132.149 gebruikers | 83.280 films | 30.161 regisseurs | 3.419.450 berichten | 4.771.565 stemmen

Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay (2008)

Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay (2008)
1171 stemmen | gemiddelde 3,25
mijn stem:
Komedie
102 minuten

geregisseerd door Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg
met Kal Penn, John Cho en Roger Bart

Omdat de bloedmooie Maria uit hun leven verdwijnt door naar Amsterdam te vertrekken, besluiten de twee vrienden Harold Lee en Kumar Patel haar achterna te gaan. Maar onderweg naar Amsterdam probeert het tweetal een grote waterpijp mee te smokkelen. Het duurt niet lang voordat de passagiers in het vliegtuig de twee aanzien voor terroristen. Vanaf dat moment komen Harold en Kumar in de meest bizarre situaties terecht.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 maart 2011, 20:22 uur
brilliante komedie, vol geniale grappen!
MEXICANS!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2011, 2:03 uur
zon geile film

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay (€ 5,39)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay (€ 6,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2011, 11:17 uur
Meer smakeloze onderbroekenlol, alleen heeft een deel van de figuranten de onderbroek deze keer thuis gelaten. Amerikanen hebben eigenlijk geen idee hoe je een goede komedie moet maken. Laat dat maar over aan de Engelsen en Fransen. Eén ster voor het idee, een half voor de uitvoering.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juni 2011, 5:15 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Matig vervolg waarin de twee wiet-rokende vrienden opnieuw in allerlei vreemde situaties belanden. Aanvankelijk lijkt het verhaal wat rechtlijniger dan het eerste deel, maar de titel dekt maar de eerste 25 minuten van de film. Wederom weer veel sex, pies en poep grappen. Hilarisch is het niet, maar hier en daar valt zeker wel wat te lachen zoals het bottomless feestje. De twee hoofdrolspelers doen het net iets beter dan in het eerste deel.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juli 2011, 20:16 uur
Ghehehe, leuk vervolg met onze grote vrienden Harold & Kumar. Naast de banale pies, poep en penisgrappen zijn er nog genoeg vermakelijke grappen en grollen overgebleven. Het eerste deel was natuurlijk wel beter.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 augustus 2011, 20:45 uur
Shit kut, dan moet ik die natuurlijk ook zien. Ik vond deze al retegoed.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 augustus 2011, 11:45 uur
van een van de leukste films die ik ooit heb gezien. vond deze leuker dan deel 1. van begin tot eind erg grappig en nergens vervelend of saai ofzo

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 september 2011, 11:35 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Mwa, wel erg veel pies, poep en sex-grappen.
Driekwart van de grappen was eigenlijk helemaal niet grappig te noemen. Ik noem alleen al die zogenaamde trio met dat marsmannetje, over elkaar heen pissen, met de grondwet je kont afvegen en ga zo maar door.

Heb af en toe nog moeten lachen en dan vooral om Kumar die toch wel een leuk duo vormt met Harold.
Deze twee geven de film nog een draaglijke score want veel soeps is het niet hoor. Er zijn veel leukere komedies.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 oktober 2011, 1:08 uur
BBarbie schreef:

Dan snap je het onderliggende statement niet.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2011, 0:07 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Deel 1 vond ik leuker,al was deze ook wel bijzonder vermakelijk :) Ik vind bepaalde stukken als seks met die grote zak vol wiet overigens wel echt te belachelijk voor woorden, maar als je je daar niet te erg aan stoort is het echt een grappige film.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 november 2011, 10:00 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Toch wat minder dan het bij vlagen hilarische deel 1, maar toch een paar goeie grappen. De bottomless trend juich ik toe het zou mooi zijn als het algemeen geaccepteerd raakt. Film duurt wat te lang naar mijn smaak, 90 minuten van dit soort grappen en grollen is genoeg.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 november 2011, 11:09 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ai, de herziening van de 2e Harold en Kumar viel me erg tegen. Zeker als je een dag eerder nog deel 1 hebt gekeken, die juist weer enorm leuk was. Deze 2e film is echt een stap achteruit. Deel 1 was ook wel plat en seksistisch, maar deel 2 gaat daar veel te lang op door. Al die poep en plas grappen zijn niet leuk, maar dat schijnt toch altijd in komedies te moeten. Zonde, zeker omdat deel 1 ook een hoop leuke momenten had. Deel 2 heeft overigens ook wel een aantal leuke momenten, zoals:

- De arrestatie in het vliegtuig
- De behulpzame basketballers
- De KKK meeting scene in het bos
- De ondervraging van de ouders van Harold en Kumar

Maar het is wel te weinig om me echt te vermaken. Zeker omdat de film ook een kwartier langer duurt in vergelijking met deel 1. Gelukkig zijn er nog wel enkele leuke bijrollen, zoals die van Neil Patrick Harris en Ed Helms (the Office US!). Penn en Cho zijn ieder geval nog wel een leuk duo, waardoor ik wel erg benieuwd ben naar deel 3 die over een tijdje gaat draaien. De trailers van die film zijn ieder geval veelbelovend. Hopelijk maakt deel 3 het nodige goed.

2,5* (was 3*)