134.903 gebruikers | 85.725 films | 31.049 regisseurs | 3.508.583 berichten | 4.930.861 stemmen

locatie: Films » Good Neighbours (2010) » Info

Misdaad
98 minuten

geregisseerd door Jacob Tierney
met Jay Baruchel, Scott Speedman en Emily Hampshire

Louise en Spencer wonen in hetzelfde appartementencomplex in Notre Dame de Grace, een kleine rustige wijk waar nu een seriemoordenaar paniek zaait. Spencer is er komen wonen nadat z'n vrouw bij een tragisch auto-ongeluk om het leven kwam. Spencer zelf is bij het ongeluk in een rolstoel beland. Hij blijft meestal thuis terwijl Louise werkt als een dienster in een Chinees restaurant. Wanneer de verlegen Victor in het gebouw komt wonen is hij het lichtpunt voor de norse bewoners en hij sluit vriendschap met Louise en Spencer. Maar op een avond ziet Victor iemand op de binnenplaats lopen die erg lijkt op Spencer. Kan hij de moordenaar zijn die de gemeenschap zo vreest?

Vanaf 5 juni te huur
» alle films die je binnenkort kunt huren

Vanaf 5 juni te koop op DVD
» alle films die je binnenkort kunt kopen

gebruiker
bericht

Hankieh
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 april 2011, 18:07 uur
Ik zie niet op IMDb dat ook Xavier Dolan mee speelt.
Inmiddels op de kijk-lijst gezet :)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2011, 12:20 uur
misschien heb ik iets gemist, maar ik vond het allemaal een beetje hitchcock aanvoelen. en dat is al zoveel keer gedaan dat het een beetje dertien in dozijn aanvoelt.
ook mis ik de diepgang voor de personages, het blijft allemaal een beetje vlak aanvoelen.
ik keek enorm uit naar deze maar werd teleur gestelt....

Hankieh
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 juni 2011, 17:53 uur
Bedankt voor de link.
Lijkt me een mooie film te worden.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2011, 22:16 uur
volgens mij hoef ik deze film niet meer te kijken, alles wordt al verklapt in de trailer

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juli 2011, 2:00 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Echt... waarom maken ze zulke films?

Na een tijd ging het alleen maar over die katten, echt een heel ander onderwerp.
Het is echt slecht geacteerd, eigenlijk door iedereen. Alle stukken die erin zitten zijn voorspelbaar.

En vooral het einde..
Dat Louise "een deal" had gemaakt met Spencer en Victor en dat Spencer bovenkomt en
Victor het licht aandoet, een te slechte reactie.

En het stukje dat de buurvrouw werd vermoord was ranzig.

Ik geef 1* omdat ik die bruine kat mooi vond.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 september 2011, 17:41 uur
Dit kamerspel, dat in de eerste plaats rondom de vreemde personages is opgebouwd, heeft veel tijd nodig om op gang te komen en is in het begin doelloos en te traag. Pas wanneer er tragiek om de hoek komt kijken wordt het verhaal onderhoudender, interessanter en krijgt het wat zwarte humor. Wanneer de regisseur het verhaal compact verteld had, had het zeker aan kwaliteit en aan spanning gewonnen. Dankzij een geslaagd derde deel houd je toch een goed gevoel aan deze film over.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 september 2011, 4:07 uur
Vreemde film!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2012, 20:23 uur
leuk concept en best sfeervol in beeld gebracht. Jay Baruchel laat ook zien dat hij aardig kan acteren!
voor de rest toch oppervlakkig uitgewerkt, duurt lang voordat hij op gang komt. En als hij dan eindelijk op gang komt is al weer bijna afgelopen. De ontknoping had wel meer ingezeten naar mijn inziens. Ook best verontrustend hier en daar.

Niet geheel slecht maar de negatieve puntjes wegen net wat zwaarder dan de positieve punten.