134.917 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.979 berichten | 4.931.464 stemmen

locatie: Films » Wise Guys (1986) » Info

Komedie / Misdaad
100 minuten

geregisseerd door Brian De Palma
met Danny DeVito, Joe Piscopo en Harvey Keitel

Harry Valentini en Moe Dickstein zijn beiden loopjongens voor de maffia. Als ze jammerlijk falen door het geld van hun baas op het verkeerde paard in te zetten, krijgen ze de opdracht elkaar te vermoorden.

gebruiker

Aardig vermaak wel.. 3*

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Wise Guys (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 november 2002, 2:39 uur
Aardig vermaak wel.. 3*

Zo herinner ik hem ook.

Wat is er trouwens met die Piscopo gebeurd? Even was hij in de US erg hot, maar was zo weer weg.

neo
(moderator)
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 november 2002, 9:59 uur
de laatste keer dat ik wat van hem vernomen had was jaren later met de film bartleby.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juli 2003, 16:08 uur
In mijn herinnering was deze niet leuk.

FisherKing
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 augustus 2003, 16:41 uur

Kreeg kanker, is er wel van genezen maar kostte wel zijn carriere.
bron

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 november 2003, 12:32 uur
gisteren op tcm. ze zenden daar nu ook al films uit van eind jaren tachtig.

aardige film met leuke momenten. grappige verwijzingen naar andere misdaadfilms.

toch is dat niet genoeg. de meeste grappen zie je mijlen ver van te voren aan komen. de loyaliteit die de vito en piscopo voor elkaar hebben, werd zo gebracht dat ik er een beetje misselijk van werd.

2 sterren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 februari 2004, 10:48 uur
samen met Raising Cain de minste De Palma-film. Wel een paar leuke inside-dingetjes maar verder over-the-top en voorspelbaar.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 maart 2005, 11:35 uur
Toch een leuk tussenfilmpje van De Palma. Sinds kort ben ik weer helemaal fan van het genre (of het anti-genre in dit geval) en vind ík het spoofverhaaltje wel goed genoeg om hem op een ongepast uur als tien voor zeven te bekijken. Toch haalt ie volgens mij een hoger niveau dan een gemiddeld parodiefilmpje! Voorspelbaar? Wel, volgens mij is dat lang niet het slechtste punt van de film zoals velen hier blijkbaar denken. Ik denk niet dat iemand het einde zou kunnen voorspellen... Was wel flauw trouwens, dat einde.
Heb me er niet bij doodgelachen of zo maar zat toch heel de film met een dikke glimlach op gezicht!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 maart 2005, 19:26 uur
Wise guys ** 1/2

Cast, regisseur, genre doen je toch wel hoopvolle verwachtingen krijgen tov deze film. Maar wat je krijgt is een flauwe komedie die niet eens grappig is, noch door het zogenaamde het "parodie"-element, noch door z'n grappige personages ... Devito en Piscopo acteren namelijk gruwelijk irritant door zich te zondigen aan hevige over(bad, in dit geval)acting. Het einde vond ik nou niet zo goed en onvoorspelbaar als de meesten hier zeggen, het zet perfect de flauwe en luchtige toon van de hele film verder ... De film is in het algemeen wel erg uitkijkbaar en sommige personages zoals "Frank the fixer" trekken het geheel naar omhoog.

Onverwachte misser van De Palma, niet te geloven dat de regisseur van deze film films zoals Scarface en the untouchables heeft gemaakt.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 april 2005, 11:55 uur
de palma heeft veel betere films gemaakt als deze.
wise guys noem ik een losse flodder
1* 1/2

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 augustus 2005, 13:30 uur
Regisseur van deze film is Brian DePalma die vooral bekend staat om zijn technisch hoogstaande thrillers en misdaadfilms. Dit uitstapje naar het komische genre is dan ook niet iets dat we van hem gewend zijn. Toch is het een geslaagde komedie geworden over twee losers die op de vlucht zijn voor de mafia. Danny DeVito draagt de film. Leuk bijrolletje van Harvey Keitel.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2005, 20:22 uur
Dankzij DeVito erg leuk - hoewel Piscopo een beetje te irritant is. Hij is normaal een goeie komische akteur, maar is beter als een slechterik of een klootzak in plaats van de makke Moe die hij hier speelt.

***

kArIzMa_TuRk
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 september 2006, 23:27 uur
leuke DeVito film zoals we gewend van hem zijn.. ik geef het een 3,5* ;)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 april 2008, 15:19 uur
Is alweer een tijdje geleden dat ik deze film zag maar ik kan me nog wel herinneren dat ik het een grappige film vond.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 mei 2008, 19:16 uur
Vermakelijk, vond wel dat frank vincent, de rol van de maffia baas had moeten spelen, in plaats van zo'n kleine rol

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 mei 2009, 13:35 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Brian De Palma heeft toch ook heel wat middelmaat gemaakt.

Wise Guys is een aangename film maar de humor is soms veel te mager en voorspelbaar (zie bv. de autobom). Het leukste waren de parodies op andere maffiafilms. Lijkt me ook de enige reden waarom dit gemaakt zou zijn.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2011, 20:23 uur
Matige gangstercomedie gevuld met de gebruikelijke stereotypes. Een redelijk vermakelijk, maar ook voorspelbaar verhaaltje. Een aantal geslaagde grappen, alleen jammer dat het vaak nogal chaotisch wordt. En daar doet de te sterk aanwezige muziek ook nog eens een schepje bovenop.