134.914 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.889 berichten | 4.931.475 stemmen

Shîsaido Môteru (2010)

Drama
103 minuten

geregisseerd door Kentarô Moriya
met Tôma Ikuta, Kumiko Asô en Arata Furuta

De film speelt zich af gedurende slechts één enkele avond. Kameda is een rondtrekkende verkoper van mysterieuze cosmeticaproducten. Bij het 'Seaside Motel' (een hotel omringd door bergen met geen water in het zicht) ontmoet hij Candy, een call-girl wiens populariteit al verdwenen was voor ze de leeftijd van dertig bereikte. Hij wordt verliefd op haar.

gebruiker
bericht

quote
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 januari 2011, 13:12 uur
Leuke film.

Wie gelachen heeft met Shark Skin Man, Party 7, Survive Style 5+ of Taste of Tea hoeft zich niet al te veel vragen te stellen, deze film zal waarschijnlijk best bevallen.

Het is jammer dat dit genre niet wat meer films kent. De zelfzame pogingen om het weer leven in te blazen (LoveDeath, Donju) zijn allen mislukt (qua buzz dan, want verder leuke films) dus een groot publiek lijkt er niet te zijn voor dit soort films.

Luchtig, warm en grappig filmpje. Lekker hip en stijlvol, leuke personages en een paar nifty dingetjes houden het makkelijk 100 minuten leuk. Heel veel voegt het niet toe tov de andere genregenoten, maar met één of twee films per jaar is dat amper iets waar ik me zorgen over maak.

4.0* en een [uitgebreide review

quote
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2011, 23:52 uur
Onderhond schreef:
Leuke film.

2 van de 4 genoemde films moet ik nog steeds zien, maar ik wist wel wat te verwachten en dan gaan we deze film gewoon opzetten natuurlijk.
Kom ik niet bedrogen uit. Meerdere kleine, luchtige verhaaltjes, die om dezelfde locatie draaien. Het gaat in wezen nergens over (of naja, niet diepgaand), maar grappig is het wel.

Leuke montage, af en toe aparte kleurtjes, veel vrolijkheid, aparte humor, wat drama, wat romantiek. Prima!.
Die paardenstaart gast ken ik uit? Meerdere films, maar ik gok vooral Crows Zero?

Leuke film!