Jagged Edge (1985)

geregisseerd door
Richard Marquandmet
Glenn Close,
Jeff Bridges en
Peter CoyoteHet is het verhaal over de brute moord op Page Forrester. Haar man Jack Forrester wordt verdacht. Niet vreemd want Jack is de enige erfgenaam en was op het moment van de moord in het huis aanwezig. Ondanks de vasthoudendheid van de Officier van Justitie Krasny weet zijn advocate Teddy Barnes de jury zover te krijgen dat ze hem vrijspreken. Maar is hij eigenlijk wel onschuldig?
3,5
[permalink] geplaatst op 13 september 2002, 2:54 uurSpannende rechtbank thriller
FisherKing
[permalink] geplaatst op 13 september 2002, 11:37 uurJa, Bovengemiddelde 'Rechtbank' Thriller; waarbij ik voornamelijk Jeff Bridges goed vond..
3,5
[permalink] geplaatst op 23 november 2002, 17:01 uurDegelijk maar af en toe ietske te cliché. Komt waarschijnlijk omdat we na deze film wat overspoeld werden met rechtbank films.
4,0
[permalink] geplaatst op 13 juli 2003, 23:24 uurijzersterke thriller, met een sterk verhaal en een zeer goede cast.
4 sterren.
1,0
[permalink] geplaatst op 23 augustus 2003, 23:36 uurTenzij je de achterkant gelezen hebt...
3,0
[permalink] geplaatst op 14 maart 2005, 21:23 uurJa, deze film lijdt inderdaad nogal onder het feit dat er sinds 1985 ontzettend veel van dit soort rechtbank/seks/suspense-films (Guilty as Sin, maar bijv. ook Basic Instint) gemaakt zijn. Desalniettemin goed gemaakt.
Scenarist Joe Eszterhas schrijft in zijn boek American Rhapsody overigens dat OJ Simpson hem vertelde dat hij dit een geweldige film vond. En dat zei hij vóórdat zijn vrouw vermoord werd aangetroffen. Geeft te denken...
3,5
[permalink] geplaatst op 6 maart 2006, 21:46 uurGoed onderhoudende rechtbankthriller.
Glenn Close en Jeff Bridges zijn ijzersterk in hun personages.
3,0
[permalink] geplaatst op 13 augustus 2006, 20:05 uurvrij aardig verhaal met vrij aardige cast. geen hoogvlieger, maar wel voldoende voor een 3, want blijft boeiend tot op het eind
3,0
[permalink] geplaatst op 23 maart 2008, 19:43 uur' Teddy Barnes de jury zover te krijgen dat ze hem vrijspreken. Maar is hij eigenlijk wel onschuldig?'
Ik heb de film nog niet gezien, maar uit deze citaat blijkt dus dat hij schuldig is.
3,0
[permalink] geplaatst op 24 maart 2008, 15:20 uurTja, ik wou net zeggen wat brabusRUS al heeft gezegd.
Door dit soort allesonthullende korte samenvattingen van een film lees ik nooit de laatste paar regels van zo'n korte samenvatting.
Vaak lees ik zelfs helemaal niet waar het over gaat zodat de film een verrassing blijft.
Maar zelfs als je het verhaal niet zou hebben gelezen dan zou je aan het begin al weten of hij schuldig of onschuldig zou zijn.
Ondanks dat de film een open boek is voordat je hem hebt gezien is hij toch genietbaar dankzij goed acteerwerk en goede dialogen.
5,0
[permalink] geplaatst op 23 oktober 2009, 13:36 uurSterk rechtbankdrama met een sublieme Glenn Close een prima Peter Coyote en een iets mindere Jeff Bridges.
Ik heb de film vele jaren geleden al eens gezien en wist dat dit een goede prent was. Prima scenario waarbij je keer op keer op het verkeerde been wordt gezet, maar waarvan de plot des te verrassender is.
Ik kan hem bijzonder aanraden!!
3,5
[permalink] geplaatst op 18 augustus 2011, 22:49 uurzeer spannende rechtbank thriller,met zeer goede rollen van Glenn Close en Jeff Bridges.
2,5
[permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 19:03 uurVerhaal moet het hebben van een solide regie en een prima cast, want hoewel je in eerste instantie denkt dat het een knap gemaakte psychologische mysteriethriller is, blijkt de film bij nader inzien toch niet zo gecompliceerd, maar vrij alledaags te zijn (en doet ie sterk denken aan 'Fatal Attraction'), met de nodige clichématige plotwendingen en povere dialogen en heb je al snel door wie de dader is.