Backdraft (1991)

Actie / Drama
132 minuten
geregisseerd door
Ron Howardmet Kurt Russell, William Baldwin en Robert De Niro
Als kind heeft Brian McCaffrey zijn vader, een brandweerman, zien sterven. Jaren later sluit hij zich zelf aan bij de brandweer, waar zijn broer Stephen al werkt. De twee hebben vaak ruzie, wat alleen maar versterkt wordt door het feit dat ze collega's zijn. Nadat Brian angst voor het vuur krijgt gaat hij bij een onderzoeksbureau werken, waar hij achter een pyromaan aan gaat.
DVD-T
[permalink] geplaatst op 10 februari 2008, 14:53 uurBackdraft krijgt van mij 3 sterren.
De branden die er inzitten en de bestrijding hier van zien er zeer imposant uit allemaal dus dat zat wel goed.Maar de emotieonele scenes en het verhaaltje eromheen sloeg bij mij de plank goed mis en kon mij helaas niet bekoren,Alleen op het einde raakte mij het een beetje.
Goede rollen ook van DeNiro en Sutherland,en echt een pluim voor de score van Hans Zimmer.
[permalink] geplaatst op 1 augustus 2008, 16:39 uurDVD-T schreef:
Backdraft krijgt van mij 3 sterren.
De branden en de bestrijding ervan e.d. zijn juist het grote minpunt van de film. Het ziet er allemaal wel mooi en aardig uit, maar het realisme gehalte is gigantisch laag, en dat lijkt mij vrij cruciaal voor een brandweer-film die 'serieus' probeert over te komen. Het verhaaltje eromheen maakt gelukkig veel goed, evenals het acteerwerk.
3,5
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2008, 23:27 uurgeen slechte film. De scenes met vuur zijn mooi gemaakt. 3*.
Vind de brandweerfilm "Ladder 49" met john travolta en jaquin phoenix wel een heel stuk beter.
2,5
[permalink] geplaatst op 24 augustus 2008, 16:08 uurIn de basis prima plot. Echter in de uitwerking gaat er veel mis. Veelal veel te bombastisch en overdreven. Ook jammer van de op zich mooie muziek die echter totaal niet bij de film past, het komt totaal niet over. Acteerwerk over het algemeen best redelijk. Russell, DeNiro en Sutherland halen een voldoende. Baldwin, die geen onbelangrijke rol vertolkt valt me echter tegen.
Veel goede bedoelingen, de film snijdt echter geen hout.
3,0
[permalink] geplaatst op 30 november 2008, 0:29 uurBijzondere keus van Howard, maar geen verkeerde. Wel wat clichés en voorspelbaarheid in deze film met sterrencast. Edoch een onderhoudende en soms spannende zit. Goed.
2,5
[permalink] geplaatst op 29 juni 2009, 14:32 uurMwaaah, vanaf het moment dat je bij de eerste fik militaire bombastische muziek hoort, dan weet je eigenlijk dat dit niet al te best is. Deze brandweerfilm leunt op spectaculaire vuurscenes en tegelijk ook op drama, dat behoorlijk kut is: twee broers motten elkaar niet en uiteindelijk... komt het misschien toch nog goed? De vuurscenes zijn hoe dan ook het kijken waard, alleen had ik wel moeite met de werkwijze van sommige brandweerlieden, het kwam soms erg ongeloofwaardig over, onnodig heldhaftig enzo.
3,0
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2009, 10:53 uurThriller met veel explosieve actie. De branden zijn spectaculair in beeld gebracht en wordt er een realistisch mogelijke kijk gegeven op het leven en werk van brandweermannen. In Backdraft spelen ook veel bekende acteurs wat de film alleen maar ten goede komt.
3,5
[permalink] geplaatst op 15 september 2009, 15:15 uurik vind dit wel een leuke film. een leuke cast. een lekker spannend sfeertje zit er in. ik heb me wel vermaakt.
Kevin13
[permalink] geplaatst op 11 februari 2010, 17:23 uurAl van de bijzonder grappige openingscene weet je dat deze film zijn doel mist. De gehele cast doet het slecht, met name Kurt Russell. Ook Robert DeNiro weet deze film niet naar een hoger niveau te brengen. Special effects stelden ook niet veel voor, ja het is het jaar 1991 maar vond het verschrikkelijk irritant en nep uitzien. De soundtrack doet het ook niet, dacht dat het van Hanz Zimmer was? Verhaal is voorspelbaar, je ziet alles van mijlenver aankomen. Deze met de klas bekeken en iedereen heeft er dezelfde mening over. Deze film is simpelweg slecht.
[permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 10:44 uurZaterdag 23:55 op VT4
3,0
[permalink] geplaatst op 12 maart 2010, 14:09 uurTameljk goede film, met redelijke vertolkingen.
Maar van regisseur Ron Howard heb ik al veel beter gezien en daarom toch een wat mindere score.
4,5
[permalink] geplaatst op 13 maart 2010, 17:12 uurIk vond dit echt een geweldige film. In die tijd waren de effecten van de brand heel bijzonder om te zien. Ik heb hem toen in de bioscoop gezien en voor die tijd waren het hele bijzondere special effects.
Nu nog steeds vind ik het een goede film. Vooral het verhaallijn van de moeizame relatie tussen de twee broers vond ik heel bijzonder om naar te kijken. Robert de Niro en Kurt Russel waren wel goed in hun spel. Baldwin wat minder. Maar het weergaloze spel van Donald Sutherland was werkelijk geweldig. Ik ben sowieso fan van die man maar hierin vond ik hem echt weer ijzersterk !!!
Tja, het verhaal is wel voorspelbaar ja, maar ach voor de rest zit deze film toch wel goed in elkaar !!!
[permalink] geplaatst op 17 maart 2010, 23:36 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEen aantal bekende namen in deze film. Zo een William Baldwin ben ik dan nog wel niet vaak in films tegengekomen, maar het lijkt me toch wel een behoorlijk acteur. Robert De Niro kan natuurlijk amper iets verkeerd doen. Hij is echt zo een man die niet hoeft te acteren, hij wordt gewoon zijn personage. Hier loopt hij dan ook rond alsof hij al jarenlang bij de brandweer in dienst is. Donald Sutherland is ook zo een topper. Telkens als ik hem in een film zie wordt het me weer duidelijk waar zijn zoon Kiefer het talent vandaan heeft. Hier zet hij weer een mooi personage neer, een soort Hannibal Lecter. En dan is er nog Kurt Russel in een geweldige rol. Hij is hier een onbevreesde brandweerman die zelfs zonder zuurstofmasker recht op de vlammen afgaat. Wat een held!
De actiescènes zitten goed in mekaar en de brandende gebouwen zien er goed uit. Spektakel verzekerd als de heldhaftige brandweermannen weer eens een brandend gebouw te lijf gaan. Het hele verhaal eromheen zei me dan wel iets minder, en het dreigde zelfs op een dom einde vol toevalligheden af te stevenen toen alles erop wees dat het personage van Kurt Russel de brandstichter zou zijn. Het zou wel erg toevallig zijn als hij dan net door zijn eigen broer ontmaskerd zou worden. Gelukkig worden we hier op het verkeerde been gezet.
Het einde met de dood van Kurt Russel vond ik wel mooi, net zoals de haat/liefde relatie van de twee broers doorheen de hele film.
Erg grappig moment ook als de jongste broer een etalagepop uit een brandend gebouw weet te redden.
Backdraft is toch wel een erg goede film met sterke acteerprestaties.
4,0
[permalink] geplaatst op 5 juni 2010, 10:18 uurInderdaad is het verhaal een beetje cheesy maar de superieure branden en de aanwezigheid van een ijzersterke

Sutherland geeft 4 sterren als eindresultaat
3,0
[permalink] geplaatst op 24 juni 2010, 0:36 uurzeker niet slecht, maar had nu geen wow gevoel ofzo..
3,0
[permalink] geplaatst op 14 juli 2010, 18:56 uurVrij aardige actiefilm, die op veel momenten best spannend was. het verhaal is redelijk, maar de vlammende effecten maken veel goed. en zijn prima verzorgd. verder is het acteerwerk dik in orde, met acteurs als russel, deniro en sutherland. 3 sterren.