedereen behalve J.J. Abrams kan complimenteren voor deze film. Af en toe goeie actie-scènes en wat mij betreft mooie CGI is erbij gebruikt. De spanningsopbouw is heel goed, er zaten zelfs af en toe wat griezelige scènes in naar mijn mening. En dan de alien of monster of hoe je het wilt noemen.
Iedereen vond hem lijken op het monster uit Cloverfield, maar dat vond ik absoluut niet. De alien deed me meer denken aan een soort mega versie van de aliens uit District 9.
Dus kortom: Super 8 is een geslaagde ode aan de klassieke Steven Spielberg klassiekers en wist mij wel te raken. Het is bij me gebleven en wil deze zeker nog wel een keer herzien op mijn mooie blu-ray speler.
Ik komt uit op een 4!
tommiew
Tja, een combinatie van 2 verhaallijnen om een breder publiek te plezieren.
Een goede SF met de nodige spanning en het drama van verlies en verdriet, samen met coming of age. In Super 8 is het geslaagd.
De spanningsopbouw is goed, met uitstekende special effects. De acteurs, en dan met name de kinderen spelen uitstekend, met name Alice vond ik ERRUG goed.
Het einde was erg goed en werd gelukkig niet eindeloos uitgerekt, en dat bedoel ik positief.
Ik heb me uitstekend vermaakt
Chainsaw
Mwoah, deze film was het toch vooral net niet. Op zich was het best leuk geweest, zo’n terugkeer naar films als E.T., Stand by Me en The Goonies. En Super 8 doet een paar dingen uitstekend. Zo is de chemie tussen Joel Courtney en Elle Fanning uitstekend en beide acteren sterk. En bevat de film best wat aardige spektakel- momenten en actie om je te vermaken. En toch stelt Super 8 voornamelijk teleur, om een paar grote redenen:
De karakters zijn vreselijk eendimensionaal. Van de standaard dronken vader en de vader die alleen maar aan het werk is en geen tijd heeft voor zijn kind (goh, was Steven Spielberg een producent van de film?) tot de behoorlijk vervelende kinderen. Op het hoofdkarakter na spelen al die jochies de hele film een bepaald typetje en dat gaat heel erg snel op je zenuwen werken. Vooral die regisseur had na een paar minuten al liters bloed onder mijn nagels vandaan gehaald. Zwaar irritant kereltje.
Het Spielberg sausje. Zoals gezegd is het duidelijk dat Spielberg producent was. En dat wordt vooral duidelijk door het o zo dik aangezette drama, met name rondom de vaderfiguren (één van Spielberg’ bekendste en beruchtste handelskenmerken). Het moment dat de kinderen worden herenigd met hun vaders en ons hoofdpersonage de hanger van zijn moeder vastheeft en loslaat zijn verschrikkelijk. En ook als ons dappere hoofdpersonage oog in oog staat met het buitenaards wezen springt het glazuur toch van je tanden. En sowieso, hoe moeten we als kijker meeleven met een lelijk wezen dat we de hele film niet te zien krijgen, behalve de laatste tien minuten?. Doe me dan maar wat meer van het ‘kinderen maken zombiefilm’ gedeelte. Dat gedoe was nog enigszins amusant.
Maar de grootste teleurstelling zit hem toch wel in hoe de film een gigantische opbouw heeft … voor helemaal niets. In het eerste uur worden voortdurend talloze dingen aangesneden, die vervolgens in de uiterst teleurstellende climax niets blijken toe te voegen. In eerste instantie zijn de kinderen druk met hun grote geheim, waarbij het hoofdkarakter zo’n wit blokje meeneemt. Dat lijkt een belangrijk plotelement, maar het voegt uiteindelijk he-le-maal niets toe. Vervolgens gaan ze hard op zoek naar antwoorden en doen een hoop research om achter antwoorden te komen. Ondertussen moet papa sheriff vechten tegen het leger en uiteindelijk zelfs zijn ‘vijand’ vragen om hem te helpen. Waarom hij die gast überhaupt mee moet nemen is mij nog steeds volstrekt onduidelijk, overigens. Maar terwijl die alles dus flink in gang wordt gezet, lijkt het wezen ineens te denken: fuck it, ik ga naar huis, bouwt in vijf tellen zijn ruimteschip af en vliegt ervandoor. En als kijker mag je met een ontevreden gevoel naar het filmpje in de eindcredits kijken. Wat overigens misschien wel het leukste deel van de hele film was.
2 sterren.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Super 8 was een film waar ik al een hele tijd naar uitkeek. J.J. Abrams is op dit moment een van mijn favoriete mensen in de film-business en hij werkte voor dit project samen met een van mijn andere favoriete mensen in de film-business, Steven Spielberg. Samen maakten ze een science-fiction film (een van mijn favo genres), die ook nog eens een ode zou worden aan de iconische science-fiction films uit de jaren ‘70 en ‘80. Er was voor mij geen reden meer om niet heel erg zwaar naar deze film uit te kijken.
Het eindresultaat vond ik zeer geslaagd. Zoals verwacht is het natuurlijk niet zo wonderlijk en ground-breaking als de films waarnaar het een ode aan is. En het monster dat de stad bedreigd is natuurlijk niet zo memorabel als E.T., de T-Rex uit Jurassic Park of de alien uit Alien, maar het mysterie van wat het nu precies is, is intrigerend genoeg om je geboeid naar het scherm te laten kijken.
De kracht van deze film is echter de personages. Net zoals Spielberg met zijn films, verliest Abrams geen moment zijn hoofdpersonages uit het oog. De kinderen die deze film moeten dragen doen dat met verve en zorgen dat je met hen meeleeft (veel meer dan bijvoorbeeld LaBeouf in Transformers). Ook kudo’s hier voor de regie van Abrams, die deze kinderen erg knap heeft geregisseerd.
Deze kinderen brengen ook nog wat leuke humor op de tafel, waardoor het geheel een spannende achtbaanrit wordt met een sterke balans tussen zware science-fiction, humor, mysterie en emotie. Abrams heeft dit alles erg goed in beeld gebracht met mooie CGI en special effects. Het enige waar ik me hierbij aan stoorde was het overmatige gebruik aan lens-flares. Dit was ook het geval bij Abrams’ vorige film, Star Trek, maar waar het daar nog toepasselijk was, wordt het hier ronduit storend. Hopelijk gaat hij dit in het vervolg wat minderen!
Het einde van de film vond ik in tegenstelling tot velen erg goed. Het is natuurlijk één grote verwijzing naar Close Encounters, waarin alle personages verwonderd kijken naar hoe het ruimteschip opstijgt. Op dit punt vond ik dat Abrams akelig dicht in de buurt kwam van de oude klassiekers. Het was gewoon mooi verfilmd, met de overheersende, maar prachtige score van Michael Giacchino eronder!
Conclusie: alhoewel Super 8 niet de klassieker zal worden die Close Encounters en E.T. Nu zijn, toch heeft Abrams een erg leuke ode afgeleverd met goede acteerprestaties, mysterie, spanning en emotie – een film met een hart.
4,0 sterren
legian
ik ben al een tijdje fan van Abrams en ook naar deze film keek ik erg uit.
vanuit cloverfield weten we dat die wel van mysterie en aliens houd, en ook in super 8 komt dat weer duidelijk naar voren.
punt is wel dat Abrams het gewoon goed kan brengen, het eerste gedeelde van de film is pure spanning, mooie opbouw met een simpele korte maar goeie introductie van de personage's.
en in tegenstelling tot anders films is het niet dat we eerst kennismaken met de personage voordat er wat gebeurd, nee we beginnen meteen met waar het om draait.
de acteer prestaties van de kinderen waren erg goed, en niet alleen de kinderen maar ook de volwassenen speelde sterk, voordeel was ook dat het een (voor mij) vrijwel onbeken cast was.
als we dan aankomen bij de crash (een scene die ik zeker niet zal vergeten, man wat was die vet) gaan we ook meteen door met de spanning en mysterie.
een aantal goede geplaatste schrik momenten (ookal zie je ze aankomen) en het feit dat je niks weet maakt het lekker spannend.
als we dan aankomen bij de ontdekking dan merken we dat het mysterieuze ook verdwijnt.
en we zien dan ook dat Abrams vanuit star trek heeft geleerd hoe di actie scene's moet maken.
het tweede deel wat wat voorspelbaarder is, zit ook vol met cliche's je weet precies hoe en wat er gat gebeuren, desalniettemin verzwakt de film niet of nauwelijks, wat mede komt door het feit dat we niet onnodig veel tijd besteden aan nutteloze dingen.
ok, er komen natuurlijk de nodige dingen voorbij, maar nergens word teveel tijd in gestopt want het gaat uiteindelijk maar om 1 ding.
verder kan ik weinig meer zeggen zonder iets prijs te geven.
eigenlijk kan ik heel kort zijn over de film, het is een van zoniet de beste film die ik dit jaar gezien heb.
natuurlijk zijn er opmerkingen, zoals de standaart personage's de bad guy die gewoon super slecht is, de slechte relatie tussen vader en zoon, de kinderen, de bazige, de stillere, de gek, en dergelijke. de personage's zijn vrij standaart maar geen van die dingen stoot echt.
daarnaast is Abrams goed genoeg in het mysterieuze gedeelte dat het leuk blijft om naar te kijken, en (mischien wel onder invloed van spielberg) het drama gedeelte is ook goed uitgewerk en er word ook de tijd genomen daarvoor.
en we zien dat hij heeft geleerd van zijn vorige films want we hebben hier zowel het mysterieuze spannende gedeelte, als het wat actie vollere gedeelte.
daarnaast moet ik ook nog even vermelden dat Abrams weet hoe die mooie plaatjes moet schieten, vooral in het begin van de film zien we ook mooie langs komen, en de rest word erg mooi in beeld gebracht.
voorlopig houd ik het nog op een 4* , een dikke dat wel, maar we moeten nog zien hoe die zich staande houd als we hem gewoon thuis zien.
plopmeisje
niet de moeite waard om er geld aan uit te geven... en dat voor spielberg
verdient geen ster
had veel verwacht maar eens en nooit meer
remixxatstage
Ik vond het een redelijk goed verhaal, Tot het stuk toen het monster dat jochie opraapte en het zijn gedachtes kon voelen... .. deed me denken aan de GVR..
Maar dat is mijn mening.
Verder een goeie film en mooie special effects
steffieboy71
net gezien in de cinema, effecten int begin met de trein was knap, rest matiger en persoonlijk raar einde
Naomi Watts
Viel me reuze mee.
Leuk dit soort koter avonturenfilmpjes. Probleem is vaak dat de kotertjes een doorn in het oog zijn (Stand By Me is een goed voorbeeld), maar hier is dat niet het geval. Erg fijn bijeengeraapt kinderen, waarbij je met Fanning ook gelijk één van de grootste talenten in de business voor handen hebt. Niet dat je daar veel aan zou hebben bij Super 8 maar toch. Hun niet zo interessante maar wel vermakelijke storyline werkt dan prima als voorprogramma van de main act. Vooral de interactie tussen Courtney en Fanning werkt erg goed en Griffiths is goede ondersteuning. Chandler op de auto-piloot maar werkt ook meer dan prima. Voor de rest nog wat fijne kleine rollen door serie cast.
Voor de rest is de opbouw best sterk, wordt het ook best mysterieus gehouden en is de jaren 70 setting toch best voelbaar weergegeven. Abrams weet het op suggestief vlak toch erg lang vol te houden, en overtuigt met gemak. Abrams weet perfect de balans te vinden om een film te maken voor jong en oud en ik had Super 8 eigenlijk best graag voor handen gehad toen ik nog kind was. Creature design was zeer overtuigend, zelfde geldt voor de sfeer en effects en de performances zijn zeer solide. Leuke koter adventure film, die toch wel een enorm hoge production value heeft. Fikse meevaller.
(verwijderd)
Een film, die tot aan de pauze een perfecte nostalgische mysterieuze sfeer weet uit te beelden, maar helaas ontaardt het verhaal daarna in spektakel en bombastisch efect bejag, een totale ontsporing, waarbij de buitenaardse ontknoping eerder doet denken aan ongelooflijk afgeraffeld dan aan extraterrestrial.
De super 8 toegift bood nog een alleraardigste knipoog naar het mysterieuze getal 47; da's dan weer zo'n toevalligheid die mijn oog registreert.
Naomi Watts
Weer typisch Abrams, die heeft ook wat met het getal. In Fringe en Alias ook al een thema.
(verwijderd)
Net als het eentweetje tussen Lynch en Haneke, of zou het een eentweedrietje zijn (Lost Highway?, Cache versus INLAND EMPIRE). Niet toevallig ook weer films waarin de goeie ouwe video-tape zo'n prominente rol speelt.
O ja, ik heb nog even zitten tellen, wie er in aanmerking kwamen voor de groep van de Super 8. Dat waren, de vier vriendjes, het meisje, de junkie, en de twee vaders. Deze Super 8 waren de redders van de 'mensheid'. Zodat de titel ook een extra lading krijgt.
Zeriel
Vermakelijk doch teleurstellend. Het begint allemaal vrij aardig, het eerste half uur, maar uiteindelijk ontaardt het in een ratjetoe aan cliché's en reeds eerder vertoonde elementen uit andere SF films.
Grootste misser is toch wel de Alien, een verschrikkelijk spinachtig monster, waarmee we geacht worden mee te leven. Het deed mij denken aan een combinatie van de monsters uit Starshiptroopers,Transformers en Alien. "More sophisticated than us", Ja hij heeft een verrassend sophisticated ruimteschip, maar voor de rest....? Wat moet ie sowieso met een ruimteschip als ie onder de grond woont, hoe kom je er dan bij om überhaupt een ruimteschip te willen maken? Misschien een ecologisch probleempje op de thuisplaneet...? Ja wat komt ie dan bij ons doen. lebensraum zoeken voor hem en zijn vrienden....? Op de een of andere manier is het wezen goed, en zijn wij de bad guys, dus ze laten hem gaan en geven hem moeders hanger mee.......!? Belachelijk.
Nou ja, het is vooral een kinderfilm, en je moet er niet bij gaan nadenken.
De treincrash was goed, en Joel Courtney, Elle Fanning zijn veelbelovende acteurs.
bawimeko
Vermakelijke film, ondanks een paar plotfouten goed door te komen.
Tot zover het goede nieuws
Voor de rest heeft Spielberg tegen Abrams gezegd: maak maar een film voor me met gelijke delen E.T., Close Encounters en Jurassic Park en gebruik rustig wat elementen uit Stand By Me. Wat het oplevert is goede effecten, af en toe spannende actie en een enorm voordehandliggend genre-verhaal. Wat Spielberg altijd goed lukt (de mix tussen sentiment en spanning), lukt Abrams totaal niet. Gemiste kans, dus. Als Spielberg zelf de tijd had gehad was het een 4*-film, geworden, met dit routineuze werkje met wat matsen de helft.
dennis-2008
Ik kan het niet beter verwoorden dan chainsaw. Wat teleurstellend. 1,5 ster, en dan trek ik het nog wat omhoog door het zombie-filmpje.
platvis001
een goeie film boeiend van begin tot eind, het is niet de aller beste SF die ik heb gezien maar het is zeker een aanrader.
Mart193
Ik vond de film vermakelijk. Viel niet tegen, al doet de trailer vermoeden dat de film spannender zou zijn. Prachtige effecten, dat wel.
soom
Paar keer de trailer gezien. En boy oh boy, wat dacht ik dat dit middelmatig ging worden. Wat dacht ik dat ik dit niet leuk zou gaan vinden.
Zooo fout. Ik ben weer eens te snel met redeneringen. Zoals meestal. De kinderen/jongeren spelen met een allure die gewoon volwassen aandoet. Alsof ze dit al jaren doen. *Wat ze natuurlijk ook doen*. Elle Fanning lijkt mij echt veel beter dan zus Dakota, sommige scenes trekken de film tot een mooi cijfer: Charles die vertelt dat ie het helemaal niet leuk vind dat Alice Joe leuk vind, sneed recht door m'n ziel en kwam in m'n hart terecht, onder andere. Ik veegde de tranen ook uit m'n ogen bij bepaalde scenes. Wauw. Echt een diepgang van jewelste. Ik dacht dat Spielberg dit had geregisseerd, werd dus wel verrast tijdens de aftiteling. Bovengemiddeld en totaal en veel meer leuk dan dat ik ooit verwacht had. 4*.
The-Best-Movies
[quote]Albus Dumbledore schreef:
J.J. Abrams is weer bezig met een geheim filmproject, getiteld Super 8. Tot voor kort was hier absoluut niets over bekend, totdat afgelopen vrijdag de trailer van deze mysterieuze film bij Iron Man 2 werd gevoegd. De trailer is hier te bekijken. Super 8 wordt geregisseerd en geschreven door J.J. Abrams (Mission: Impossible III, Star Trek) en geproduceerd door filmveteraan Steven Spielberg. Het lijkt erop dat het een science-fiction film gaat worden. De release date van de film is volgens de site movieweb 2011, een exacte datum is
Ik heb hem gisteren gezien thuis op me tv. Ik vond er niet zoveel aan. had er meer van verwacht, het is wel leuk voor kinderen denk ik deze film.
pethunia
Waaarom looft 'iedereen' hier steeds die effecten? da's toch helemaal niet doorslaggevend, noch bijzonder opvallend in deze film?
psychopath
Zooo fout. Ik ben weer eens te snel met redeneringen(niet echt
. Zoals meestal. "De kinderen/jongeren spelen met een allure die gewoon volwassen aandoet." "sneed recht door m'n ziel en kwam in m'n hart terecht," "Ik veegde de tranen ook uit m'n ogen bij bepaalde scenes." "Wauw. Echt een diepgang van jewelste. "Bovengemiddeld en totaal en veel meer leuk dan dat ik ooit verwacht had" Heb ik wel dezelfde film zitten kijken???
Ben een tijdje niet hier geweest maar kom net terug van de bios, kan niet anders zeggen dan, wat een k-u-t!!!!! film.
Ik had geen trailers gezien en bij de intro zie ik Steven Spielberg, Peter Jackson, J.J. Abrams, dus ik dacht nog, nou, niet de minsten allemaal komt wel goed.
Al direct zodra de film begint weet ik al weer gelijk hoe het gaat lopen zoals velen films, saaie opbouw en dan na 3/4 tot het einde van de film komt de geheimzinnigheid naar buiten.
Veels te simplistisch en bekend verhaal en erg onrealistisch. vooral dat stuk in de tunnel die doodloopt, een mega alien met 6 armen met een kracht die bussen omver kan gooien, mensen eet en dan een klein ventje die voor hem gaat staan en dan zegt, "je hoort hier niet" ik bedoel, wtf? hij is niet voor niks ze schip aan het herbouwen
Ik heb echt zelden last als een film vol clichés zit, ik verdedig de film juist vaak maar deze zit er zo vol mee dat het gewoon gaat storen.
Al met al saai, niks vernieuwends, niet doordacht en saaiiii, 1,5* voor de special effects.
NightSpirit
Had er veel meer van verwacht. Zeker als je dan lekker wordt gemaakt met de naam van Spielberg weer nota bene. Vond het allemaal maar een beetje op een familiefilm lijken. Sommige scenes waren erg spannend, maar er werd vervolgens niets mee gedaan.
Ook het kusje knuffel einde was echt de genadeklap die deze film nog nodig had in mijn optiek om onder een voldoende uit te komen. Jammer!
RaouL#1
Vond het wel een lekkere weg kijk film. Alleen de chaotische leger actie en de onmogelijke treinontsporing die maar niet ten einde kwam waren een doorn in mijn oog.
Daarnaast acteerde de 'jeugd' wel goed, met name Elle Fanning.

Netflix-kijkers wachten op 'Stranger Things': de scifi-film 'Super 8' is het perfecte alternatief

Voor 'Stranger Things'-fans: vijf films over kinderen op avontuur

District 9
Sciencefiction / Thriller, 2009

End of Watch
Misdaad / Drama, 2012
jaren 70geheimbuitenaards wezentrain crashfirecrackersuper 8mm footage duringcreditsstinger