134.900 gebruikers | 85.709 films | 31.046 regisseurs | 3.508.374 berichten | 4.930.438 stemmen

locatie: Films » Bless the Child (2000) » Info

Horror / Thriller
107 minuten

geregisseerd door Chuck Russell
met Kim Basinger, Rufus Sewell en Christina Ricci

Wanneer Maggie thuiskomt ontdekt ze daar haar drugsverslaafde zus Jenna, die haar baby bij haar achterlaat. Maggie voedt het kind op alsof het haar eigen kind is, ondanks dat het kind autistisch blijkt. Naarmate het kind ouder wordt uit het autisme zich echter op schrikwekkende wijze. Ondertussen wordt er een serie kindermoorden gepleegd in de stad.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 oktober 2009, 10:58 uur
Ik weet niet hoe ik de laatste paar maanden terecht kom bij sekte/satanisme films zoals Kiss The Girls, Constantine, The Ninth Gate, Les Rivieres Pourpres etc, maar dit is op Constantine na wel de minste van het stel.
Hoewel Basinger en de rest van de cast het aardig doen, en de visuele effecten ietwat gedateerd aandoen maar niet storend slecht zijn, is het een algeheel gevoel van "we hebben het allemaal al eens eerder gezien" wat de film de das omdoet.

2.5 sterren

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2010, 13:06 uur
vond er maar niks aan.

2,0

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 15:41 uur
Aardig voor 1 keer om te zien.
Verhaal is redelijk en net als het acteerwerk.

2,5 ster

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 17:55 uur
vage film, en ik hoopte dat die in de loop van de film beter zou worden maar nee, soms werd die leuker maar daarna haakte die weer af.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2010, 2:21 uur
Idd wel aardig om eenmaal te zien.Hij was niet slecht.Maar ook niet echt goed.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2010, 0:25 uur
Het thema waar deze film om draaide sprak mij wel aan. Dat was dan ook zowat de enigste reden waarom ik deze film gezien heb. Bless the Child begon naar mijn gevoel best goed en zo had ik ook af en toe het gevoel dat dit best wat leuks kon worden om naar te kijken. Tot mijn grote spijt moet ik jullie meegeven dat het resultaat niet naar behoren is uitgewerkt. Zo werkte de special effects mij enkel maar op de zenuwen. Ze gaven totaal geen meerwaarde aan de film en waren nou ook niet bepaald om naar huis te schrijven. Qua verhaal zat het wel goed, ook al zag je alles van mijlenver aankomen. Erg matige horrorfilm.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 augustus 2010, 8:39 uur
Matig.

Acteren zat wel goed en sfeer viel best mee maar verhaal was niet erg origineel en de fx waren vrij slecht, vooral die ratten!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2011, 19:55 uur
Net zoals hieronder staat sprak ook mij het thema aan. Ik houd daar wel van, films over het geloof. Daarom was ik erg benieuwd na Bless the Child.

Kim Basinger heb ik altijd al graag zien spelen. Een mooie vrouw om te zien en ze heeft ook nog eens veel acteertalent. Ook leuk dat Christina Ricci een rolletje in deze film heeft. Dus ja, de acteerprestaties waren wel in orde.

Het verhaal zelf vind ik jammer. Het is te veel 'onderzoeken' en 'gemauw' en te weinig van het hele 'geloofgebeuren'. Ik had verwacht dat ik een film te zien zou krijgen wat nog meer gefocust was op Satan, of op God. Maar nee, ik kreeg er te weinig van te zien.
Voor de rest is het verhaal opzich wel in orde.