Jane Austen Book Club, The (2007)

Jane Austen Book Club, The (2007)
64 stemmen | gemiddelde 3,13
mijn stem:
Drama / Romantiek
105 minuten

geregisseerd door Robin Swicord
met Maria Bello, Jimmy Smits en Maggie Grace

Zes mensen in Californië (vijf vrouwen en een man) richten een boekclubje op, waarin ze de literatuur van Jane Austen bespreken. We zien hoe ze elkaar ontmoeten en er een sfeer ontstaat waarin liefde, vriendschap, ruzie en allerlei moderne relaties voorkomen. Ze realiseren zich dat ze zelf in een 21ste eeuw-versie van een verhaal van Jane Austen leven.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 maart 2009, 22:24 uur
"Gelukkig" (dit voor degenen die geen boeken lezen maar wachten op de film) zijn alle zes genoemde romans (Sense and sensibility, Pride and prejudice, Mansfield Park, Emma, Northanger Abbey en Persuasion - in deze volgorde voor het eerst gepubliceerd) ook verfilmd. Misschien maken de opmerkingen in de film je wel nieuwsgierig ...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juni 2009, 0:06 uur
ik heb grote fan van Jane Austen, ze is echt een heldin haha :D
mijn volgorde is toch echt..
1. Pride and Prejudice
2. Persuasion
3. Mansfield Park
4. Emma
5. Northanger Abbey
6. Sense and Sensility

maar ik vond he teen leuke film :D het boeide me wel, de eenvoudige verhaal lijnen vol romantiek en echt de typische romantische verhalen.
De jonge man die northanger abbey had is echt wel cute :D
en ik kon me totaal vinden in de blonde vrouw (Maria Bello) zo ben ik ook wel een beetje haha.
en de lesbische aanvulling vond ik ook interessant, die jonge actrice is trouwens erg mooi haha !

3.5 ster

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juli 2009, 1:29 uur
Het uitgaans punt was best een goed idee.. maar de film weet nergens echt diepgang temaken en begind traag.. en gaat zo ook verder..
Beetje een standaard filmpje geworden die je al veels te veel ziet..
Einde was erg voorspelbaar, maar het acteer niveau was wel van een redelijk niveau.
Jammer dat de regiseur weinig extra heeft gedaan aan het verhaal.. het is nu een vrij standaard gerust verhaaltje wat niet uitgediept is.
Gemiste kans denk ik dan, want de acteurs konden het zeker aan!
2 sterren voor de moeite en omdat de film uit te kijken was.. maar voor de rest vind ik het dood zonde dat de regiseur het hierbij liet zitten..

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juli 2009, 0:41 uur
Mescaline schreef:
Beetje een standaard filmpje geworden die je al veels te veel ziet..
Gemiste kans denk ik dan, want de acteurs konden het zeker aan!

Het is slechts een gevoel, maar volgens mij heb jij nog nooit één Austen-roman gelezen en heb je dus ook geen flauw idee waar je het over hebt.

Daarnaast zou het prettig zijn als je een beetje op je spelling let. Zo'n stukje, vol met spelfouten, valt nauwelijks serieus te nemen.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juli 2009, 18:06 uur
Heb het snel getypt, zodoende de taalfouten.
En heb idd geen 1 Austen boek gelezen.. maar het ging me ook meer om de personages wat ik belangrijk vond.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 maart 2010, 15:25 uur
@ Leviwosc

Wauw!

Wat een verhaal! :)

Haha gelijk bij het eerste boek zat ik al te balen dat ik het niet gelezen had. Ik twijfelde nog of ik de film uit zou zetten en later nog een x kijken als ik alle boeken wel gelezen heb. Maar ik heb toch maar verder gekeken.

Pas op het moment dat het over Pride & Prejudice ging (die ik dus wel gelezen heb -- en natuuuuurlijk die fantassstische serie van ken!) kwam ik er helemaal in en dacht ik alsnog shitttt dat ik die andere boeken niet gelezen heb.

Dus.. ik ga zo gelijk ff bol.commen om ze te bestellen :)

Ik heb deze x het cijfer gegeven (doe ik wel vaker) aan de hand van hoe ik me voelde toen het afgelopen was.
En dat was een dikke vette vier! :)

Erg leuke film. Maar idd toch wel handig om eerst even die boeken te lezen...

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2010, 23:18 uur
Hey Wandering Star!

Leuk dat je de film toch kon waarderen en het is zeker tof dat je nu het werk van Austen gaat lezen. Je zult niet worden teleurgesteld!

De boeken van Austen kosten echt niet veel op bol.com zeker niet als paperback uitgave van Penguin books.

niet ingelogd

109.201 gebruikers | 64.705 films | 24.001 regisseurs | 2.519.207 berichten | 3.554.864 stemmen