geregisseerd door W.S. Van Dyke met William Powell, Myrna Loy en James Stewart
Na hun zaak in New York te hebben opgelost (zie The Thin Man) gaat het echtpaar Nick en Nora Charles terug naar San Francisco. Daar worden ze opnieuw geconfronteerd met een moordmysterie. Als de lijken zich beginnen op te stapelen, proberen Nick en Nora de puzzelstukjes in elkaar te passen en de zaak op te lossen.
3,5[permalink] geplaatst op 25 juli 2006, 23:55 uur bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Deel 2 van The Thin Man cyclus.
Het accent ligt nu meer op de komedie, en minder op de misdaad. Leuk voor het lachen, maar het misdaadverhaaltje wordt nogal afgeraffeld. Je voelt dat het bijzaak is, en dat het trio Powell-Loy-Asha reeds zo populair was, dat er nu ook meer scenes zijn met deze drie tesamen of de nachtelijke avontuurtjes (scrambled eggs) van het getrouwde stel.
Gewoon lekker ouderwets vermaak met fijne grappen. 3,5* blijven staan.
4,0[permalink] geplaatst op 1 juli 2008, 11:33 uur
Ober: "Is he a friend of yours?"
Nick: "On the contrary, he is a relative."
Ook deel 2 biedt weer heerlijk vermaak. Ik vond het wel fijn dat er ditmaal meer aandacht besteed werd aan het duo Nick en Nora, want de momenten tussen hun twee blijven de beste uit de film. Dit is in ieder geval een waardig vervolg op deel 1. Je ziet er aan af dat er een wat hoger budget was en het loopt allemaal wat minder rommelig. Daar moet bij gezegd worden dat de tweede helft van de film beduidend minder humor bevat dan de eerste helft en dat is jammer. In ieder geval blijft het topvermaak en als alle Thin Mans ongeveer dit niveau aan weten te houden ben ik tevreden.
3,5*, neigend naar 4*. Zoveel minder dan deel 1 is deze film namelijk niet.