134.917 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.978 berichten | 4.931.751 stemmen

locatie: Films » The Sure Thing (1985) » Info

Romantiek / Komedie
100 minuten

geregisseerd door Rob Reiner
met John Cusack, Daphne Zuniga en Tim Robbins

Wanneer 1e jaars student Walter Gibson van zijn beste vriend te horen krijgt dat deze voor hem zijn droomvrouw geregeld heeft, besluit hij de kerstvakantie thuis in Californie door te brengen. Hij regelt een lift, maar is niet de enige passagier. Een medestudent van Walter, Alison Bradbury, heeft dezelfde bestemming. De 2 liggen elkaar totaal niet, maar daar komt tijdens de reis van oost naar west langzamerhand verandering in.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 oktober 2002, 22:32 uur
Jeugdsentiment, maar toch wel een van de betere in het genre. Cliche gegeven wordt goed uitgewerkt en het samenspel van Cusack en Zuniga draagt daar zeker toe bij. ***1/2

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juni 2005, 4:12 uur
3.5* gewoon omdat het één van mijn favoriete jeugdfilms was :)

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Sure Thing (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Sure Thing (€ 8,99)
gratis verzending

Sure Thing (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juni 2005, 15:51 uur
Mijne ook :) . Je moet 'm nu niet meer bekijken denk ik.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juni 2005, 15:58 uur
Denk dat ie in z'n genre nog best leuk is eigenlijk. Vind die John Cusack van nature wel een soort droge kop hebben.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2006, 10:23 uur
Ook na 20 jaar nog steeds erg leuk en niet eens zo erg gedateerd. Cusack is in topvorm, net als regisseur Reiner. Samen met When Harry Met Sally... blijft dit zijn leukste film.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2006, 21:51 uur
Heerlijke film! De humor is helemaal mijn smaak...... kan de film blijven zien! Net als Ford Fairlane, jaren op zoek geweest naar de versie op dvd.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2007, 17:40 uur
Overdreven jaren 80 gedoe, zoals altijd zie je dat de passanten in dit soort films altijd volstrekt normaal doen, terwijl de acteurs kompleet over de rooie gaan. Met name Cusack. Dat zie je niet he in fast times.. ;) .. toch hartstikke leuke school flick en typisch (mijn favo genre) 80. 3.5
Niet zo goed als do the richt thing en the right stuff (beide 80's)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2009, 23:49 uur
kos schreef:
Mijne ook :) . Je moet 'm nu niet meer bekijken denk ik.

Jawel hoor!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 april 2009, 8:23 uur
Komt ie nog wel eens op tv eigenlijk? Wat een suffe Nederlandse alternatieve titel eigenlijk. De titel slaat volgens mij op het feit dat de beoogde vrouw wel gewillig is. Ik denk dat de originele titel makkelijk te vertalen is. Een Zekerheidje of De Slet (oid) ;-)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 april 2009, 10:23 uur
PartyMarty schreef:
Komt ie nog wel eens op tv eigenlijk?

Heb ik al lang niet meer op tv langs zien komen, maar heb 'm ooit voor 5 euro gekocht bij de Fame.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 augustus 2011, 17:42 uur
Goede roadmovie met een uitstekende rol voor 80's icoon Cusack. Hij is mijn favoriet omdat hij altijd heel sympathiek ovekomt, en het licht cynische randje dat hij zijn personages meegeeft is echt iets extra's t.o.v. andere komische acteurs in dit genre. De film heeft een fijn vaartje en, zoals steeds bij Reiner, zijn de dialogen erg goed geschreven. Z'n eerste films zijn toch zijn hoogtepunten.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 april 2012, 20:13 uur
Heerlijke film waarin twee studenten, die elkaar niet uit kunnen staan, liftend door Amerika reizen. Een simpele opzet en een voorspelbaar verloop. Maar de twee personages komen oprecht en echt over, en hierin weet de film zich zeker te onderscheiden van soortgelijke films uit deze periode. John Cusack en Daphne Zuniga doen het beiden goed en vormen een leuk stel.