The Boondock Saints II: All Saints Day (2009)

715 stemmen | gemiddelde 2,77
Actie /
Misdaad118 minuten
geregisseerd door
Troy Duffymet
Sean Patrick Flanery,
Norman Reedus en
Julie BenzHet verhaal volgt wederom de MacManus broers. De broers hebben zich goed verborgen gehouden in de stille dorpen van Ierland. Wanneer ze er echter achter komen dat hun priester is vermoord door de maffia in Boston, komen de twee terug om wraak te nemen en de dood van hun priester te wreken...
1,5
[permalink] geplaatst op 5 januari 2011, 6:56 uurEerlijk: Dit was een vreselijke film.
En het doet mij bijzonder veel pijn dat te moeten vaststellen, maar het is niet anders. Het eerste deel vond ik fantastisch, vernieuwend en boordevol lekere scènes. Deze faalt grandioos op alle vlakken.
Het is duidelijk dat men rondvraag heeft gedaan om te weten wat cool was in de eerste en men is dat zodanig gaan uitvergroten dat het grotesk wordt (cf. die kat zijn schattige blik in Shrek; dat komt er in het 2e deel 1x in, men zag dat het leuk was en in 't derde deel vijf keer). De actie is slaapverwekkend en bevat geen enkele memorabele scène. Die zelfvoldane blikken was ik na een half uur al spuugzat en dan dat einde, laat mij niet lachen.. De film weet geen seconde te boeien, de broers wens ik na een kwartier al dood en de verhaallijn is warrig en belachelijk.
Ik zie niet in hoe je deze film goed kan vinden, tenzij je in een droomwereld leeft, door het eerste deel geschapen, maar wat mij betreft is die droom ontaardt in een nachtmerrie. Het moet van Battle Royal zijn geweest dat ik nog een sequel het eerste deel van iets zo zag verkrachten. En iedereen weet wat voor een tragedie Battle Royal II was.
Absoluut zonde van mijn tijd.
3,5
[permalink] geplaatst op 21 januari 2011, 17:53 uurNiet zo goed als het eerste deel, maar een prima vervolg.
Net als deel 1 compleet ongeloofwaardig en over-the-top. Maar dat stoort geenszins, net als in deel 1. De rake one-liners, kei harde actie en af en toe een leuke grap maken dit toch weer een aardige film.
Ten opzichte van deel 1 zaten er toch wel wat minpuntjes in. Zo waren de actiescènes af en toe wat te gelikt. In deel 1 was het allemaal wat rauwer, voor zover ik het me herinner. Ook was het acteerwerk in deel 1 beter. En de side-kick is minder dan in de eerste film. Rocco was echt één van de hoogtepunten in het eerste deel.
3,5*.
4,0
[permalink] geplaatst op 22 januari 2011, 20:02 uurVind het wel een leuke film. Moest wel een aantal keer lachen. De eerste was beter, maar vond deze ook zeker niet slecht. Gewoon lekker knallen.
1,5
[permalink] geplaatst op 8 februari 2011, 22:55 uurSlecht! Dramatisch!
Dit deel maakt de Boondock Saits belachelijk. Het verhaal is slecht, het acteerwerk is waardeloos en de regisseur had volgens mij niks origineels meer te bedenken, want alles lijkt op de eerste film, maar is het allemaal net niet. De vrouwelijke special agent mogen ze trouwens opknopen. Mijn god wat een dom wijf.
3,5
[permalink] geplaatst op 8 maart 2011, 22:50 uurNou nou, dat het eerste deel beter is weten we allemaal natuurlijk, maar ik krijg nu het gevoel dat de cijfers dusdanig laag gegeven worden omdat het (terecht ook wel maar toch) te erg wordt vergeleken met het eerste deel, dit is al met al een prima film hoor. De vlijmscherpe acteurs. De rol die Benz neerzet, de actiescénes. Dat is toch al meer dan 2 sterren waard zou ik zeggen. Het heeft tevens gewoon een hoog entertainmentswaarde en ene knallend einde. Gewoon een goede film, ik begrijp niet dat de score zo laag is.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 maart 2011, 17:55 uurAls vervolg op zijn voorganger vind ik dit een werkelijke tegenvaller !
Het eerste half uur verloopt erg traag, het tweede half uur krijgen we wederom wat trage scenes met erg matige actie en een humor waar niet echt om te lachen valt, dan na een uurtje moet ik eerlijk zeggen dat er wat lichte spanning begint te ontstaan, maar die alweer snel verdwijnt.
Ook krijgen we dan een tweetal scenes te zien waarin de actie enigszins wat beter wordt, maar vergeleken met deel één nog steeds eigenlijk enorm tegenvalt.
Al bij al is het verhaal wel redelijk, maar het acteren, de spanning en zeker de actie en de uitwerking ervan vind ik erg nihil en bijna jammer dat dit zo op een tweede deel moet stuiten.
Een voldoende wil ik deze film wel geven, maar ik vind het toch krap aan !
Helaas niet meer dan 3 sterren.
[permalink] geplaatst op 20 maart 2011, 18:05 uurIk heb 1 gezien, maar ik denk meer dat deze uitmelking is. Een sequel had ik ook niet verwacht dus ga ik denk ik niet kijken.
1,5
[permalink] geplaatst op 8 juni 2011, 23:30 uurWas me al vanaf het begin me dood aan het ergeren, en dan vooral aan die rosse special gent (afschuwelijk slechte actrice).
de 1ste film was nog leuke en grappige ongeloofwaardigheid, hier is hij gewoon te stom voor woorden. En van de spitsvondgidheid in de dialogen van de 1ste film vind ik ook amper iets terug.
Jammer, ze hadden het bij die ene degelijke film moeten laten
2,0
[permalink] geplaatst op 29 juni 2011, 20:17 uurMet een 2 ben ik nog mild wat een dramatisch slechte film
2,0
[permalink] geplaatst op 25 augustus 2011, 1:19 uurVooral acteerwerk van de broers is in dit tweede deel zeer slecht, vooral Flanery met z'n botox-hoofd
[permalink] geplaatst op 3 september 2011, 19:30 uurVanavond op tv, al zie ik 'm niet bij het tv-overzicht hier.
1,0
[permalink] geplaatst op 4 september 2011, 1:33 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDeze zo juist bekeken.
Erg matig vervolg op het geinige origineel, gemaakt door een regisseur, die blijkbaar zelf er in is gaan geloven dat het origineel een meesterwerk was en dat graag nog een keer wilde herhalen.
Eigenlijk bakt vrijwel niemand er hier wat van.
Wanneer zelfs de broertjes op de automatische piloot overkomen.... tja..
De nieuwe side-kick is opvallend onleuk. Kijk, die van deel 1 was ook compleet lijp, maar wel op een geinige mainier. Deze nieuwe Mexicaanse dude lijkt schmieren te hebben uitgevonden.
De dame als vervanger van Dafoe probeert hem op het genante af te copieeren, maar weet alleen maar irritatie op te wekken, met een gezicht van: zie mij eens geweldig cool en leuk zijn. Dan heb ik het nog niet eens over haar afschuwelijke stemgeluid gehad.
De schurken zijn kleurloos en dienen louter als kanonnenvoer en de eindschurk, een cameo van Peter Fonda, is oninteressant en met de haren er bij gesleept om nog iets van een plot te suggereren.
Hier en daar een aardige shoot-out, maar meestal kompleet inspiratieloos.
Verder lijkt men via flashbacks ook nog -op een zeer amateurachtige manier- iets te willen crieeren a la Robert de Niro in The Godfather2, om zo een achtergrond aan het karakter van Connelly te geven. Wat een pretentie en hoogmoed.
Nee, dit is een overbodige drol om snel te vergeten.
Een twee, of wel 1 ster.
1,5
[permalink] geplaatst op 4 september 2011, 12:14 uurErg slecht vervolg van deel 1, wat een super goede film was. Echter is deel 2 slecht in acteerwerk, woordkeuze en verhaallijn. Het lijkt haast wel alsof het gemaakt is door studenten.
[permalink] geplaatst op 5 september 2011, 15:55 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenTsja wat te zeggen... Een poging tot een kopie van deel 1.
Deel 1 is magistraal, deze is tè. Iets te komisch, iets te theatraal, en helaas iets te kolderiek.
Maar wel weer prachtige scenes ook.
Benz is echt heerlijk in haar rol, niet te geloven dat het dezelfde actrice is als die sufmuts uit dexter..
helaas kan de mexicaan totaal niet aan rocco tippen.
En flanery heeft een te grote plofkop om nog sympathiek over te komen.
Wat trouwens niet klopt, als de hitman kleiner is, zitten de exit gaten hoger, en zeker niet lager!!!
Wat onverdiend is is het lage punt dat deze film nu krijgt. Het lijkt wel of dat de stemmers hem extra straffen vanwege het duidelijk minder zijn dan deel 1.
3,0
[permalink] geplaatst op 6 september 2011, 21:59 uurEen redelijk actie/misdaad film...
Niet zo echt spannend film...
Redelijk acteerwerk...
Actrice Julie Benz speelt niet goed...
Jammer geen mooi HD kwaliteit...
Geen aanrader...
2,0
[permalink] geplaatst op 8 september 2011, 15:51 uurVind je deel 1 vet? Dan moet je deze zeker niet zien!
2,0
[permalink] geplaatst op 9 september 2011, 22:43 uurWat een slecht vervolg op deel 1! Af en toe denk je echt dat je naar een b-film zit te kijken! Er zitten wel een paar goede scene's in vergelijkbaar met deel 1, maar ook echt hele slechte / zwak geacteerde scene's. Ook zit er rare humor in, die helemaal niet thuishoort in deze film.
Afrader.
[permalink] geplaatst op 12 september 2011, 19:14 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHalverwege de film in slaap gevallen, zegt dan voor mij genoeg. Wat ik heb gezien was op zich niet slecht, maar wat overdone. Een beetje het Rambo idee, kweenie. De humor vond ik wel leuk.
Dat ze zich van te voren een plan bedenken hoe het moet en dat dan vervolgens in de uitvoering alles misgaat, inclusief het haast omvallen van de heftruck.
Niet afgekeken = niet gestemd.
2,5
[permalink] geplaatst op 20 oktober 2011, 15:30 uurreal man hide there fealings because its none of your fucking business
The Boondock Saints II
Zo, deel 2 ruime tijd later. De twee broers blijven deze film gewoon maken net als in deel een zijn ze geweldig, spelen ze goed en maken het verhaal. Alleen deze keer kunnen ze de minpunten niet wegpoetsen als bij het vorige deel. De Mafia of hoe je het ook noemen wil speelt nog steeds zwak, de nieuwe inspecteur schijt over de hele film met haar iritante accent echt daar heb ik me vreselijk aan geërgerd. Verder zijn de scenes minder en dat is vrij jammer.
Dat zijn dus de minpunten waar ik tegen aan bleef kijken en die zelf door het gave werk van de broers niet weg te poetsen waren.
Tuurlijk waren er ook goede stukken: zoals dat stukje met de oude handlanger uit de vorige film de eerste missie was grappig het acteer werk van de broers en natuurlijk de actie (vooral aan het einde)
door een paar factors valt deze film best tegen en kan je het niet een goed vervolg noemen op deel 1. jammer misschien is deel 3 wel beter (als die er ooit zal komen)
2,5 Ster
[permalink] geplaatst op 26 oktober 2011, 23:13 uurvolgens vele een klasieker
vooral deel een dan,.. vond het zwaar tegen vallen
chaotische verhaal lijn,..het is het gewoon net niet.
het lijkt er op dat deel drie er ook zit aan te komen.
maar die is volgens mij helemaal overbodig.
film liefhebbers noemen dat heiligschennis

alleen de actie scenes waren soms in orde.
3,5
[permalink] geplaatst op 3 november 2011, 21:09 uurleuke opvolger, maar minder dan 1. maar dat is vaak zo. Toch wel gelachen zo hier en daar....
[permalink] geplaatst op 5 december 2011, 20:33 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHet einde was erg tof, vol punt erbij omdat ik door dat einde eigenlijk zelfs wel een derde wil zien. The Saints + Gevangenis setting lijkt mij wel een goed huwelijk.
2,5
[permalink] geplaatst op 11 december 2011, 23:23 uurVond het allemaal een beetje hetzelfde als deel 1. Alleen missen we hier Dafoe en Rocco, wat toch de lichtpuntjes waren uit deel 1. We hebben daarvoor Clifton Collins Jr. en Julie Benz gekregen. Collins Jr. was opzich best grappig, maar Benz was dat niet. Ze is natuurlijk mooi, maar in deze film was ze behoorlijk irritant met haar accent. Ook het einde was hier erg matig en helemaal niet boeiend. Moest wel erg lachen om de baarden in het begin. Wat zagen die er nep uit!
[permalink] geplaatst op 13 december 2011, 11:24 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenILDIB schreef:
Tsja wat te zeggen... Een poging tot een kopie van deel 1.
Maar wel weer prachtige scenes ook.
helaas kan de mexicaan totaal niet aan rocco tippen.
En flanery heeft een te grote plofkop om nog sympathiek over te komen.
Ik was dus niet de enige die vond dat Flanery een dikke kop had gekregen..
Maar het 1e deel is natuurlijk beter. Ik mis Rocco toch wel..
2,0
[permalink] geplaatst op 26 december 2011, 20:29 uurHumor is volop aanwezig, maar verder haalt hij het niet bij deel 1. Kan het niet aanraden
3,5
[permalink] geplaatst op 27 januari 2012, 12:05 uurDan ben ik de uitzondering op de regel denk ik, vond deel 2 veel beter dan deel 1; veel meer humor, veel minder saai. Door de humor vind ik juist dat er meer afwisseling en vaart in de film komt waardoor hij veel prettiger weg kijkt.