Elk verhaal van alle mensen, dat ons doorgegeven wordt gaat uiteindelijk over liefde. (Aida).
Ik moest vooraf denken aan dit liedje, voor ik de film ging zien. En natuurlijk is het ook zo. Alles gaat over liefde. Liedjes vol met liefdesverklaringen. Van ABBA tot aan Britney Spears zingen erover, reclames hebben een soort van liefde, media kunnen over dat soort dingen schrijven (Margriet, Libelle, Tina, interviews met sterren. Als je nooit ergens liefde voor voelt, dan ben je maar een ongelukkig mensje. Je houdt van je vriend, je vriendin, kinderen, van je vrienden, van je ouders, van je tante, oom, andere familieleden, en je eventuele huisdieren.
Liefde is alles, alles is Liefde, zoals Kim van Kooten al terecht liet opmerken in Alles is Liefde.
Prachtige film, wel. Het ademt iets Scandinavisch, terwijl er geen Denen, Zweden of Noren of enig andere Noorderling (toch?) in speelt. Daardoor krijg je een beetje een vervreemdende film, eigenlijk. Ik weet eigenlijk niet eens of het scheelt als een Amerikaan dit had geregisseerd, of dat het aan mij ligt, dat ik echt totaal maf ben, maar de sfeer deed me Scandinavisch aan. Geen idee of je als kijker een bepaalde sfeer kan oppikken? Ik eigenlijk wel.. Ghehe.
Claire is goed, en Joaquin als altijd ook. Sean Penn, die ik wel gezien heb in Fast Times (dacht echt dat I am Sam de eerste was), was ook weer goed. Mooie beelden, mooi vormgegeven filmpje. Prettig gegeven, mooi eindshot. 4* zijn zeker weten verdiend. En oja.. Jaco, dank voor het geven van deze dvd he