132.201 gebruikers | 83.048 films | 30.189 regisseurs | 3.421.608 berichten | 4.775.129 stemmen

locatie: Films » De Punt (2009) » Info

Drama
81 minuten

geregisseerd door Hanro Smitsman
met Gerson Oratmangoen, Martin Schwab en Terence Schreurs

Dertig jaar nadat negen Molukkers een trein kaapten bij De Punt in Drenthe, komen vijf betrokkenen bij elkaar in een televisieprogramma. Deze confrontatie roept weggestopte herinneringen en emoties op.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2010, 18:31 uur
De Punt zou nog wel eens een vervolg van Wijster kunnen zijn. Ik wist al die tijd hiervoor nog niet eens dat er 2 treinen zijn gekaapt, dacht altijd dat die ene in Wijster de enige was. Maar De Punt was zeker een zeer geslaagde telefilm die er heel vaak inhakt. We maken regelmatig sprongen in de tijd: de tijd nu, waarin alle Molukkers en aanwezigen van die treinkaping allemaal worden uitgenodigt voor een tv-programma, en ondertussen ook de treinkaping zelf die heel uitgebreid en netjes word verteld. Hoe het word voorbereid, de kapers worden voorgesteld en ook die vrouwelijke verantwoordelijke Noor was erg sterk neergezet. De treinkaping was weer erg bijzonder en realistisch in elkaar gezet. En ook al helemaal die Yvonne vond ik van zowel de jaren 70 en het heden een van de allerbeste rollen. Af en toe zit het hollywoodgehalte er wel hier en daar in. Deze film is iig wel beter dan Wijster. Ook harder en rauwer.

Ook de tv-presentatie was erg effectief en pakkend. Ook die minister die erbij werd gehaald, je kon gewoon zien dat het een grote lul is (geweest).

Verder erg goede telefilm.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2010, 4:05 uur
Ik was in die tijd dat plaatsvond 7 jaar en het heeft toen diepe indruk op me gemaakt. Ik had ook met deze film gehoopt wat meer duidelijkheid te krijgen wat er toen speelde , maar daar is deze film niet in geslaagd vind ik. toch 3,5 ster omdat het wel goed wegkijkt

» Laagste prijs voor deze film op DVD

gratis verzending

exclusief € 0,99 verzendkosten

exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 november 2010, 14:14 uur
d1rty7 schreef:
janhero schreef:

Ik kon dat verhaal ook wel vertellen _O^
Gelukkig geeft niet iedereen 3* omdat het verhaal verteld moet worden _O^

Ben blij dat jij het snapt met je domme lachen!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2011, 13:24 uur
Ik vond de film een goed gegeven en ruimte bieden voor een goeie film. Ik miste echt gewoon te veel dingen. Binding met de karakters bijvoorbeeld, deze wordt totaal niet opgebouwd en de emotie deed mij niks en bevatte geen lading.