Malice in Wonderland (2009)

55 stemmen | gemiddelde 2,80
Verenigd Koninkrijk
Actie /
Misdaad87 minuten
geregisseerd door
Simon Fellowsmet
Maggie Grace,
Danny Dyer en
Nathaniel ParkerEen Amerikaanse studente in de rechten in Londen, die omver gereden is door een zwarte taxi, ontwaakt met geheugenverlies op een miljoen mijl van huis: in Wonderland. We volgen haar avonturen als ze meegesleurd wordt doorheen een onderwereld, gevuld met knettergekke individuen onder de leiding van de raadselachtige Withey. Ze moet zien uit te vinden wie ze is, waar ze vandaan komt en dat ze haar verstand moet gebruiken om terug naar huis te kunnen, in één stuk welteverstaan. Naargelang haar reis vordert, ontdekt ze dan niets is wat het lijkt, realiseert ze zich dat het lot en het leven met elkaar verstrengeld zijn en ze vindt de ware liefde op de meest onwaarschijnlijke plaats.
3,5
[permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 15:58 uurDat de regisseur van Second in Command en Until Death deze film kon afleveren. Ik heb erg genoten. Deze bizarre vertelling van het Alice in wonderland verhaal op de straten van Engeland verveelt geen moment.
3,0
[permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 13:32 uurleuk en orrigineel gedaan. en het slingerde van kinderachtig naar grote mensen humor en weer terug. vermakelijk, maar het kwam nergens echt tot de verrassing die ik verwachte
2,5
[permalink] geplaatst op 22 maart 2010, 0:09 uurGeinige aanpak om Alice in deze moderne setting te plaatsen. De meeste figuren in dit misdaadsprookje zijn wel wat hyper, daar moet je van houden (ik dus wat minder) en het begint allemaal nogal rommelig, maar gaandeweg wordt het allemaal wat duidelijker en de o-zit-dat-zo-afloop is best aardig gedaan.
De film heeft een lekker kleurige look en tovert de backstreets van Londen om in een surrealistisch Wonderland. Leuk om eens te zien.
3,0
[permalink] geplaatst op 14 april 2010, 13:20 uurIk heb hem gisteren gekeken, even een nachtje laten bezinken en nu dus mijn commentaar. Acteerwerk is prima, heerlijk alternatief. Heel aardig gemonteerd ook, origineel bedacht idee en goed uitgewerkt. Heb me er prima mee vermaakt, al is het denk ik wel een film waar je van moet houden. Al met al geen absolute topper, maar een prima vermaak. 3*
2,5
[permalink] geplaatst op 19 april 2010, 9:37 uurBritse fantasiefilm met vreemd absurd verhaal en niet echt onderhoudend om naar te blijven kijken. Maggie Grace fleurt het geheel behoorlijk op, maar geen voldoende waard.
2,5
[permalink] geplaatst op 20 april 2010, 20:34 uurEigenlijk stiekem wel een grappige film, nergens echt boeiend maar ook nergens saai.
Wel weer een verrassende ontknoping.
Zo wazig als ik deze film omschrijf, dit ga je ook zo zien als je deze film kijkt.
1,0
[permalink] geplaatst op 9 juni 2010, 14:33 uurIk vond er helaas niets aan, sommige dingen waren leuk bedacht, maar ik vond het niet boeiend genoeg.
Ik heb elke 10 minuten gekeken hoelang het nog duurde..
Basically: Ik vond het geen leuke film.
[permalink] geplaatst op 7 juli 2010, 17:03 uurCharlie Cheese schreef:
Ik heb elke 10 minuten gekeken hoelang het nog duurde..
Basically: Ik vond het geen leuke film.
En je hebt zeker elke minuut gekeken of die 10 minuten al om waren zodat je weer kon kijken hoelang de film nog duurde..?

1,0
[permalink] geplaatst op 20 juli 2010, 20:16 uurNee hoor, iedere keer wanneer ik dacht "Pff, hoelang duurt ie nog" waren er ongeveer 10 minuten om

3,0
[permalink] geplaatst op 1 januari 2011, 9:39 uurVond het eerste deel maar raar en apart en dacht er aan om hem stop te zetten, maar toch afgekeken, en best een onderhoudende film
Je moet wel echt houden van een beetje vaag en raar, maar uiteindelijk komt alles toch wel echt goed samen.
Je moet echter wel nuchter zijn om hem goed te kunnen zien...
Ook pluspuntje, goede muziek (als het je smaak is natuurlijk, is wel de mijne)
en het acteerwerk is ook gewoon prima (het gehaaste / gesjeesde past prima bij de setting en hij is af en toe ook echt wel grappig
[permalink] geplaatst op 9 mei 2011, 18:00 uurZeer origineel concept om Alice in de onderbuik van Londen te plaatsen.
Speciale film.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 juli 2011, 20:46 uurHeerlijk grappig filmpje met een frisse kijk op Alice, in wat denk ik een typisch Engelse alternatieve stijl is - het doet me wat denken aan sommige tv-series uit de jaren '80, zoals Blake's Seven en zo. Met een leuk absurd verhaal, gekke situaties, en een beetje sprookjesachtig.
Leuk spel van Maggie Grace, de charme van de film hangt voor een niet heel klein deel aan haar glimlach.