134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.258 berichten | 4.930.195 stemmen

Where God Left His Shoes (2007)

Where God Left His Shoes (2007)
134 stemmen | gemiddelde 3,41
mijn stem:
9 jaar angst grof taalgebruikVerenigde Staten
Drama
96 minuten

geregisseerd door Salvatore Stabile
met John Leguizamo, Leonor Varela en David Castro

Wanneer Frank en Angela en hun twee kinderen uit hun New Yorkse appartement worden gezet zit er voor hen niets anders op dan zich aan te melden bij een tehuis voor daklozen. Na een paar moeilijke maanden komt er eindelijk goed nieuws: Er is met onmiddellijke ingang een woning beschikbaar. Voorwaarde is wel dat Frank een betaalde baan heeft. Terwijl iedereen zich op kerstavond klaarmaakt voor een gezellige kerst, struinen Frank en zijn tienjarige stiefzoon de straten van New York af op zoek naar een baan voordat de dag ten einde is.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2010, 20:36 uur
Zeker een film om naar te kijken over de kou en de zwervers die op straat moeten leven.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2011, 11:09 uur
Goede film, vond hem beter als the pursuit of happyness.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Where god left his shoes (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Where god left his shoes (€ 5,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Where god left his shoes (€ 7,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 april 2011, 22:19 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Zeer goede film die uitmunt in zijn realiteit en acteerwerk.

Toen ik het plot las, moest ik gelijk aan The Pursuit of Happyness denken en zo te lezen ben ik niet de enige. Toch is deze film in zekere zin helemaal anders. Waar bij eerstgenoemde film de band tussen vader en zoon vanaf de eerste minuut sterk is, moet de band hier tussen vader en stiefzoon nog groeien en dat is toch wel de rode draad van de film.

Het gaat hier, met uitzondering van de eerste paar minuten, om één dag dat Frank een baan 'moet' vinden om het appartement in te mogen. Samen met zijn stiefzoon al kibbelend op pad krijgen ze de ene na de andere tegenvaller te verwerken. Het blijft echter wel binnen proporties, het wordt niet overgedramatiseerd. Ook het einde is realistisch en ik snap de vele berichten over een slecht einde niet zo goed. Oke,ze belanden niet in het appartement , maar dat zou ook weer veel te Hollywood zijn. Belangrijker is de band die is opgebloeid tussen vader en stiefzoon met als hoogtepunt 'I love you' met een knipoog.

Tenslotte is het acteerwerk opvallend goed. John Leguizamo zet hier, tot nu toe, zijn beste rol neer. Toch gaan de meeste credits naar David Castro! Geweldig geacteerd van deze jonge knaap.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 oktober 2011, 21:55 uur
Realistisch.. goed een The Persuit Of Happines achtige film.,maar er gebeurt niks goed in de film alles wat de personages doen uit op pech en nergens zie je wat goeds en als er iets goeds gebeurt is dat , maar voor tijdelijk.

Ik heb zelf ook 1 jaar zonder werk gezeten en ja heb alleen maar medelijden met de hele verhaal ,maar de einde is wel wat jammer ,want je verwacht wel een Happy surprise Ending.