134.900 gebruikers | 85.713 films | 31.046 regisseurs | 3.508.432 berichten | 4.930.554 stemmen

locatie: Films » Mona Lisa (1986) » Info

Thriller / Drama
104 minuten

geregisseerd door Neil Jordan
met Bob Hoskins, Cathy Tyson en Michael Caine

George komt net uit de gevangenis, en het enige baantje dat hij kan krijgen is die van chauffeur voor een call-girl. Aanvankelijk bemoeit George zich nergens mee, maar na verloop van tijd krijgt hij toch gevoelens voor haar en inzicht in het smoezelige wereldje. Wanneer hij haar besluit te helpen haar vermiste vriendin te zoeken, krijgen ze problemen met de plaatselijke crimineel Mortwell.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2003, 13:55 uur
Gelukkig heb ik deze film met Hoskins gezien gisteravond, en niet het wel aardige, doch enigszins onevenwichtige Twenty-Four Seven.

Wat een sterk filmpje is dit, zeg! Echt sterk geacteerd, prima rollen van Hoskins, Caine en zeker ook van de ietwat ingehouden, maar zeker niet spanningsloos spelende Tyson.
Erg mooi gefilmd allemaal, prima locaties en sferische beelden van Londen.
Het verhaal is mooi en aangrijpend, indrukwekkend ook. Op niet-sentimentele wijze wordt hier een mooi relaas verteld over een net uit de gevangenis komend hulpje van een maffia-baas, die een nette call-girl moet rondrijden en haar eerst helemaal niet ziet zitten.

Erg indrukwekkend: als de vrouw erg boos en verward wordt en Hoskins met een soort leren riem (te gebruiken bij slaafse spelletjes, schat ik zo) in het gezicht slaat, en Hoskins gewoon blijft staan en haar laat uitrazen... mooi!

Prima drama-film, van hoog niveau!
****

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2003, 23:02 uur
Mooie, harde, wrange, intimistisch en diepmenselijke kleine film. Een verademing die thuishoort in het rijtje van o.a. 'Leaving Las Vegas'en'My Beautiful Laundrette'

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juli 2004, 22:10 uur
jordans sterkste film.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 maart 2006, 19:44 uur
Ik wil deze heel graag zien. Harold Shand en Jack carter in 1 film!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 november 2006, 16:06 uur
Dit heb ik altijd een hele goede film gevonden. ****

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juni 2007, 18:56 uur
Ik heb die film vandaag gekocht in Media Market voor één EURO! Ik herinner mij die film vroeger eens gezien te hebben, maar ik weet er niet meer zoveel van. Zo te zien toch beslist een tweede visie waard. Ik heb al meerdere erg goede films gezien van Neil Jordan.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juni 2007, 19:01 uur
Wow, erg goede aankoop voor zo weinig geld.

starbright boy
(moderator)
avatar van starbright boy
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2009, 15:20 uur
Er is een remake in voorbereiding, met Mickey Rourke en Eva Green in de hoofdrollen en onder regie van, verrassend genoeg, Larry Clark.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2009, 15:31 uur
Doet een beetje hier aan denken:

Lille Soldat (2008)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 mei 2011, 18:50 uur
vanmiddag weer gezien, en voor maar een euro op DVD bij Bart Smit.

Een goede Britse drama van de jaren 80, met Bob Hoskins, die beste acteur had gewonnen in 1986 op de Cannes Film Festival, en ook voor deze rol was genomineerd voor de Oscar.
Was weer een tijdje sinds ik hem had gezien en was weer verbaasd over het geweldadige einde

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2011, 12:22 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Niets bijzonders, het verhaal is verder niet echt sterk.

Je komt uit de gevangenis, wordt chauffeur voor een criminele organisatie en valt voor de dame in kwestie waarna een koude douche volgt.

Tja...

Maar wel voor €1,- !!!

neo
(moderator)
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2011, 12:19 uur
De achterkant van de Nederlandse dvd uitgaven verraadt weer mooi (deels) het einde....