Unmade Beds (2009)

geregisseerd door
Alexis Dos Santosmet
Fernando Tielve,
Déborah François en
Michiel HuismanDe Spaanse Axl is voor het eerst in Londen, op zoek naar z'n vader en z'n verleden. De Belgische Vera is ook in Londen, om haar verleden achter zich te laten. Ze zijn vooral opzoek naar zichzelf, maar pas als ze elkaar hebben gevonden vinden ze wat ze echt zoeken.
4,5
[permalink] geplaatst op 12 november 2010, 2:35 uurSmaakvolle film met goed acteerwerk en zeer goede muziek. Door deze film heb ik Thindersticks ontdekt en alleen al daarom koester ik deze film. Speciale vermelding verdiend Michiel Huisman hij zet hier een verassend sterke rol neer.
Erg goed en speciaal voor de liefhebbers:
YouTube - Tindersticks - Cherry Blossoms
2,5
[permalink] geplaatst op 12 november 2010, 17:51 uurIk vond een redelijk film..
Geen spannende drama film.. geen komedie..
zeker een trage film...

2,5 ster!
3,5
[permalink] geplaatst op 18 januari 2011, 10:05 uurHip filmpje, maar allemaal 'net niet'.
Unmade Beds is een film waarvan je niet weet welke kant deze nou precies op probeert te gaan. Maar uiteindelijk is het uitgangspunt wel leuk. Een paar twintigers (van vooral andere afkomst) - en dan in het bijzonder Axl en Vera - die gevolgd worden in hun bestaan in de stad Londen. De worsteling met zichzelf werd soms treffend en soms beschamend weergegeven, maar de film bleef wel boeien, alleen was er sprake van wisselvalligheid.
Visueel zag het er soms best leuk uit. Vaak zat er een mooie gloed over de shots en verder zat de (soms) hippe montage ook wel snor. Wat sommige shots dan weer totaal verpestte was de kleur en stijl van de kleding die de acteurs - en dan vooral Axl - aanhadden. Vaak helaas totaal misplaatst in de setting en erg geforceerd (hip).
Soundtrack had ik totaal niks mee in dienstverband met deze film. Ik vind Thindersticks vaak erg mooie muziek en Good Shoes ook wel aardig, maar in deze film klonk het te veel als een wirwar aan muzikale input. Nooit echt sfeerverhogend helaas.
Klinkt allemaal erg negatief, maar toch was er wel iets dat ik zag zitten in de film. Misschien was het de setting en de soms leuke shots, misschien was het het hippe sfeertje... Ik weet het niet. Maar van de andere kant wil ik dit ook een gemiste kans noemen. Want met iets meer precisie, aandacht en selectiewerk had dit een prachtige film kunnen zijn.
Nu kom ik niet verder dan een kleine 3,5*
3,5
[permalink] geplaatst op 24 januari 2011, 8:10 uurEen beetje een typische filmhuisproductie, zeker met "Glue", een andere film van Dos Santos in het achterhoofd, waarin hij een beetje hetzelfde doet. Verder wel aardig.
4,0
[permalink] geplaatst op 1 september 2011, 15:24 uurFijn subtiel filmpje dat ik ook wel erg hip en muzikaal vond opgebouwt en ook nog mooie diverse verhaallijnen en personages heeft. Wat ik nou wel weer jammer vond is dat die Belgische personage weer een Frans-Belg is, waarom niet gewoon Vlaams.

Verder vond ik die Mike ook erg goed en de Nederlandse Michiel Huisman heeft ook een fijn rolletje als Mike's kamergenoot. Ook komt er hier erg veel leuke muziek aan bod en Thindersticks speeld hier ook een belangrijke rol in. Londen kend hierin ook zo zijn mooie kiekjes maar de film doelt wel veel op de uitzichtloze leven van de hoofdpersonages, die er toch wel wat mee willen doen. Ook die scene's tussen Mike en die hypotheker (?) waren erg sterk.
Erg mooie art-house film. Ontroerend, Kunstig en creatief!
4,0
[permalink] geplaatst op 5 november 2011, 23:05 uurBehalve acteren, zingt Michiel Huisman in deze film ook het door hemzelf geschreven liedje "Hello".
Kan en past allemaal in deze grenzenloos optimistische vertelling van Alexis Dos Santos.