134.911 gebruikers | 85.732 films | 31.052 regisseurs | 3.508.732 berichten | 4.931.013 stemmen

locatie: Films » A Patch of Blue (1965) » Info

Drama
105 minuten

geregisseerd door Guy Green
met Sidney Poitier, Shelley Winters en Elizabeth Hartman

Een zwarte, professionele man ontmoet een blanke, blinde vrouw in een park. Nooit heeft zij uitleg gekregen over hoe ze met iemand om moet gaan. Hij begint haar uit te leggen hoe de stad eruit ziet en steeds vaker gaat hij met de blinde vrouw om. Haar moeder is ervan overtuigd dat iedere man alleen maar met haar naar bed wil en dat de man zwart is maakt het voor haar alleen nog maar erger.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2007, 15:30 uur
Shelley Winters en Elizabeth Hartman zetten bijde een super rol neer, zeker het kijken waard.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juni 2008, 18:47 uur
Ik heb deze prachtige, gevoelige film zo'n 40 jaar geleden gezien. Spijtig dat hij sindsdien niet meer werd uitgezonden...?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2008, 21:27 uur
Ontroerend verhaal over, inderdaad, een middeleeuwse toestand, knap en filmisch mooi gebracht. Het einde van de film komt wel verrassend over, liet mij aanvankelijk een beetje onvoldaan achter, maar eigenlijk hoefde er geen verder vervolg. Een happy end had inderdaad de film geen goed gedaan.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 oktober 2009, 2:51 uur
Komt af en toe eens langs op TCM. Sidney Poitier was geweldig hierin en speelde gedurende de hele film met veel subtiliteit. Elizabeth Hartman speelde haar rol zeer geloofwaardig en breekbaar. Het lezen van haar tragische lot in het echte leven deed me haar gevoelige vertolking nog eens extra overpeinzen. Ook op de rest was helemaal niets aan te merken. Zeer aangrijpend allemaal zonder te vervallen in goedkoop melodrama en een einde dat, zoals hierboven al aangehaald, inderdaad wat onvoldaan aanvoelt maar tegelijkertijd ook het enige waardige einde zou kunnen zijn voor zo’n prachtfilm. 4,5*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 mei 2011, 19:31 uur
Prachtig en subtiel drama over een werelvreemd, misbruikt en blind meisje dat een ontluikende vriendschap sluit met een gekleurde man. Een ontroerend verhaal dat qua melodrama maar één keer uit de bocht vloog (het gevecht tussen de opa,de moeder en de dochter), maar verder netjes balanceert. Sterk acteerwerk van de gehele cast en een opmerkelijk debuut van Elizabeth Hartman als het blinde meisje.