21 (2008)

geregisseerd door
Robert Luketicmet
Jim Sturgess,
Kevin Spacey en
Kate BosworthOm zijn collegegeld te betalen, gaat de verlegen maar briljante Ben Campbell (Jim Sturgess) samen met een selecte groep topstudenten elk weekend naar Las Vegas. Het doel: hun kennis gebruiken om de uitkomsten van blackjack naar hun hand te zetten. Onder leiding van de onorthodoxe wiskundeprofessor en statistiekgenie Micky Rosa (Kevin Spacey), kraken ze de code en verslaan ze de casino's keer op keer. Verleid door het grote geld, de Vegas levensstijl, en zijn sexy teamgenote Jill Taylor (Kate Bosworth), zoekt Ben de grenzen op. Maar hij moet zijn hoofd bij de kaarten houden en de casinobewaking van Cole Williams (Laurence Fishburne) te slim af zijn. Anders kunnen de gewonnen miljoenen ze wel heel duur komen te staan.
2,5
[permalink] geplaatst op 5 juni 2011, 1:54 uurAardig concept, maar vrij matige en voorspelbare uitwerking. Jammer.
2,5
[permalink] geplaatst op 5 juni 2011, 13:18 uurWaarom toch altijd zo'n geforceerde en niets toevoegende romance in dit soort films. Altijd weer de hoofdrolspeler die het lekkere wijf krijgt, iets wat niets maar dan ook niets toevoegt aan het verhaal. Het verhaal zelf is ook zeer standaard, hoewel ik de eerste 20 minuten de hoop had dat het een interessant filmpje zou kunnen worden. Maar toen kwam dus het mooie meisje om de hoek kijken en die hippe kids (inclusief hip japannertje) en toen klapte de boel behoorlijk in elkaar. Alleen een hippe seksbeluste neger ontbrak nog aan het verhaal. Deze film volgt eigenlijk precies hetzelfde pad als de romantische komedie. Snel vergeten.
4,5
[permalink] geplaatst op 9 juni 2011, 18:17 uurGoeie en vermakelijke film om te zien.
Verhaal is leuk en wist mij de hele tijd te boeien. Ik bedoel wie wil dat nou niet dat leven dat zij in de film hebben?
[permalink] geplaatst op 10 juni 2011, 14:47 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWauw, wat is dat Vegas toch gaaf!
Heb al in ontelbaar veel films Las Vegas voorbij zien komen en wat 'a place to be'!
Films krijgen enorm veel sfeer door al die knipperende lichten, opspuitende fonteinen, mooie vrouwen en het enorme kleurenpalet.
Zo ook in deze film '21'. Een film die omschreven kan worden als sfeervol, standaard en boeiend.
Zoals gezegd is de sfeer die de film ademt geweldig. Helaas komt dat veelal door Vegas zelf en niet door het acteerwerk of zoiets.
Jim Sturgess en Spacey spelen fantastisch, de rest van de cast vond ik niet denderend.
De scenes in de casino's waren de beste en leuk om naar te kijken.
Helaas brengt de film niets vernieuwends. We hebben het allemaal al wel heel vaak voorbij zien komen hè..
Bijvoorbeeld de hoofdrolspeler krijgt de mooiste vrouw, de film bevat weer eens een romance, de verwisseltruc met de chocolaatjes hebben we al 1000 keer gezien, zoals altijd gaat het in de film in het begin goed, daarna mis en aan het eind is alles weer ok.
De film verveelt niet maar brengt cliché na cliché en is helaas niet fris en vernieuwend genoeg om een hoge score te krijgen.
Wel een voldoende!
4,5
[permalink] geplaatst op 19 juni 2011, 21:07 uurEen hater or lover blijkbaar. Ik zat aan de buis gekluisterd, wat mij betreft een zeer dynamische en boeiende film.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 juli 2011, 17:29 uurVoldoende, maar niet erg boeiend. De acteurs spraken mij niet echt aan, een bepaalde plotwending had ik al lang door voor het gebeurde, het verhaal duurde wat lang, er gebeurd weinig interessants.
1,0
[permalink] geplaatst op 6 september 2011, 17:47 uurNaar aanleiding van een vakantie in vegas de film in het vliegtuig bekenen.
Leuk bedacht, maar zeer slecht uitgewerkt. Het verhaal klopt niet. Als de jongens echt zo slim zijn, waarom keren ze dan telkens terug naar het HARD ROCK CASINO? aangezien er een stuk of 100 casino's zijn in Las Vegas, waarom hele tijd dezelfde? Met dit in je achterhoofd is het een belachelijke film.
[permalink] geplaatst op 6 september 2011, 18:35 uur@CPTNJB
Daar had ik ook last van, waarom steeds naar dezelfde? Volslagen idioot.
Een beetje standaard verhaal maar toch wel vermakelijk, 3*.
movie-edje
[permalink] geplaatst op 19 september 2011, 19:59 uurerg goed!
hier hou ik nou van!
3,0
[permalink] geplaatst op 23 oktober 2011, 0:25 uurnou nou erg goed, lekker voorspelbaar bedoel je..
3,5
[permalink] geplaatst op 1 november 2011, 21:54 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDeze eens bekeken zonder echt te weten waarover hij ging. 'k dacht dat het een zoveelste pokerfilm ging zijn, maar dit was hij niet. Ten eerste ging hij niet over poker, maar over Blackjack. Zelf ken 'k er niets van, maar echt storen deed het niet om de film te kunnen volgen. De cast deed het goed, ondanks dat het merendeel onbekenden waren (behalve Spacey & Fishburne). De film is vlot verfilmd en kijkt dus leuk weg. Het verhaal boeide de volledige speelduur en hij einde was goed (wel niet super verrassend, maar storend ook niet).
'k heb wel een bedenking: aangezien die jongen toch zo slim was, waarom dat hij z'n gewonnen geld niet telkens naar de bank droeg, ipv in dat plafond te steken?
Maar voor de rest een leuke film, toch wel een ontdekking. 'k zou hem wel niet direct kopen, maar wel eens meepikken als ze hem op tv tonen.
Oja, ook nog gelezen dat het een op waar gebeurde feiten gebaseerd verhaal is, dus dat maakt hem nog iets beter.
1,0
[permalink] geplaatst op 13 november 2011, 21:33 uurLeuk onderwerp, over het The MIT Blackjack Team , maar opnieuw een film over Las vegas (gokken) die volledig de mist in gaat. Bijzonder ongeloofwaardige karakters, slecht gecast en alle hippe grietjes/romances waren overbodig in dit verhaal. Zo jammer dat Spacey niet een paar betere acteurs om zich heen had. Slechte film , kan je overslaan
[permalink] geplaatst op 13 november 2011, 22:15 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenmartijn011 schreef:
Wauw, wat is dat Vegas toch gaaf!
De scenes in de casino's waren de beste en leuk om naar te kijken.
Wel een voldoende!
Precies wat ik er ook van vind!
1,5
[permalink] geplaatst op 14 november 2011, 10:23 uurMatig geacteerd, voorspelbaar plot, lelijk in beeld gebracht en al erg vaak veel beter gedaan. Geen idee hoe deze aan zijn hoge gemiddelde komt. 1,5 sterren.
2,5
[permalink] geplaatst op 14 november 2011, 17:54 uurHmm. Ernstig teleurstellend. Veel te simpel allemaal. Slecht in beeld gebracht, kleuterniveau. Om nog maar te zwijgen over de karakterchanges.. En het plot was ook van zon kilometer of 20 aan te zien komen. Nee, jammerlijk.. Gelukkig is er wel een prima budget waardoor ie nog de moeite blijft om te kijken..
3,0
[permalink] geplaatst op 15 november 2011, 9:25 uuraardig, maar veel te vlakke uitwerking. Ook best wel wat zaken die me licht stoorden, met name: waarom gaan ze elke keer naar hetzelfde casino, dat tellen kan m'n dochter van 6 ook op deze manier.
laat ik het houden op een leuk tijdverdrijf, niet meer niet minder, 3*
3,5
[permalink] geplaatst op 16 november 2011, 0:48 uurDeze film heeft mij al meerdere keren erg geboeid, ondanks de zeer overbodige maar toch in elke film terugkerende sidetracks naar thema's liefde, en vriendschap. De betekenis van deze sidetracks voor de film als geheel was nihil en had voor mijn part overgeslagen mogen worden.
Kevin Spacey is perfect gecast als gewiekste crimineel / docent Mickey Rosa. En doet weer van zich spreken als een geniale gevoelloze eikel zoals we van hem kennen uit eerdere films (se7en)
Jim sturgess wist mij ook te boeien als geniale student in geldnood.
Het onderwerp, en de omgeving maakten veel van de voor de rest matig presterende cast goed mijn insziens. Geen grootse film, maar toch een die ik vaker wil en zal kijken. toch een 4(naar boven afgerond)
2,0
[permalink] geplaatst op 29 november 2011, 21:42 uurVrij saaie film die echt vervelende stukken afwisselt met wat sterkere scenes zoals de klasjes van de heer Spacey over blackjack. De film komt op mij wat infantiel over, alles zit zus en zo en klaar is kees. Acteerwerk is ook al om over na huis te schrijven en het is allemaal nogal voorspelbaar. Geen aanrader.