Guess Who's Coming to Dinner (1967)

101 stemmen | gemiddelde 3,54
Komedie / Drama
108 minuten
geregisseerd door
Stanley Kramermet Spencer Tracy, Sidney Poitier en Katharine Hepburn
De dochter van Matt (Tracy) en Christina (Hepburn) komt thuis met haar nieuwe verloofde, een gerespecteerde zwarte dokter. Aangezien beide ouders een beetje moeite hebben met de keuze, zit er niets anders op, dan ze maar eens uit te nodigen om te komen eten.
4,0
[permalink] geplaatst op 9 april 2009, 22:09 uurErg knappe film. Alle rollen zijn minstens goed (de minste is van Spencer Tracy, de reden dat hij de Oscar won is echter niet moeilijk te bedenken).
3,5
[permalink] geplaatst op 31 augustus 2009, 18:36 uurInderdaad een hele leuke film. Deze film bracht mij ook aan het denken. Hoe zou jij reageren als je dochter met een neger dokter thuis kwam. Misschien is het voor Nederlanders wat makkelijker om het te accepteren aangezien Nederland best gemengd is met Suriname en de Nederlandse Antillen, maar voor Russen is het wel even wat anders.
Ik zou het zelf best moeilijk vinden, als ik eerlijk mag zijn. In dit geval gaat het om een dokter en dan is het natuurlijk wat makkelijker om het te accepteren, maar stel het is een schoonmaker. Ach ja, wat kun je tegen liefde nou doen...
Top film. Zeker aanrader en voor die tijd volgens mij best orgineel.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 september 2009, 15:12 uurMooie film. Mijn moeder noemde het terecht een "karakterfilm".
Het blijft natuurlijk wel een toneelstuk waar je naar aan het kijken bent, met dat mooie MadurodamSanFrancisco in de achtergrond. En alles verloopt ook net iets te beschaafd om echt te 'raken'.
Heb 'm dit weekend gezien op BBC. Heb wel de ingekleurde versie genegeerd en alle kleur foetsie gedraaid. Waarom doen mensen dat toch, dat inkleuren?
3,5
[permalink] geplaatst op 1 september 2009, 15:15 uurMisschien omdat het een kleurenfilm is?
4,0
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2009, 13:19 uurOvertuigende film, gemaakt in de tijd van ernstige rassenrellen in de USA. Er waren toen nog staten waarin gemengde huwelijken verboden waren en dat zwarte scholieren onder politiebewaking (en met gejoel van duizenden, die protesteerden) naar witte scholen gingen. En de tijd van de acties van de Ku Klux Klan. In dat licht moet je de film bekijken en in dat licht is de film sterk en heeft een niet te verstane boodschap, die ook vandaag de dag nog actueel is. Volgens mij is het ook de film waarin Katharine Hepburn en Spencer Tracy voor het laatst samen speelden.
3,5
[permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 1:19 uurMooie film. Jordybeukeboom, het 'shaken' van Hepburn is niet iets dat ze doet vanwege haar rol, maar een soort handicap van Hepburn. Er is haar ook wel gevraagd of ze Parkinson's had ofzo, maar dat had ze niet. Ik vond Houghton niet slecht spelen, maar haar rol maakte nu eenmaal dat ze de eeuwige optimist is, en ik vond het uitermate geloofwaardig. Het is verder, anderen schreven dat ook al, een wonderlijke gedachte dat Tracy zo'n twee weken na de opnamen zou komen te overlijden.
Mooi karakter, die priester.
Iemand op IMDb citeerde Mohandas Gandhi n.a.v. deze film: 'You must be the change you wish to see in the world'.