134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.244 berichten | 4.930.244 stemmen

The Farmer's Wife (1928)

Farmer's Wife, The (1928)
25 stemmen | gemiddelde 2,32
mijn stem:
Verenigd Koninkrijk
Komedie
129 minuten

geregisseerd door Alfred Hitchcock
met Jameson Thomas, Lillian Hall-Davis en Gordon Harker

Boer Sweetland is een enorme eenzame, oude man. Hij is vastberaden om weer opnieuw te trouwen en hij roept daarvoor de hulp in van zijn huishoudster Minta, om een vrouw uit te zoeken in lokale omgeving.

gebruiker
bericht

neo
(moderator)
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2005, 11:05 uur
In tegenstelling tot het serieuze The Ring een stille film van Hitchcock met humor. Dat zou zoals ik gedacht had beter moeten werken. Helaas deed deze dat niet. 2 sterren

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2007, 17:53 uur
Ik vond 't een gedateerde film, en had best wat korter gekund. Bij mij duurde hij trouwens maar 94 minuten, dat is wel een erg groot verschil met wat hierboven staat.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

gratis verzending

exclusief € 0,99 verzendkosten

exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 augustus 2008, 20:31 uur
Inderdaad een zwakke film. Geen van de acteurs konden een film dragen (zelfs niet gezamenlijk) en het was gewoon erg saai allemaal. Maar moet je eens de bio van Lillian Hall-Davis lezen op IMDb. Wat een manier om aan je einde te komen, zeg.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2010, 14:16 uur
Bijzonder.

Wat e.e.a. is best onderhoudend, en dat na 82 jaar.

Uiteraard speelt de gedateerdheid deze film parten. Het einde is vanaf minuut 10 voorspelbaar en de humor is uiterst belegen. Prima in beeld gebracht is het wel. Eigenlijk is dit bijna alleen maar leuk voor liefhebbers van de 'stomme' film, danwel Hitchcock.

Vond de beeldkwaliteit van de DVD erg goed, heb dat bij oude Hitchcock-films wel eens anders gezien. Is een double-feature met The Manxman. Helaas duurt de versie van The Farmer's Wife op deze DVD zo'n half uur korter dan de originele versie. Vraag me ook af of de volledige film überhaupt nog wel te verkrijgen is.

Redelijk.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2010, 17:06 uur
nog steeds de moeite waard om naar te kijken.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 maart 2011, 14:43 uur
Ook de versie van anderhalf uur gezien. Was ook wel lang genoeg moet ik zeggen. Vanaf minuut vijf is het duidelijk welke richting het geheel opgaat en de comic relief switcht van wel aardig naar nou nee naar onbegrijpelijk (die scene op het feestje vond ik maar verwarrend). Een mindere Hitch.

2*.

(moderator)
avatar van Spetie
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2011, 9:01 uur
The Farmer’s Wife is de eerste stomme film die ik van Alfred Hitchcock zie en in vele opzichten anders dan zijn latere films. Niet alleen is het een stomme film, maar daarnaast is het een romantische komedie, een genre dat toch haast tegenovergesteld is aan de thrillers die Hitchcock daarna voornamelijk heeft gemaakt.

Ik heb de anderhalf uurs versie gezien en die is op zich lang genoeg. Het verhaaltje is niet zo heel bijzonder en ook de afloop is uiterst voorspelbaar. Toch is het op zich nog wel een onderhoudend filmpje. Hitchcock slaagt er in ieder geval in alles goed in beeld te brengen, waardoor de non-verbale gedragingen van de acteurs prima overkomen. Qua humor mist de film wel zijn doel, want elke poging tot humor, kwam bij mij in ieder geval nooit door. Ik kon in ieder geval wel leven met de afloop, omdat huishoudster Minta in ieder geval wel een sympathiek personage speelt.

Verder valt er eigenlijk niet zoveel over te zeggen.