Gold Diggers of 1933 (1933)

32 stemmen | gemiddelde 3,68
Muziek96 minuten
geregisseerd door
Mervyn LeRoymet
Warren William,
Joan Blondell en
Aline MacMahonBarney Hopkins produceert in 1933 een nieuwe theatershow die op Broadway moet gaan draaien, maar op de vooravond van de première worden de sets en kostuums geconfisqueerd vanwege niet betaalde rekeningen.
4,5
[permalink] geplaatst op 9 april 2006, 0:15 uurPerfect escapisme.
5,0
[permalink] geplaatst op 29 mei 2007, 10:44 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHier bezn ik dol op, met name het vioolballet. Allemaal danseresjes die in het donker met een fluoriscerende viool dansen en zo een reusachtige viool vormen. 'By a Waterfall' uit FOOTLIGHT PARADE mag dan nog als het hoogtepunt beschouwd worden van Berkeley, mijn voorkeur gaat uit naar de 'Shadow Waltz' met de viooltjes. Een aanrader! 5 sterren.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 mei 2009, 22:55 uurBusby Berkeley nummers weer het hoogtepunt. O.a. Ginger Rogers met We're in the money, ook Shadow waltz met de meisjes, geweldig gedaan. 4.0.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 juli 2009, 16:18 uurDick2008 schreef:
En niet te vergeten Pettin' in the park 4.0 (Ruby Keeler, Dick Powell en Billy Barty).
4,5
[permalink] geplaatst op 4 augustus 2010, 21:02 uurNet zoals "Modern Times" van Charles Chaplin stond ook deze klassieke musical in het teken van de crisisjaren van de jaren dertig van de 20e eeuw. Deze musical moest het vooral hebben van de schitterende cheografie van Busby Berkely en prachtige musicalnummers zoals het zeer ontroerende "Remember my Forgotten Man", voor mij een van de mooiste musicalnummers ooit gemaakt.
Remember my forgotten man,
You put a rifle in his hand,
You sent him far away,
You shouted "hip-hooray,"