Backdraft (1991)

geregisseerd door
Ron Howardmet
Kurt Russell,
William Baldwin en
Robert De NiroAls kind heeft Brian McCaffrey zijn vader, een brandweerman, zien sterven. Jaren later sluit hij zich zelf aan bij de brandweer, waar zijn broer Stephen al werkt. De twee hebben vaak ruzie, wat alleen maar versterkt wordt door het feit dat ze collega's zijn. Nadat Brian angst voor het vuur krijgt gaat hij bij een onderzoeksbureau werken, waar hij achter een pyromaan aan gaat.
[permalink] geplaatst op 21 februari 2011, 12:00 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBlijft een prima film van Ron Howard...
Het verhaal is natuurlijk niet zo sterk, maar het acteerwerk van Kurt Russell, William Baldwin, Robert De Niro en Donald Sutherland maakt heel veel goed.
Ook de branden zien er erg mooi en goed uit...en de shot op het einde als alle brandweermannen achter elkaar aan lopen is erg indrukwekkend te noemen.
2,5
[permalink] geplaatst op 21 februari 2011, 14:22 uurLeuke film, maar nou niet een MUST-see film.
Zaten leuke scenes in, maar verder ook niet echt.
4,0
[permalink] geplaatst op 22 februari 2011, 6:13 uurmnrk schreef:
Ja inderdaad, je krijgt ook veel respect voor brandweermannen na deze film helemaal.
Ze doen wel erg gevaarlijk werk vooral als ze naar binnen moeten.
4,0
[permalink] geplaatst op 6 april 2011, 21:36 uurzeer goede film. Heel sterk en goed verhaal. Goede acteurs.
3,0
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2011, 0:39 uurLeuke film met een vermakelijke verhaallijn

Echter is ie bij vlagen ook wel enorm fake... overdreven fake zelfs dat is jammer.
2,5
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2011, 14:05 uurMatige film. Ik vond het verhaal niet erg sterk en het boeide mij ook niet veel. De spanning was ook ver te zoeken in deze film en ook de acteerprestaties waren niet super.
3,0
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2011, 14:11 uurRedelijke film, niet erg bijzonder.