134.914 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.924 berichten | 4.931.611 stemmen

Here Comes Mr. Jordan (1941)

Here Comes Mr. Jordan (1941)
37 stemmen | gemiddelde 3,59
mijn stem:
alle leeftijdenVerenigde Staten
Fantasy / Komedie
94 minuten

geregisseerd door Alexander Hall
met Robert Montgomery, Evelyn Keyes en Claude Rains

Dit fantasievolle verhaal begint wanneer Joe Pendleton (Montgomery), die een poging gaat wagen de wereldtitel voor halfzwaargewichten te behalen, ongelukkerwijs gedood wordt in een vliegtuigongeluk. Al gauw blijkt dat de dood van de arme Joe veroorzaakt is door een misrekening van een gevallen engel (Hortons). En zo komt Joe vijftig jaar te vroeg in de hemel. De controleur van de 'heavenly express' Mr. Jordan (Rains), probeert de fout te herstellen door Joe het lichaam van een zojuist vermoorde miljonair te lenen. In zijn nieuwe outfit probeert Joe zijn vroegere wat verwarde manager te overhalen hem te helpen aan een nieuwe wereldtitel, en ondertussen wordt Joe ook nog verliefd. Uiteindelijk slaagt Mr. Jordan erin hem het lichaam van een proefbokser te schenken.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 oktober 2002, 23:28 uur
Deze moet ik zien. Ik ben dol op (goeie) fantasy. Remake : Heaven Can Wait, met Warren Beatty (1978).

Jordy
(admin)
avatar van Jordy
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 oktober 2002, 23:29 uur
en daar weer een remake van: die slechte Chris Rock komedie

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 oktober 2002, 0:22 uur
Deze film is in de bibliotheek van Haarlem met Nederlandse ondertiteling te vinden, dus ik denk dat je deze film ook in de andere bibliotheken kan vinden.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 oktober 2002, 6:13 uur
Hee. Dankjewel. Haarlem - dat is dichtbij.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 oktober 2002, 20:53 uur
Een heerlijke film met veel leuke momenten.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2007, 11:09 uur
Het uitgangspunt van Here Comes Mr. Jordan is perfect. Dit vertaalt zich dan ook in een zeer goed begin van de film. Maar op een bepaald moment wordt het goede gevoel over deze film toch wat minder. Dit komt vooral door het gepraat van de hoofdpersoon. Ik weet niet of de beste man een IQ van 60 heeft, maar hij praat wel op die manier. Vooral het constant domme vragen stellen aan Mr. Jordan werkte niet goed bij mij. Het klinkt misschien niet logisch, maar als de hoofdpersoon iets slimmer was geweest, dan had ik de film minimaal 4 sterren gegeven. Dan was de film waarschijnlijk ook een stuk korter.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2009, 10:55 uur
Aardige en zeker voor 1941 een orgineel screenplay. Goed geacteerd, maar wel gedateerd.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2012, 12:47 uur
Vond dit echt een geweldige film met een fantastisch fantasie verhaal en ook erg komisch.
Goed uitgewerkt en sterk acteerwerk.