134.899 gebruikers | 85.709 films | 31.046 regisseurs | 3.508.367 berichten | 4.930.416 stemmen

locatie: Films » Arigato-san (1936) » Info

mijn stem:
Japan
Komedie / Roadmovie
78 minuten

geregisseerd door Hiroshi Shimizu (I)
met Michiko Kuwano en Ken Uehara

"Arigato-san" is een roadmovie die een plattelandsbus volgt die bestuurd wordt door een chauffeur die 'dank je' zegt tegen iedereen die hij tegenkomt. De verschillende passagiers die hij tegenkomt zorgen voor komische situaties, terwijl hij zijn weg aflegt door het bergachtige landschap.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2009, 6:50 uur
Luchtige komedie tegen de achtergrond van een depressie. Speelt zich volledig op de weg af - mooie bergpassen die mijn motorhart sneller doen kloppen - en grotendeels in de bus. Aardige humor met conflicterende karakters, beetje tragiek, vrolijke muziek en veel goedgeluimde arigatos. Leuk tussendoortje, maar de de hoge scores hier en op imdb zie ik er niet in.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2009, 11:23 uur
-fal schreef:

Daar kan ik helemaal inkomen. De grootste kwaliteiten zitten m in de landschappen en het vastleggen van het Japanse platteland. En voor een tijdsbeeld, waarin de moraal aan het verschuiven was. Qua reisbeeld zou je haast denken dat Shimizu zich heeft laten inspireren door A Man with the Movie Camera.

Verder doet het vooral denken aan John Ford's Stagecoach. Het is een beetje een plichtmatige verzameling karkaters, waardoor er natuurlijk inzichten ontstaan bij de kijker, tussen die verschillende moralen (dokters, plattelandsvolk, vrijgevochten dames, 'uitgehuwelijkte' dochters etc). Neemt niet weg dat er ook veel onuitgesproken blijft en Shimizu vooral vertrouwd op beelden en blikken. Vaak fraai gedaan.

Een opvallende upbeat toon door de hele film heen (dat was met de post WO II drama toch echt wel even anders). Niet wereldschokkend wat Shimizu hier laat zien, maar door zijn perfecte gevoel met het vastleggen van de landschappen en daarmee samenhangend de behoorlijk frivole filmstijl maken mij nieuwsgierig naar de rest van de box. Die op basis van wat ik hier zag niet beter getiteld had kunnen zijn dan "Travels with Hiroshi Shimizu".

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 maart 2009, 11:59 uur
Prachtige poster in plaats van die foto nu!
(ook bij andere Shimizu films zie ik)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 maart 2009, 12:02 uur
Japanse DVD releases volgens mij (ik heb ze laatst geplaatst).

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 maart 2009, 12:05 uur
Echt schitterend. Vooral die van The Masseurs and a Woman

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 maart 2009, 19:35 uur
Mooie posters gebruikt regisseur Shimizu voor zijn films zeg

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 maart 2009, 20:08 uur
Ik geloof niet dat hij die gebruikt ;) Ik neem toch aan dat die achteraf eens door iemand zijn ontworpen om op een DVD hoes te prijken.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 april 2009, 9:50 uur
Het leek al eeuwen geleden dat ik een Japanse film bekeken heb. De nieuwe Hiroshi Shimizu box van Eclipse moest daar maar eens verandering in brengen. Ik ben begonnen met Mr. Thank You. Het gaat over een ritje in de bus van Mr. Thank You (Hij zegt altijd bedankt als hij mag passeren). We leren wat over de mensen op de bus, we hebben wat romantiek en veel shots van Japanse bergen en dalen. Niet altijd even interessant, maar wel ontspannend en vrij aandoenlijk.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juni 2010, 16:29 uur
Jammer dat die Shimizu-boxen zo hemeltergend veel geld kosten, want iedere film van hem vind ik tot nog toe zeer vermakelijk.

Ook hier weer een lekker prentenboekje met leuke karakters en kleine verwikkelingen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 juni 2011, 12:53 uur
Een genot om naar te kijken.