134.916 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.975 berichten | 4.931.735 stemmen

Hsiao Chuan Yi Chao (1979)

Alternatieve titel: The Fearless Hyena

Hsiao Chuan Yi Chao (1979)
37 stemmen | gemiddelde 2,50
mijn stem:
Hongkong
Actie
92 minuten

geregisseerd door Wei Lo en Jackie Chan
met Jackie Chan, James Tien en Dean Shek

Shing Lung (Jackie Chan) is een jonge man, die per ongeluk een gemene bende naar zijn grootvaders huis leidt. Zijn grootvader is de laatste 'Hsin-yi fighter', maar in een gevecht met de bende wordt hij gedood. Shing Lung heeft een enorm schuldgevoel en besluit 'emotional kung fu' te leren, om zo wraak te kunnen nemen.

gebruiker
bericht

neo
(moderator)
1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 januari 2006, 0:52 uur
Totdat Chan serieus gaat strijden, is hij ontzettend irritant met zijn dwaze gedaante, net als die drie andere malloten. De humor zie ik liever vanuit een gevecht zelf komen, of eventueel even kort met die overduidelijk knipoog. Dit was echter een hel met een clown die pijnlijk ongrappig was. Tel daarbij op ook nog eens een Brits ingesproken stem van hem, erg ergelijk allemaal. Al vaker werd in een van zijn films bestaande filmmuziek gebruikt in de vorm van een hommage. Ditmaal Henri Mancini's The Pink Panther thema. 1.5 sterren

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2006, 14:28 uur
Goede film zonder al te hoge verwachtingen. Het is oud en het heeft een budget, verwacht nou niet al te veel van een B-martial arts film.

Jackie Chan op zijn jonge leeftijd en de gevechten zijn erg komisch weergeven.

Kijk geen dub, maar gebruik sub.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Fearless Hyena (€ 4,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Fearless Hyena (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Fearless Hyena (€ 7,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2009, 16:17 uur
Een goede Martial Arts film. Het tweede deel is beter. Maar toch is dit een goede Martial Arts film met mooie Kung Fu gevechten. 3,5.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2009, 16:17 uur
neo schreef:

Bij Half A Loaf of Kung Fu, Fantasy Mission Force en City Hunter is Chan ook zo'n clown en toch erger ik me er niet aan.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2010, 23:56 uur
Vond het verhaal vooral niet zo goed en leuk, nogal simpel.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 oktober 2010, 23:39 uur
Wat een vervelende flauwe humor ditto vechtscenes. Je kan dit wel verwachten bij Jackie Chan maar dit is echt te flauw. Geef mij maar Wheels on Meals of Armour Of God 2 bijvoorbeeld

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 november 2010, 17:15 uur
Ik snapte geen bal van dat verhaal zeg, sjongejongejonge wat een flutverhaal..
Deel 2 lijkt me een stuk leuker, maar heb ik nog niet gezien.. iemand die ik kende zei tegen mijn dat Deel 2 nep is ofzo..

Maar het eindgevecht is wel Prima hoor..

*2,5