Tin Shui Wai Dik Yat Yu Ye (2008)
Alternatieve titel: The Way We Are

3 stemmen | gemiddelde 3,50
Hongkong
Drama90 minuten
geregisseerd door
Ann Huimet
Hee Ching Paw,
Chun-lung Leung en
Clifton KoEen weduwe woont met haar tienerzoon in een flat in Tin Shui Wai. Ze werkt in een supermarkt en helpt een collega een plek te vinden in de stad. De jongen, die middelmatig is in alles wat hij doet, heeft moeite met opgroeien. Langzamerhand wordt duidelijk dat de moeder grote offers heeft moeten maken voor haar familie.
3,5
[permalink] geplaatst op 19 juli 2009, 16:28 uurEen mooie documentaire / fictie film waarin eigenlijk niks gebeurt, maar toch wel boeiend is om te blijven kijken. Heeft ook vele film prijzen gewonnen in Hong Kong. Je krijgt veel van de Hongkongse cultuur te zien, hoe ze daar leven, wat ze doen in hun vrije tijd, familie, ect. Ik ben zelf een keer in Tin Shui Wai geweest.
Aanrader voor Hongkong Chinezen die niet in Hong Kong wonen en Hong Kong geintereseerden.
4,0
[permalink] geplaatst op 8 december 2009, 0:41 uurDit vind ik voorlopig de leukste film die ik van deze regisseuse heb gezien. Inderdaad gebeurt er niets opzienbarends, maar toch vliegt de tijd voorbij en kijkt het geheel lekker weg. Het is gewoon best leuk om mensen te zien eten, koken of gewoon in de supermarkt te zien lopen!
Qua structuur deed de film me sterk denken aan het Taiwanese 'Yi Yi' van Edward Yang.
Verveelde me in ieder geval niet!