Miike
Het is alweer een tijd geleden dat ik eeen bericht zo mocht beginnen, want hoewel ik nog altijd iets creatiefs van de man verwacht, worden zijn films normaler en gelikter, nu ie meer geld krijgt.
Nee, kom dan binnen bij Yatterman. Je kunt nog steeds zien dat hier flink wat geld in is gestoken, maar dit word gebruikt voor foute CGI,zuurstok kleurtjes en latex superhelden pakjes. Jep meneer, zo mag je je geld wel uitgeven, want dan ben je op je creatiefst!
De positieve vibe die van de film afspat al. Duidelijk een kinderfilm, zou hij hier niet door de AL keuring heenkomen, wegens een paar pikante scenes en superhelden in wel erg strakke pakjes. Houdt het wel zo leuk overigens.
Neem 2 teams en 1 missie. Het ene team staat uiteraard aan de goede kant van de missie en de ander aan de Bad Guy kant. Dan valt al gelijk op, dat er geen van beiden teams echt BADis. Ja, ze strijden tegen elkaar, maar de manier waarop dat gebeurd is zo zachtaardig, het benadrukt het lieve en positieve karakter van de film nogmaals.
De WTF momenten zijn niet te tellen, maar dat ligt eigenlijk ook aan de setting waarin het geheel zich afspeelt. Alles is zo blij en vrolijk, alleen dat al, is een opgetrokken wenkbrauw waard. Neem verder nog 2 gigantisch robots, mensen in rubber pakjes, overduidelijke CGI en flauwe seksistische grappen tussendoor en je hebt een bizarre wereld.
Ik zei het al eerder, meer b-film dan een strakke actiefilm.
De film wisselt af tussen animatie, CGI en strakke maar opzichte decors en kostuums.
De CGi is echt van het niveau Robot Wars van tig jaar geleden. Toch ziet het er erg strak en stoer uit. Dit ligt ook aan de film zelf, die gewoon om deze look vraagt.
Qua Soundtrack valt er vooral 1 ding op. Miike is weer terug met de liedjes. De schattige liedjes die een verhaal vertellen, met nietszeggende refreinen,die liedjes. Erg fijn is dat en maakt de film alleen nog maar vrolijker.
Leuke en vooral vrolijke film die wat terugkerende Miike dingen heeft, maar ook wat nieuwe. Het laat vooral zien dat hij ok met een groot budget een halve creatieve b-film kan maken. Blij om dat te zien!
Voor mijn score zit ik sowieso op 4*, maar ik geef hem even het voordeel. Het was gewoon fun! Laat die dvd met subs maar komen!