134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.247 berichten | 4.930.175 stemmen

locatie: Films » The Way We Were (1973) » Info

Drama / Romantiek
118 minuten

geregisseerd door Sydney Pollack
met Barbra Streisand, Robert Redford en Bradford Dillman

Katie Morosky is een politiek activist die haar communistische denkbeelden probeert te verspreiden. Tijdens haar studie ontmoet ze Hubbell Gardner, die niet geïnteresseerd is in politiek maar liever aan sport doet. Ondanks hun verschillende denkbeelden raken ze verliefd op elkaar. Jaren later, als Gardner terugkomt uit militaire dienst, komen ze elkaar weer tegen.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2002, 13:10 uur
Een romantische film met Barbara Streisand. :?
Ook al zat ik naast Claudia Schiffer op de bank, dan zou ik nog geen romantiek voelen als ik haar op het scherm zag.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2002, 13:20 uur

Way We Were (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Way We Were (€ 9,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2002, 13:24 uur
Ook niet met Robert Redford erbij? :P

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2002, 13:28 uur
neej ook niet met redford, met die neus van Barbra zie je hem niet eens. :P

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2002, 13:30 uur
En als Streisand nou begint te zingen en Claudia begint zich uit te kleden? ;-)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2002, 13:33 uur
Ik heb liever dat Barbara oprot als Claudia zich uitkleedt. :P

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2002, 13:35 uur
En als de TV nou bezeten is door de duivel en je kan hem niet uitzetten, laat staan op een andere zender zetten? :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2002, 13:35 uur
Dan pleeg ik zelfmoord. :P

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2002, 13:40 uur
Ik dacht dat als Barbra Streisand op je TV verschijnt, dit juist een teken is dat ie door de duivel bezeten is...

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2002, 13:42 uur

FisherKing
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2002, 13:44 uur
Wat heeft iedereen toch tegen Barbra Streisand hier?? :?
Iedereen weet waarschijnlijk zeer terecht dat die niet acteren kan en dat ze er niet uitziet :P

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2002, 14:01 uur
Wat heeft iedereen toch tegen Barbra Streisand hier?? :?

Dat mens is toch te erg voor woorden, en dan heeft ze ook ooit nog eens gezongen met een nog erger mens die Celine Dion :r
:r :r :r :r :r :r :r
en nog 1 keer :r

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2002, 14:07 uur
Jullie moeten wat vaker South Park kijken :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2002, 14:08 uur
Kijk het al vaak.

MFEO
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2003, 20:40 uur
FisherKing schreef:

Het is wel erg duidelijk dat er hier op de site een ANTI-Barbra Streisand houding is. Heb ook mijn twijfels over de objectiviteit van de Barbra Streisand films (Cijfers).

4* voor deze film!!!

starbright boy
(moderator)
avatar van starbright boy
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2003, 21:03 uur
MFEO schreef:

Cijfers zijn per definitie niet objectief natuurlijk. Iedereen geeft zijn persoonlijke mening bij deze film. En mensen die een hekel hebben aan Barbra streisand vinden de film daarom al vervelender en daar is niets mis mee. Ikzelf kan me overigens niet herinneren ooit een film met haar gezien te hebben. Over haar kwaliteiten als actrice heb ik dan ook geen mening. Haar muziek is, aardig uitgedrukt, mijn smaak niet.

FisherKing
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2003, 23:02 uur
starbright boy schreef:

Klopt SB, er moet me nog iets van het hart. Andere mensen mogen de actrice (sic) goed vinden en heel veel houden van haar warme stem maar ik krijg nu een beetje een indruk dat ik belachelijk gemaakt word . Ik geef tenslotte mijn mening en die is wel ergens op gebaseerd.

Het was ook haar houding destijds. Ze stelde haarzelf op een voetstuk. en Waarom ik toch een hoop films van haar gezien heb:
heel simpel ; niks anders op TV (paar kanalen vroeger)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 november 2005, 10:03 uur
Er zijn veel ergere artiesten op deze wereld.
A Woman is Love hoor ik 10 x liever dan de gemiddelde plaat op de radio tegenwoordig!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 november 2005, 18:26 uur
93.9 schreef:
Er zijn veel ergere artiesten op deze wereld.

Je haalt de woorden uit mn mond. Of je nu wilt of niet...het blijft één van de zangeressen met de mooiste stem.
En natuurlijk...voor een 16 of 17 jarige bepukkelde puber is het niet echt stoer om te zeggen dat je haar wel aantrekkelijk vind.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 november 2005, 20:08 uur
Ik heb niets voor of tegen La Streisand. Een feit is wel dat deze dame een prachtige stem heeft. Haar songs zijn niet echt aan mij besteed, haar films soms wel soms niet. Deze film vind ik bv. prachtig: eigenlijk is het verhaal heel herkenbaar voor mij en net daarom heb ik mezelf hier naar het hoofdpersonage genoemd.
Haar uiterlijk laat me koud: ik vind haar noch mooi noch lelijk. Eigenlijk begrijp ik die controverse rond haar niet. :?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 november 2005, 17:06 uur
Het beste aan deze film vind ik juist Streisand. Voor de rest vrij voorspelbare romantiek. Het verhaal is boeketreeks-achtig. Maar Streisand maakt het meer dan dat. 3,5*

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 november 2005, 17:09 uur
Ik word altijd een beetje moe van Streisand omdat ze meestal hetzelfde typetje speelt. Het eeuwige goed gebekte Joodse meisje dat zo ontwapenend onhandig is. Ik blijf altijd Streisand zien. Nooit een personage.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 november 2005, 18:14 uur
Redlop schreef:
Het verhaal is boeketreeks-achtig.

Ja, dààà. Het verhaal is juist heel herkenbaar. Bouquetreeksen zijn dat helemaal niet. Ik heb er op vakantie (bij gebrek aan betere lectuur) een paar gelezen en het is altijd hetzelfde verhaal. Op blz 11 ziet ze altijd een mooie vrouw in de spiegel staan, met een slanke taille en al die dingen... :)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2005, 2:26 uur
katie morosky schreef:
...Bouquetreeksen zijn dat helemaal niet. Ik heb er op vakantie (bij gebrek aan betere lectuur) een paar gelezen ...

Ik heb er nog nooit één gelezen, maar ze staan in de volksmond model voor voorspelbare kitscherige verhalen, zoals in deze film. Maar deze film ontstijgt dit genre, wat mij betreft, vanwege Streisand, maar dat had ik al geschreven.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2005, 16:04 uur
Ik vond dit verhaal niet echt voorspelbaar. Hier wordt gewoon verteld wat er gebeurt als twee totaal verschillende samenkomen. Ik vond de film net erg realistisch.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 januari 2007, 18:44 uur
Een van de meest ontroerende films als het gaat om drama en liefdes verhalen, het nummer The Way We Were is een van mijn favoriete nummers van Miss Streisand.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 oktober 2007, 19:31 uur
De film is niet gemakkelijk te beoordelen. Want de drama was best goed en de coming of age aangrijpend (nou ja). De tegenpolen werden keurig neergezet (hmmm) en de art direction was prima. Alleen jammer dat Barbra de hoofdrol op zich had genomen, maar dat is wel erg subjectief natuurlijk. Het succes van die extreem blanke corpsbal als geniaal schrijver, lijkt me inderdaad nogal boeketreeksachtig (net als wasp-joods relatie, prima natuurlijkj maar het komt wat geforceerd over, althans in deze film). En de mcCarthy commi-hunt sloeg werkelijk nergens op. Mooie titelsong. 2.5

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2007, 14:05 uur
Ik denk dat ik deze film zo hoog heb beoordeeld omdat ik dit zelf grotendeels heb meegemaakt. Werkelijk. Mijn leven is een goedekope roman als ik hier sommigen mag geloven...
Om van de inleiding naar deze stelling te komen: ik volg dus het alom gebruikte bouquet-argument niet want: it is out there, I've seen it.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 maart 2010, 16:48 uur
Een liefdesverhaal om je vingers bij af te likken, gesitueerd tegen de achtergrond van de heksenjacht van McCarthy op links geöriënteerde Hollywood personen. Zowel Streisand als Redford spatten van het scherm.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2010, 16:26 uur
Ik ben best van de romantische films op zijn tijd, maar dit verhaal deed me echt niets. Ik heb een (overigens uiterst gezonde) hekel aan Streisand, dus tja, maar zelfs Redford (die ik wel hoog inschat als acteur) was voor mij gewoon...Redford.
Komt ook bij dat ik nooit zo gecharmeerd ben van die gelijkhebberige, überserieuze types als het personage van Neus Barbra in deze prent.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2011, 13:10 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik had hier veel van verwacht maar viel me tegen, zeker door het einde, ik vind slechte eindes altijd waardeloos, zeker bij een romantische veel. Waardeloos... Ook is het karakter van Katie best irriterend en overdreven neergezet. Film was nog wel leuk geweest als het einde anders was verlopen, helaas...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2011, 17:34 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Had van te voren echt veel verwacht van deze romantische film. Maar ik denk dat ik een ander soort film had verwacht dan dat ik uiteindelijk gezien heb. Ik had gewoon veel romantiek verwacht, maar dat vond ik toch een beetje tegenvallen. Het ging veel over politiek en op een gegeven moment had ik dat wel gezien. Natuurlijk zitten er ook mooie momenten in de film. En Redford en ook Streisand doen het wat mij betreft prima. Toch zitten er wat haken en ogen aan de film die ik niet begrijp. Waarom is Redford in vredesnaam niet in het leven van zijn dochter? Hij heeft haar 1 x gezien bij de geboorte en daarna niet meer? Bij de scene voor het hotel wordt duidelijk dat Streisand inmiddels is getrouwd en haar man als vader van Rachel door het leven gaat. Maar ik begrijp niet waarom ze helemaal geen contact hebben. Is het te moeilijk voor ze geweest, bang dat als ze elkaar weer zien de gevoelens weer op gaan spelen? Nu is het te laat, dat snap ik, maar toentertijd had er toch wel contact gehouden kunnen worden...?
Het had wat mij betreft een beetje meer over hun relatie kunnen gaan, en dat hele politieke gebeuren had van mij achterwege gelaten kunnen worden. Nu blijven slechts enkele momenten staan.