Throw Momma from the Train (1987)

242 stemmen | gemiddelde 2,63

Komedie /
Mystery88 minuten
geregisseerd door
Danny DeVitomet
Danny DeVito,
Billy Crystal en
Kim GreistTwee mannen hebben beiden iemand die ze graag dood willen; de ene zijn ex-vrouw die zijn leven waardeloos maakt en de andere zijn dominerende moeder. Het lijkt allemaal erg simpel, maar het tegendeel wordt bewezen als blijkt dat de moeder moeilijk te vermoorden is.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 4 september 2002, 23:56 uurMaakt gebruik van Strangers on a Train.
De moeder van Danny is werkelijk afschrikwekkend !
3,0
[permalink] geplaatst op 5 september 2002, 0:19 uurMaakt gebruik van Strangers on a Train.
Net als 'Trade Off' volgens mij, daar doen ze ook aan swap murder.
2,0
[permalink] geplaatst op 5 september 2002, 9:08 uurAardige comedie, heeft zijn momenten, maar er had meer ingezeten.
[permalink] geplaatst op 5 september 2002, 11:25 uurWerkelijk waar, ik heb vroeger nachtmerries van dat verschrikkelijke mens gehad. Perfect gecast. Verder een leuke, zij het wat morbide, komedie.
[permalink] geplaatst op 5 september 2002, 17:24 uurtig keer op tv geweest deze.
2,5
[permalink] geplaatst op 5 september 2002, 17:32 uurdus is het opvallend dat ie nu pas toegevoegd is

bedoel ik
2,0
[permalink] geplaatst op 7 september 2002, 14:59 uurIk vond het niet echt goed maar er zijn leuke momenten in die je doen verder kijken.
4,5
[permalink] geplaatst op 8 september 2002, 2:42 uurHeel erg leuk. Prachtig gedraaid ook.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 maart 2004, 20:55 uurWas een leuke Billy Crystal-inkomer voor de oscars na Analyze This. 'Toffe' moeder en geinig einde ook.
3,0
[permalink] geplaatst op 28 februari 2005, 18:31 uurGisteren nog eens gekeken.
Hoewel hij bij mij met iets minder kwa waardering is geworden, blijft het toch een geweldige film, maar je moet er maar van houden.
Over de titel, zou Criss-cross niet veel beter geweest zijn? Throw Momma from the Train vind ik matig.
3,0
[permalink] geplaatst op 18 januari 2007, 16:00 uurAltijd om getwijfeld, maar in mijn herinnering toch een erg slimme zwarte komedie. 3*
2,5
[permalink] geplaatst op 3 januari 2008, 11:24 uurBest nog wel aardig. De moeder uit de titel is (was, want volgens mij leeft het beste mens niet meer!) ècht wel de lelijkste vrouw op aarde? Maar ze heeft haar lelijkheid wel goed uitgebuit! (zat ze ook niet in 'the Goonies'?)
2,5
[permalink] geplaatst op 6 december 2011, 21:16 uurmwahh de moeder draagt de film en Billy Crystal voor de rest niet bijster leuk
maar ook niet iritant, tja Throw Momma from the Train ik heb h'm gezien..
2,5 treintjes
2,5
[permalink] geplaatst op 1 mei 2012, 14:50 uurMatige film waarin twee mannen een plan hebben waarbij ze voor elkaar een moord plegen. En ook al is het gegeven geleend van de film Strangers On A Train, zou dit een leuke zwarte komedie op kunnen leveren. Maar ondanks de aanwezigheid van Billy Crystal en Danny DeVito valt er te weinig te lachen. Camerawerk en montage zijn prima.