132.202 gebruikers | 83.080 films | 30.189 regisseurs | 3.421.650 berichten | 4.775.177 stemmen

La Belle Personne (2008)

Alternatieve titel: The Beautiful Person

Belle Personne, La (2008)
20 stemmen | gemiddelde 2,90
mijn stem:
Frankrijk
Drama
90 minuten

geregisseerd door Christophe Honoré
met Louis Garrel, Grégoire Leprince-Ringuet en Léa Seydoux

Junie, zestien jaar, verandert van middelbare school in de loop van het jaar ten gevolge van de dood van haar moeder. Zij komt in een nieuwe klas terecht waar ook haar neef Matthias een leerling is. Hij zorgt dat ze zich vlug thuis voelt bij zijn vrienden. Al vlug wordt Junie verliefd op één van hen: Otto, de rustigste jongen van de groep. Korte tijd later zijn ze verloofd maar dan wordt Junie stapelverliefd op haar leraar Italiaans.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2009, 11:11 uur
Eerste film die ik zie van Christophe Honoré en toch wel een prima prent. Nieuw is het allemaal niet: we zien de liefdesperikelen van enkele scholieren, deze keer op een eerder libertijns lyceum. Zo geneert de leraar Italiaans zich niet om openlijk aan te pappen met een andere docente en zelfs met enkele van z'n studenten.

Als hij zijn pijlen richt op Junie echter, gaat het behoorlijk mis. De ontwikkelingen zijn misschien wat aan de tragische kant, maar La Belle Personne schuwt de theatraliteit dan ook niet.

Toch wordt de sfeer van zo'n ietwat aristocratische school treffend weergegeven. Naast Italiaans wordt er daar blijkbaar ook Russisch gedoceerd, en verder doen de jongeren er zo'n beetje wat ze willen: op geen enkel moment zie je ze met de neus in de boeken. De amoureuze ontwikkelingen primeren.

Visueel is deze prent sober en ook de soundtrack is ingetogen (waarbij gretig gegraaid wordt uit het oeuvre van de onvolprezen Nick Drake). Alles lijkt in teken te staan van het scenario.

Niet superopwindend maar gewoon opnieuw een fijne Franse film.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2010, 13:35 uur
aardig filmpje, keek lekker weg, sluit me aan bij de laaste zin van zandkuiken

» Laagste prijs voor deze film op DVD

La belle personne (€ 13,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

La belle personne (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

La belle personne (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 mei 2010, 16:10 uur
Soms vraag je jezelf wel eens af waarom een film uberhaupt is gemaakt. Dit is zo'n film. Een film hoeft niet per se ergens over te gaan om toch nog interessant te zijn. Deze film gaat nergen sover, en is niet interessant. Ik heb er 3 woorden voor: dull, duller, dulst.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2010, 1:53 uur
saaie film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2010, 23:04 uur
Leuk gemaakte film, alhoewel dat hij wat diepte mist om uit te groeien tot en topper.
Wat ik wel knap vond, is dat deze film mij terugvoerde naar mijn eigen "tienertijd"...
he he .... ik was dat al helemaal vergeten ....

napoleoncomplex
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 oktober 2011, 0:18 uur
La Belle Personne (The Beautiful Person) is een klassieker in mijn lijst van films;
Eenvoudig, subtiel, maar ook somber... – zonder dat het verhaal daadwerkelijk zo donker is –
(plus twee van mijn favoriete acteurs: Louis Garrel & Léa Seydoux).

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 november 2011, 22:17 uur
Na "Les chansons d'amours" en "Les Bien-Aimées" van regisseur Christophe Honoré, zagen wij deze "La Belle Personne". Alle drie films gaan over het belangrijkste in het leven : nl. over de Liefde en dat is altijd ingewikkeld, moeilijk en soms niet te begrijpen ;-)
'La belle personne' is misschien geen meesterwerk, maar Honoré brengt als geen ander de aantrekkingskracht en de valkuilen van de liefde in beeld. De hoofdpersonnages Louis Garrel en Léa Seydoux zijn schitterend in hun rol.