Le Grand Restaurant (1966)

82 stemmen | gemiddelde 3,17
Frankrijk
Komedie90 minuten
geregisseerd door
Jacques Besnardmet
Louis de Funès,
Bernard Blier en
Maria-Rosa RodriguezEen staatshoofd verdwijnt spoorloos tijdens een diner waarop de eigenaar van het restaurant zowel de politie als een bende terroristen op zijn dak krijgt.
3,0
[permalink] geplaatst op 13 mei 2006, 15:59 uurredelijke film met een redelijk verhaal niet echt hoogstand. Maar De Funes steelt de show net als zijn andere films.
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2006, 13:51 uur
FisherKing
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2006, 14:28 uurJa, heerlijk goed gedaan

3,0
[permalink] geplaatst op 12 december 2006, 15:46 uurZonet deze film eens gezien en moet zegen viel wel mee.
Die scene die GerwinF zei was idd goed.
Voor de rest verhaal viel wel mee en Funes dee dat hier zeker niet slecht.
3 stemmen
2,5
[permalink] geplaatst op 18 mei 2007, 4:05 uurTegenvaller. De Funest zelf maakt de film af en toe nog enigzins de moeite waard.
3,0
[permalink] geplaatst op 24 september 2007, 12:52 uurAardige film.
Begin wat langdradig maar het eind maakt dat weer goed.
Manitobas
[permalink] geplaatst op 27 juli 2008, 4:42 uurHet begin van de film tig keer bekeken tot aan de ontvoering. Daarna kakt het in.
3,0
[permalink] geplaatst op 27 mei 2010, 23:10 uurDeze van de week weer eens bekeken.
Film begint ijzersterk met De Funes als restauranteigenaar, in typische rol, waarbij hij zijn personeel uitscheldt & tiraniseert en slijmt tegen zijn deftige gasten. Erg leuk om te zien.
Was het daar maar bij gebleven. Helaas na het eerste half uur gaat film vervolgens verder met een plotje over de verdwijning van een belangrijk buitenlands staatshoofd en dan wordt het toch minder.
Eigenlijk krijg je dan 1 grote, lange -niet erg geinspireerde- autoachtervolging door de sneeuw, met hier en daar een leuke vondst.
Had duidelijk meer ingezeten, maar De Funes is zoals gewoonlijk wel goed opdreef.
Een zesje, ofwel drie sterren.
3,5
[permalink] geplaatst op 4 december 2010, 15:21 uurAlweer een leuke met De Funès.
Zoals Thunderball al vermeldde......"Eigenlijk krijg je dan 1 grote, lange -niet erg geinspireerde- autoachtervolging door de sneeuw, met hier en daar een leuke vondst".
Dàt vond ik nou `t leukste eraan, en natuurlijk z`n onvergetelijke gezicht, die hij alleen in zo`n plooi kan brengen.
Niet een meesterwerk, maar toch echt wel lachen om deze comediant van zeer hoog niveau.
3,0
[permalink] geplaatst op 13 april 2011, 13:32 uurZijn uitleg voor het recept van aardappelpuree blijft legendarisch, verder boeit de film niet echt en begint hij wat te vervelend te worden.
[permalink] geplaatst op 15 mei 2011, 15:44 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenLeuke film met De Funes die op bepaalde momenten in’kakt’ maar genoeg leuke scens bevat om de 90 minuten te vullen.
Het begin van de film is het leuks met De Funes als restaurant eigenaar met militaire trekjes richting zijn personeel en alleen bang is voor de grote brede kok.
De scene waar De Funes een recept geeft aan de Duitser en langzaam steeds in de schaduw komt te staan en veranderd in Hitler is erg leuk.
Van mij had het restaurant gedeelte wel langer mogen duren. Het was het beste gedeelte van de film. De Funes zoals we hem het beste kennen. Hard schreeuwend en slijmend bij de hoge bazen. Geweldig.
Hierna volgt een ontvoerings plotje wat nog een tweetal leuke scènes bevat namelijk met de auto te water en de glijdende auto maar de film kakt dan helaas wel wat in.
Desalniettemin een leuke film met De Funes. De Gendarme blijven nog de leukste.
Iemand nog tips voor leuke De Funes films ala Gendarme de Saint-Tropez?
3,5
[permalink] geplaatst op 23 maart 2012, 18:44 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWat te verwachten viel, bleek te kloppen: De Funès die er weer in slaagt om een grote glimlach op ons gezicht te toveren. En soms zelfs meer.
De
Hitler-scène was echt goed gedaan en 'tof' dat ze er in die tijd al wat luchtiger mee konden omgaan. Niets zo irritant als grimmige mensen die in het verleden blijven zitten, trust me.
Naar het einde toe was het iets minder, maar bij momenten ben ik echt strijk gegaan,
die auto bv. die ondersteboven verder gleed in de sneeuw, ik kon echt niet meer. Maar ja, om mij strijk te laten gaan, moet je ook niet veel doen. Maar toch, de tranen rolden gewoon mijn ogen uit. En het was niet van miserie.
Deze film heeft nog maar eens bewezen dat we met Louis de Funès een waardige acteur verloren hebben.

4,5
[permalink] geplaatst op 21 april 2012, 18:27 uurDe Funes maakt zijn films altijd met subtiliteit vind ik.
Hij blijft zowat in het eigen personage, ongeduldige, stressy en een druk iemand,
vind ik zo heerlijk.
De beste scene was als hij ineens Hitler imiteert ^^
Goed vermaakje, goed verhaal, echt om een saaie zondag te verbreken