Class (1983)

geregisseerd door
Lewis John Carlinomet
Rob Lowe,
Andrew McCarthy en
Jacqueline BissetJonathan is een simpele, naieve jongen, die met een beurs naar een rijke school vertrekt. Hij betrekt er een kamer met de rijke, stoere Skip. Skip ziet het als zijn taak dat Jonathan zijn maagdelijkheid verliest en stuurt hem naar Chicago. Daar ontmoet Jonathan Ellen, een mooie vrouw van middelbare leeftijd en ze krijgen een relatie. Deze eindigt abrupt als Ellen achter zijn leeftijd komt. Als maanden later Jonathan door Skip wordt uitgenodigd kerstmis bij hem thuis te vieren, wacht hem een grote verrassing.
[permalink] geplaatst op 15 oktober 2002, 0:48 uurOnderschatte komedie, die misschien net te lang is om een meesterwerk genoemd te worden.
2,5
[permalink] geplaatst op 27 november 2002, 15:14 uurJos2, ik ben toch erg benieuwd hoe je deze (weliswaar aardige) komedie een meesterwerk kunt vinden. Erg veel verschillen met andere comedy's uit die tijd, waarin die bekende jonge acteurs speelden zie ik niet echt.
2,0
[permalink] geplaatst op 17 mei 2004, 12:54 uurRedelijk
3,0
[permalink] geplaatst op 20 februari 2005, 14:56 uurBisset ontfermt zich over een jonge knul, pfffffff het zou je maar overkomen! 3
3,0
[permalink] geplaatst op 19 mei 2005, 16:57 uurAls tiener deed Andrew McCarthy mijn hart heel snel kloppen, mede dankzij deze film. Misschien geen meesterwerk, maar zeker wel een leuk gegeven die prima uitgewerkt is. Heb er in ieder geval super herinneringen aan.
3,0
[permalink] geplaatst op 20 juni 2005, 22:09 uurIk was een Rob Lowe fan, maar vond Andrew mc Carthy erg aandoenelijk. Ze speelden al vaker samen. Jaqueline Bisset is een aantrekkelijke dame en deed het leuk in de film, maar echt geloofwaardig was de film niet. Wel op zijn tijd erg grappig.
4,0
[permalink] geplaatst op 22 juni 2005, 2:50 uurWat vond je niet geloofwaardig?
3,0
[permalink] geplaatst op 16 februari 2006, 22:09 uurIs dit die film waar die ene jongen in Chicago een relatie krijgt met die oudere vrouw, die later de moeder van zijn kamergenoot en vriend blijkt te zijn?
4,0
[permalink] geplaatst op 17 februari 2006, 20:54 uurJa.
3,0
[permalink] geplaatst op 20 februari 2006, 22:39 uurOké, bedankt. Paar jaar geleden eens gezien, en was er al naar op zoek. Was wel een aardige Bradpack film (of was het wel Bradpack??). 3*
2,5
[permalink] geplaatst op 20 februari 2006, 23:23 uurBratpack.
[permalink] geplaatst op 20 februari 2006, 23:46 uurAh

Ik denk persoonlijk van wel. Niet zeker.
3,0
[permalink] geplaatst op 20 februari 2006, 23:58 uurIk denk het ook wel. Met Rob Lowe & Andrew McCarthy moet het haast wel.
3,5
[permalink] geplaatst op 24 februari 2006, 17:28 uurHeerlijke tienerfilm met pas beginnende fimsterren Rob Low en Andrew Mcarthy.Jacqueline Bisset is inderdaad een prettige verschijning.
2,5
[permalink] geplaatst op 14 mei 2007, 23:06 uurEmDee schreef:Bisset deed mijn hormoontjes vroeger opspelen tijdens deze film.

Ik heb toch wel weer gelachen om deze film,die heerlijke jaren 80 slapstick humor.Dit is wel een jeugdsentimentfilm.
[permalink] geplaatst op 14 december 2007, 22:13 uurSoms heb ik echt dubbel gelegen. Vooral met die 5 jongens die dan bij zo vrouw zitten en dat ie dan naar voren valt en alles verrot maakt.
[permalink] geplaatst op 2 maart 2008, 12:31 uur
4,0
[permalink] geplaatst op 2 maart 2008, 17:04 uurErg leuke film, behalve het einde. Maar dat mag de pret niet bederven.
4,0
[permalink] geplaatst op 2 maart 2008, 20:12 uurZeker de eerste helft van de film was erg leuk, zoals boven mij ook al vermeld is naarmate het einde nadert de film ietsje minder.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 maart 2008, 23:27 uurEr zaten een paar leuke grappen is, maar verder was het niet erg grappig. Het einde was knap waardeloos... *3
2,0
[permalink] geplaatst op 18 augustus 2008, 13:55 uurBij vlagen vermakelijke komedie met sterrencast. Destijds een groot succes. Van McCarthy hebben we niet zo gek veel meer gehoord. Gemiddeld.
[permalink] geplaatst op 16 juni 2009, 21:44 uurdinal12000 schreef:
. De film heeft op mij als tiener grote indruk gemaakt.
..en hij viel niet tegen. 3,5 punten.
mee eens!
[permalink] geplaatst op 22 juli 2009, 0:59 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenLeuke vermakelijke film die naar het einde toe een klein beetje inzakt maar met een goede comeback terug komt aan het einde!, ook al was het einde niet echt realistisch, het paste wel bij de film.
1 groot minpunt was het
leeftijds verschil tussen die jongen van rond de 20 en zijn moeder die amper over de 30 kwam, beetje onrealistisch! en erg jammer..
Maar onlangs dat was het een lekkere vermakelijke film die snel en makkelijk weg keek!

2,5
[permalink] geplaatst op 16 oktober 2009, 19:18 uurAardige film, maar zeker geen hoogvlieger uit de tienerfilms uit de jaren '80.
3,0
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2010, 13:54 uurTypische beginjaren 80 film. Wel leuk om een zeer jonge John Cusack te zien. Jacqueline Bisset was natuurlijk een mooie verschijning en ik denk dat iedereen toen hij jong was wel eens geilde op een vrouw van middelbare leeftijd. Ik doe dat nog steeds

Maar ja als het de moeder is van een van je beste vrienden kan dat natuurlijk tot problemen lijden
Verhaal is best leuk (van dit soort film zijn er natuurlijk meerdere van gemaakt) en er wordt best leuk in gespeeld door Rob Lowe en Andrew McCarthy. De heerlijke blote borst van Virginia Madsen was natuurlijk ook meegenomen

Wel jammer van het erg slechte cliché einde.
3,0
[permalink] geplaatst op 4 februari 2011, 5:59 uurRedelijke film waarin een jonge student een relatie krijgt met een vrouw van middelbare leeftijd. Soms nogal onevenwichtig. Zo werkt de mix van comedie met onderbroekhumor en drama niet altijd, maar de film heeft zeker wel zijn momenten. Helaas wel een wat tegenvallend einde waarbij toch wel voor de gemakkelijkste weg wordt gekozen.
Leuk om een erg jonge John Cusack te zien in zijn allereerste rol.
3,5
[permalink] geplaatst op 25 februari 2011, 16:55 uurToch een ondergewaardeerd Brat Pack/High School filmpje hier op MovieMeter. Vooral qua humor scoort deze film hoog bij mij. Het eerste uur regelmatig in een deuk gelegen dankzij de zeer creatieve jongens op de school.
De acteurs maken er echt een dolle pret van wat mij betreft, Lowe is erg geinig, McCarthy is leuker dan in Pretty in Pink. Maar vooral Cusack zijn rol sprong er wel bovenuit als oor van alle studenten. Erg leuk om hem in zijn vroege werkjes te zien.
Bisset is de ideale jaren 80 MILF en het verhaal is ondanks dat het meerdere malen is verteld erg fris en geestig.
Het zorgt ook voor wat diepgang in de personages, al wordt het richting het einde wel een beetje te klef.
5,0
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2011, 20:27 uurEen avondje terug in de tijd.
één van dé films uit mijn jeugd en damn wat ben igevonden te hebben.
Voor mij 5 dikke sterren, zit idd wat emo waarde aan maar denk dat ook kritische kijkers de film wel wat meer mogen waarderen hoor.

3,5
[permalink] geplaatst op 12 april 2012, 21:31 uurVind ik ook een goede film. Je hoeft niet altijd complexe scenario's te verzinnen om een leuke film te krijgen, en dat is hier een mooi voorbeeld van. Grappige en pijnlijke momenten wisselen elkaar aan hoog tempo af. Ook de moeite om de zeer jonge acteurs John Cusack, McCarthy en Rob Lowe aan het werk te zien. Bisset als milf vond ik maar zus en zo; de psychologische problemen vond ik nogal zwaar op de maag liggen want het blijft toch vooral een komedie, maar met de pranks in het begin kon ik wel lachen.