134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.584 berichten | 4.929.010 stemmen

locatie: Films » True Colors (1991) » Info

Drama
111 minuten

geregisseerd door Herbert Ross
met John Cusack, Richard Widmark en James Spader

Ze zijn beide betrokken bij de campagne van de senatorsverkiezingen in 1990. Een van hen denkt terug aan 1983, toen ze op verkeerde voet begonnen aan hun rechtenstudie en de beste kamergenoten werden. De dochter van de senator kwam tussen hun relatie en hun opvattingen over rechtspraak in justitie en congres.

gebruiker
bericht

quote
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2005, 23:51 uur
spannende politieke film, waarin twee vrienden van vroeger elkaar weer tegenkomen onder minder prettige omstandigheden. spanned van opbouw en goede karakters.
als de echte politiek in de USa net zo werkt... nouhja...

****

quote
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2010, 14:17 uur
Het was voor het tijdsbeeld wel weer leuk om naar deze film te kijken. De gadgets, de auto's, de kleding ... een feest van herkenning.

De vieze politieke spelletjes werden heel goed in beeld gebracht. Je kon heel goed volgen hoe al die vieze complotjes in elkaar gezet werden. John Cusak zet de rol van achterbakse glibber ook heel erg overtuigend neer.

En toch, ondanks al deze pluspunten vond ik het best een saaie film. De dialogen vond ik bijvoorbeeld nogal zwak. Ook was de spanning (op het laatste gedeelte na) ver te zoeken. Er was ook niet echt een spannende opbouw naar de ontknoping toe. Er miste gewoon het een en ander.

Deze film krijgt van mij wel een voldoende want het heeft ook wel wat pluspunten maar erg onder de indruk ben ik toch niet.