The Sure Thing (1985)

geregisseerd door
Rob Reinermet
John Cusack,
Daphne Zuniga en
Tim RobbinsWanneer 1e jaars student Walter Gibson van zijn beste vriend te horen krijgt dat deze voor hem zijn droomvrouw geregeld heeft, besluit hij de kerstvakantie thuis in Californie door te brengen. Hij regelt een lift, maar is niet de enige passagier. Een medestudent van Walter, Alison Bradbury, heeft dezelfde bestemming.
De 2 liggen elkaar totaal niet, maar daar komt tijdens de reis van oost naar west langzamerhand verandering in.
3,5
[permalink] geplaatst op 27 oktober 2002, 22:32 uurJeugdsentiment, maar toch wel een van de betere in het genre. Cliche gegeven wordt goed uitgewerkt en het samenspel van Cusack en Zuniga draagt daar zeker toe bij. ***1/2
3,0
[permalink] geplaatst op 24 juni 2005, 15:51 uurMijne ook

. Je moet 'm nu niet meer bekijken denk ik.
3,5
[permalink] geplaatst op 24 juni 2005, 15:58 uurDenk dat ie in z'n genre nog best leuk is eigenlijk. Vind die John Cusack van nature wel een soort droge kop hebben.
4,0
[permalink] geplaatst op 20 januari 2006, 10:23 uurOok na 20 jaar nog steeds erg leuk en niet eens zo erg gedateerd. Cusack is in topvorm, net als regisseur Reiner. Samen met When Harry Met Sally... blijft dit zijn leukste film.
4,5
[permalink] geplaatst op 7 mei 2006, 21:51 uurHeerlijke film! De humor is helemaal mijn smaak...... kan de film blijven zien! Net als Ford Fairlane, jaren op zoek geweest naar de versie op dvd.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 maart 2007, 17:40 uurOverdreven jaren 80 gedoe, zoals altijd zie je dat de passanten in dit soort films altijd volstrekt normaal doen, terwijl de acteurs kompleet over de rooie gaan. Met name Cusack. Dat zie je niet he in fast times..

.. toch hartstikke leuke school flick en typisch (mijn favo genre) 80. 3.5
Niet zo goed als do the richt thing en the right stuff (beide 80's)
[permalink] geplaatst op 10 april 2009, 23:49 uurkos schreef:Mijne ook

. Je moet 'm nu niet meer bekijken denk ik.
Jawel hoor!
[permalink] geplaatst op 11 april 2009, 10:23 uurPartyMarty schreef:
Komt ie nog wel eens op tv eigenlijk?
Heb ik al lang niet meer op tv langs zien komen, maar heb 'm ooit voor 5 euro gekocht bij de Fame.
[permalink] geplaatst op 28 augustus 2011, 17:42 uurGoede roadmovie met een uitstekende rol voor 80's icoon Cusack. Hij is mijn favoriet omdat hij altijd heel sympathiek ovekomt, en het licht cynische randje dat hij zijn personages meegeeft is echt iets extra's t.o.v. andere komische acteurs in dit genre. De film heeft een fijn vaartje en, zoals steeds bij Reiner, zijn de dialogen erg goed geschreven. Z'n eerste films zijn toch zijn hoogtepunten.
4,0
[permalink] geplaatst op 6 april 2012, 20:13 uurHeerlijke film waarin twee studenten, die elkaar niet uit kunnen staan, liftend door Amerika reizen. Een simpele opzet en een voorspelbaar verloop. Maar de twee personages komen oprecht en echt over, en hierin weet de film zich zeker te onderscheiden van soortgelijke films uit deze periode. John Cusack en Daphne Zuniga doen het beiden goed en vormen een leuk stel.