134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.260 berichten | 4.930.197 stemmen

locatie: Films » Hell's Hinges (1916) » Info

Romantiek / Western
64 minuten

geregisseerd door Charles Swickard
met William S. Hart, Clara Williams en Jack Standing

Salooneigenaar Silk Miller en zijn handlangers hebben duistere zaakjes lopen in de stad Hell's Hinges. Ze zijn bang dat die in het geding komen als de dominee Robert Henley en zijn zus, Faith, het stadje aandoen. Miller huurt de revolverheld Blaze Tracy in om de dominee de stad uit te jagen. Maar Blaze raakt geïnteresseerd in Faith en laat hem de dingen anders inzien. Al snel hebben MIller en zijn maatjes hun handen vol aan Blaze.

gebruiker
bericht

Barfly
(crew)
avatar van Barfly
quote
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 november 2009, 3:19 uur
Geweldig dat een film met als enige geluid een vol uur pianogerammel je zo kan boeien. Misschien mede door het besef dat de film al zo oud is.
Er zitten mooie scènes in de film en de totale chaos op het eind ziet er echt dramatisch en onheilspellend uit. Eén scène springt er voor mij uit; als de predikant zich laat verleiden door een handlangster van de grote boef en zich tegoed doet aan eten, drank en aan het meisje zelf. Een prachtig stuk dat op de lachspieren werkt met een uitmuntend acterende Jack Standing.
Er werd overigens niet zuinig omgesprongen met het uitdelen van bijrollen. In elk scène komt men moeiteloos op de proppen met een honderdtal acteurs.

Dit smaakt naar heel veel meer van dit soort oude stomme westerns. Ik neem aan dat niet alle westerns uit die tijd zo'n sterke moralistische toon hadden. Al kon ik er bij deze film goed doorheen kijken, mede door het constant aanwezige spektakel.
Lastig om dit een cijfer mee te geven, maar aangezien het uur in een wip voorbij was... 4*.