locatie: Films » Becoming Jane (2007) » Info

Drama / Romantiek
120 minuten

geregisseerd door Julian Jarrold
met Anne Hathaway, James McAvoy en Maggie Smith

Als de twintigjarige Jane Austen (Hathaway) voor het eerst verliefd wordt op Tom Lefroy (McAvoy), wordt ze voor het eerst geïnspireerd om te gaan schrijven. Maar het geluk mag niet lang duren, het grote verschil tussen hun afkomst en de status van haar eigen familie maakt hun relatie onmogelijk.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juni 2009, 23:00 uur
Of Anne Hathaway nu wel of niet op Jane lijkt, acteren kan ze zeker wel. Maar dat had ik ook al gezien, in Rachel getting Married, in Bride Wars, in Ella Enchanted. In genoeg films.
Die jurken zijn prachtig. Ik zou niet zo snel de vergelijking met Sissi's laatste jurk willen maken in Sissi, maar het is er niet ver vanaf. Ik vind de jurken namelijk geweldig. Soms denk ik dan ook dat ik in de verkeerde tijd ben geboren. Ik had ofwel geboren moeten worden rond 1950, dan had ik de opkomst van de grote 4 bewust meegemaakt, ofwel rond de tijd waarin mensen zo erg werden ingesnoerd dat ze niet konden ademhalen. Ja, dat lijkt me erg geweldig. Dus eigenlijk, zo te zeggen, als enigszins modern meisje in de 21e? eeuw, ik had hier niet moeten zijn, ik had in een andere eeuw geboren moeten worden. Mislukt....

James McAvoy is natuurlijk op en top geweldig in deze fictieve prent. Ik geloof wel dat er iets van chemistry bestaat tussen het tweetal James en Anne, en het is meeslepend genoeg om tot het einde toe te blijven boeien.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juli 2009, 21:53 uur
Leuk! Een beetje saai af en toe, maar leuk!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juli 2009, 17:11 uur
Deze ligt hier nog steeds bij de dvd-speler, zonder dat ik hem ooit gekeken heb. Daar moet ik zeker gauw verandering in brengen! :D

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2009, 22:51 uur
Nog niet gezien, maar heb er mijn twijfels bij. Het feit dat de hoofdrolspeelster een Amerikaanse is, terwijl Austen duidelijk van Engelse afkomst was, zint me niet zo. Ook dat we ervan zouden moeten uitgaan dat Austen het uiterlijk van een "godin" als ware heeft, zint me ook niet. Anyway, volgens mij is de film uitgegeven door de BBC "Miss Austen Regrets" meer getrouw aan de ware identiteit van Austen dan deze.

Het mag dan wel niet als biografie gezien worden, maar als het dat niet is, neem dan alstublieft niet de naam van een toch wel vrij grote schrijfster in de engelse literatuur voor het hoofdpersonage.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 augustus 2009, 22:44 uur
Ok, heb weer wat meer research gedaan, en het zijn meer "speculaties" te noemen over het leven van Jane. Hoe dan ook, na het nu gezien te hebben moet ik zeggen dat het toch wel beter was dan verwacht :).

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 september 2009, 7:45 uur
Niet onaardig, maar helaas niet boeiend genoeg voor een hoge score, mede door het taalgebruik, het oude Engels is toch niet echt iets voor mij, ik hou meer van modern Engels, en het wat fletse acteerwerk. Hathaway en McAvoy doen hun best, maar echt spannend wordt het nooit tussen de twee.

In Atonement deed McAvoy het stukken beter met Knightley, maar die film ging ook een stuk verder, en speelde trouwens ook in een andere tijd.

Anyway, niet beter dan de Pride & Prejudice-uitvoeringen van vorige jaren, maar wel leuk om te zien hoe ze aan dat boek begint :)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 oktober 2009, 2:55 uur
Ik sluit me volledig aan bij mijn voorganger.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2010, 23:54 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Oh, ik houd zoveel van McAvoy!
En ik vond hem ook prachtig spelen hierin, heel sterk, de emoties die hij overbracht waren zo realistisch dat ik sneller dan normaal ontroerd was.

Een mooie film, geen absolute uitblinker, maar gewoon erg mooi. Het einde vond ik tragisch, maar wát een romantisch moment toen bleek dat Tom zijn dochter Jane had genoemd...

niet ingelogd

109.190 gebruikers | 64.700 films | 23.999 regisseurs | 2.519.013 berichten | 3.554.408 stemmen