134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.604 berichten | 4.929.029 stemmen

locatie: Films » The Dentist (1996) » Info

Horror
92 minuten

geregisseerd door Brian Yuzna
met Corbin Bernsen, Linda Hoffman en Michael Stadvec

Dr. Alan Feinstone had alles. Een mooie vrouw, een groot huis en een fantastische baan als tandarts. Totdat... hij ontdekt dat zijn vrouw een affaire heeft met de schoonmaker van het zwembad. Deze ontdekking doet de stoppen bij de arts doorslaan en menig patiënt zal zijn/haar behandeling niet snel meer vergeten!

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2010, 4:31 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Erg zwak dit, en de smerige scenes vind ik ook wel meevallen. Maar ik heb uberhaupt nooit dat opgefokte gevoel als ik een beetje bloed en vlees zie. Het is allemaal maar de natuur.
1 scene die ik nooit meer vergeet is de schoonmaker die een tong vind tussen de bladeren, in het zwembad.
Vreemd ook dat de patienten het slachtoffer zijn van de affaire van Dr. Alan's vrouw

The Dentist... erg mager.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2010, 20:39 uur
Zeer aardige originele horror film die je een bezoekje aan de tandarts doet uitstellen :P
Erg sterk neergezet door de hoofdpersoon.
Aantal mooie scenes en verhaal is goed.

3,5 ster

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Dentist 2 (€ 7,99)

Dentist 1 (€ 7,99)

Dentist 1&2 (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2010, 11:45 uur
Best een meevallertje dit, bernsen zet een goede rol neer en er zitten een paar leuke smerige scenes in.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 april 2011, 16:52 uur
Super film. Verrast dat deze zo'n laag cijfer krijgt. Hij is heerlijk gore en je ziet perfect de martelingen. Het is tegen het lachwekkende aan. De rol die Corbin Bernsen speelt is super creepy. Perfect gespeelt. Het verhaal is mager, maar daar gaat het niet om. Het zijn de martelingen. Heerlijk.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2011, 19:57 uur
Een hartstikke leuk plot op papier, de tandarts ziet zijn vrouw vreemdgaan en reageert zich af op zijn patiënten, zijn vrouw en de man waarmee zij vreemd gaat.

Het kon alleen allemaal vaak wat beter uitgewerkt kunnen worden. De tandarts zelf overtuigt bijvoorbeeld totaal niet als geschifte tandarts, en het lukt de film ook niet een angst, of een nóg grotere angst natuurlijk, op te wekken bij de kijker voor de tandarts.
Maar aan de andere kant bevat de film wel een aantal erg leuke kills en wordt het tandarts gegeven wel goed gebruikt, en dit gegeven laat mij ook wel benieuwd zijn naar het vervolg.

Helaas half sterretje eraf voor de opera muziek in de auto, irritant.

Vrij aardig horrorfilmpje, deze De Tandarts. Bij vlagen enkele gore stukjes, bij vlagen enkele mindere stukjes. Enkele grote ergernissen, enkele heerlijke momentjes. Het zit er een beetje tussenin, maar écht slecht wordt het gelukkig nergens.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 oktober 2011, 21:06 uur
The Dentist staat op de nummer 23 in de Top 25 met de beste Horrorfilms van de jaren '90. Vanaf 7 oktober tellen we dagelijks af met een nieuwe titel uit de '90s Horror Top 25 om op Halloweenavond de nr. 1 vrij te geven.

Voor de video: '90s Horror Top - nr. 23 The Dentist