134.917 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.978 berichten | 4.931.749 stemmen

locatie: Films » Point Break (1991) » Info

Point Break (1991)

Point Break (1991)
1059 stemmen | gemiddelde 3,26
mijn stem:
16 jaar geweld grof taalgebruikVerenigde Staten / Japan
Actie / Misdaad
120 minuten

geregisseerd door Kathryn Bigelow
met Keanu Reeves, Patrick Swayze en Gary Busey

In Los Angeles opereert een bende die banken overvalt, en noemt zichzelf de 'ex-presidents' omdat ze bij hun overvallen maskers dragen van Reagan, Carter, Nixon en Johnson. De FBI stelt vast dat de daders surfers moeten zijn en dat is het enige aanknopingspunt. Ze sturen daarom de jonge agent Johnny Utah (Keanu Reeves) naar het strand om te infiltreren. Hij ontmoet er de charismatische surfer Bodhi (Patrick Swayze) en diens vrienden, die hem in een nieuwe, opwindende wereld introduceren. Tevens hangt daar ook een groepje surfers rond dat zich verdacht gedraagt...

gebruiker
bericht

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2011, 19:48 uur
Slecht geacteerd, overdreven sentimenteel verhaal en dom irritant gedrag van de characters. Nee, deze film is niet al te best. 1,5*.

CannabisFristi
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juli 2011, 6:09 uur
Nou nou, zo sentimenteel is het verhaal toch niet?
Kan niet ontkennen dat de acteerprestaties nou geweldig zijn maar als geheel is dit toch zeker geen slechte film.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Point Break (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Point Break (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Point Break (€ 15,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2011, 2:07 uur
Normaal ben ik niet zo weg van Patrick Swayze,maar in deze film deed hij het aller aardigst,
Lekkere actiefilm die geen moment verveelt.
Spannend genoeg om hem een dikke voldoende te geven.

snodaap
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2011, 1:14 uur
Als ik terugkijk op de jaren negentig actiefilms is dit toch niet de belabberdste, me dunkt.
De protagonisten waar het om draait in het verhaal - Reeves en Swayze - hebben een niet te ontkennen chemie die perfect op elkaar ingespeeld is.
Als je hem bijv. legt naast "Drop Zone" met Wesley Snipes in de hoofdrol, nou dan weet ik het wel.
De parachute scene: spannende precedentwerking.
Als je hem zou moeten vergelijken met een andere film dan komt "Killing Zoe" denk ik het
dichtstbij. Werkelijk, voor een actiefilm is deze echt zo slecht nog niet.

herder
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2011, 1:15 uur
Oscarwaardige performance van Keanu Reeves (zijn kapsel verdient ook een Oscar voor beste bijrol).

Zeer gevoelige verhaal over de vriendschap tussen een cop en een dief. Ik moest er van huilen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2011, 9:02 uur
Absolute topfilm (all in one) waarin zo'n beetje alles wordt belicht. Een sterk plot, een uitstekende Keanu Reeves (Oscar waardig!!) echte surfers zelfs op de Point Break in Australië, huiveringwekkende acties in de lucht. Fantastische beelden bij het parachutespringen, uitstekende achtervolging per voet, goede drugsinval met maaimachine, vleugje romantiek, bankovervallen, en een ijzersterke P. Swayze die echt sprong, terwijl de verzekering dat hem had verboden. Maar de echte klappen vind je in zee. Golven hebben een enorme impact op je body. Ik heb de film al vele malen gezien en inmiddels al weer 20 jaar oud. Na de DVD versie tijd voor een Blu Ray. Vooral het geluid is uitstekend. Het geheel heeft een lekker sfeertje en de spanning komt er pas goed in als Keanu Reeves (Johnny Utah) gaat infiltreren in de surfgroep. Het enige minnetje dat ik zou kunnen geven zijn sommige acteerprestaties. Met name de cops op het bureau. Maar als je hier doorheen kijkt heb je gewoon een topavond met zeer veel spanning met hoge adrenaline!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2011, 22:28 uur
herder schreef:
(zijn kapsel verdient ook een Oscar voor beste bijrol).

:T

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 november 2011, 0:45 uur
Heb hem net gezien, heel leuke film. Ondertussen al 20 jaar oud, maar ik vind hem erg vermakelijk om zien. Leuk verhaal, leuke actiescènes, leuke chemie tussen Patrick Swayze en Keanu Reeves en hier en daar ook wat leuke humor. Voor mij zeker 4 sterren waard!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2011, 21:40 uur
Jouw film beoordeling is ook niet al te best, slecht onderbouwd

notoirefilmhater schreef:

Laks
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 11:22 uur
Film die ik vroeger als kind zo vaak keek en zo 'cool' vond elke keer. :D

Gisteren sinds lang nog eens herbekeken, en kon mij weer heel erg vermaken. Goed acteerwerk, goed verhaal, leuke actiescènes, humor... Alles zit er zo wat in, en natuurlijk nostalgie naar vroeger. :D

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 16:39 uur
Snelle scénes, vette acie, idioten die voor de kicks hun leven wagen, de waanzin, de adrenaline, lekkere muziek, 'free your mind' en sex with the gods, Swayze in een verrassende rol...........ik blijf het een heerlijke film vinden. 4 wordt 4,5

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 18:31 uur
Typische jaren tachtig/negentig actiethriller, eenvoudig van opzet en we hebben het als eens eerder gezien (je weet als toeschouwer al snel waar het heengaat). De regisseur weet wel hoe ze scènes spannend moet maken en haar actiescènes zijn onmiskenbaar sterk. De beide hoofdrolspelers zijn goed en charismatisch.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 19:14 uur
Toch best wel voorlopertje op Fast and the Furious. Poltieagent moet undercover proberen in te treden bij een groep criminelen die bank overvallen pleeft.

In Fast and the Furious zijn het de snelle auto's en de trucks die worden overvallen
In Point Break zijn het snelle surfers die banken overvallen.

Top film, ik kijk het nog erg vaak.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 23:10 uur
Goede actiefilm, blijft spannend ook al is het redelijk voorspelbaar.
Kan me wel irriteren aan het accent van Reeves trouwens.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 17:42 uur
Vermakelijke en onderhoudende film. Het sfeertje onder de surfers is lekker en goed neergezet, de actie is vlot en vermakelijk. Zeker geen toppertje, maar toch prima vermaak!

Al DeNiro
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 januari 2012, 12:40 uur
Één van de beste films uit begin jaren negentig met heerlijke sfeer, prachtige locaties van zonnige Los Angeles, mooie kijk in de surfcultuur en natuurlijk spectaculaire surf + parachute scenes.

Destijds gezien als 12 jarige, dus het is voor mij ook jeugdsentiment.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 0:17 uur
Deze laatst -na lange tijd niet meer gezien te hebben- bekeken.

Goede enerverende actie thriller met een werkelijk zeer goed gefilmde en gemonteerde achtervolging te voet.
Swayze is voor 1 keer eens aardig opdreef in een goed gecaste rol, Busey een leuke side-kick, Petty zowel stoer als sexy,
maar Reeves faalt volledig, want bakt er werkelijk niets van als acteur.
Dat mij dit bij vorige kijkbeurten niet is opgevallen! Wat acteert hij hier matig, zeg!
Verder een lekker vlotte regie van Bigelow, die bewijst dat vrouwen ook actiefilms kunnen maken.

Een acht, ofwel vier sterren.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2012, 18:28 uur
Voor mij een evergreen, 1 van de films die indruk op me maakte, lang geleden. Nu bijna 40, toen bijna 20. Gewoon nog steeds een hele goeie actiefilm naar mijn mening. Al gaf ik toen een 5, blijft deze film nog steeds een 4 waard!