134.900 gebruikers | 85.710 films | 31.046 regisseurs | 3.508.384 berichten | 4.930.454 stemmen

locatie: Films » Casque d'Or (1952) » Info

Drama / Misdaad
94 minuten

geregisseerd door Jacques Becker
met Simone Signoret, Serge Reggiani en Claude Dauphin

Marie, prostituee in het Parijs van rond 1900, breekt met haar pooier en wordt verliefd op Manda, een jonge timmerman die een eerlijk bestaan probeert op te bouwen. De politie-verklikker en bendeleider Leca is ook verliefd op Marie en provoceert een gevecht tussen Manda en de pooier.

Vanaf 5 juli in de bioscoop (re-release)
» alle verwachte bioscoopfilms

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juni 2007, 21:14 uur
Topfilm van Becker, ook regisseur van een andere Franse topper "Touchez Pas Au Grisbi". Simone Signoret spat van het scherm in een van haar beste rollen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 november 2010, 17:22 uur
De titel verwijst dus naar de blonde lokken van Simone,die net als in la ronde van Ophuls weer een koppeltje vormt met Reggiani,die van het doek spat in zijn beste rol.Wel een aardig geintje van de synopticus om practisch de hele intrige maar te verklappen,zodat de kijker zich volledig kan richten op de cinematografie en niet door het verhaal wordt gehinderd.Dood aan de spoiler tags!
Terzake:het verhaal stelt sowieso geen kloot voor en kunnen we omschrijven als een proletarische tragedie waarbij wat mannetjes vechten om een wijfje(al geef ik toe dat dat eigenlijk HET verhaal überhaupt is)en Reggiani een typisch Beckeriaanse working class hero vertolkt.
Spelend rond 1900,heeft Becker zo de kans om alles in beeld te brengen als een Auguste Renoir schilderij(Becker leerde het vak trouwens bij diens zoon Jean),het lijkt soms alsof je naar b.v. au moulin de la galette of les canotiers zit te kijken die in beweging zijn gebracht.Verder een aardig kijkje in het Parijs van de oude volkswijken,een Parijs dat ten tijde van de verfilming al niet meer bestond en waar Becker stiekem nostalgische gevoelens bij lijkt te hebben.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Golden Marie (€ 4,99)
gratis verzending

Golden Marie (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Golden Marie (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

kappeuter
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 maart 2012, 10:05 uur
Krijgt re-release:
Vanaf 5 juli in de bioscoop (EYE film)!